Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wejdzie?

patrykgraca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio chciałbym kupić nową kartę graficzną ponieważ 8500gt jest już stara i gdy gram w bf3 (płynnie) to karta mi się obciąża i monitor mi się wygasza tak że się już go nie da włączyć dlatego chciałbym kupić kartę graficzną MSI Radeon HD 7770 do komputera za 400zł i chciałbym się zapytać czy MSI Radeon HD 7770 wejdzie mi do komputera? czy 8500gt i radeon 7770 ma takie same wejście? z góry mówię że komputer kupowałem w roku 2008 i chciałbym teraz wymieniać podzespoły PC i napiszcie mi odpowiedź czy ten radeon ma takie samo wejście co geforce 8500gt
ps. Dodam że moja geforce 8500gt nie ma wiatraka wbudowanego a redaon 7770 ma wbudowany dobry wiatrak i nie wiem czy mi się zmieści do komputera i czy ma tako samo wejście za odpowiedzi +

Opublikowano

Komputer cała specyfikacja:

Karta graficzna: geforce 8500gt 512 ram ddr3-chce zamienić na MSI Radeon HD 7770 1gb ddr5
Ram: 3gb
Windows 8 Pro(64 bity)
Procesor: AMD Athlom 5000+ 2.59GHz - procesor też zamieniam w nast.roku
W środku komputera mam jeszcze jakiś K9N neo v2

Niewiem wejdzie ta karta? ;)

Opublikowano

Wejdzie ale procesor chyba będzie ograniczał i podaj model i markę zasilacza.

6789550154.png

Opublikowano

Jak się sprawdza zasilacz sorki ale ja nie jestem specem ;)

Dobra znalazłem taką skrzynke okazało się że to zasilacz oto model,V zasilacza: AC input 230V 8A Freqency 50-60 Hz

Opublikowano

Dane techniczne zasilacza którego zamierzam kupić Dane techniczne:
Model: RS500-ACABM3-E1
Standard zasilacza: Intel ATX 12V V2.3
Obsługuje najnowsze procesory Intela: Tak
Wymiary: 150 x 140 x 86mm
Aktywne PFC: Tak
Zasilanie: od 200 do 240Vac 5A 47-63 Hz
Wentylator: Inteligentny 120mm
Efektywność: Ponad 85% przy typowym obciążeniu
MTBF: Ponad 100.000 godzin
Temperatura pracy: od 0 do 40C
Zabezpieczenia: OCP, OVP, OPP, OTP, SCP
Certyfikaty: CE, TUV, GOST, C-tick
Kable:
1x 20+4-Pin do płyty głównej
6x SATA do dysków i napędów
1x Floppy do stacji dyskietek
2x PCI-E 6+2 Pin do kart graficznych
3x 4-Pin Molex
1x 4+4-Pin do procesora
Moc zasilacza: 500W
Natężenia:
+3.3V - 22A
+5V - 19A
Moc 3.3 i 5V - 130W
+12V - 45A
Moc 12V - 408W
-12V - 0.3A
+5Vsb - 2.5A

Jak myślicie to nie żadna podróba że tak mało kosztuje? ;)

Opublikowano

Nie warto wymieniac , bo CPU bd ograniczało GPU.

Z tego co przeczytałem w internecie to wiem że to nie procesor bedzie ograniczal karte (bo nie bedzie, karta nadal bedzie pracowac ze swoja nominalna predkoscia), Ale procesor jedynie nie będzie spełniać wymogów gry np: gra potrzebuje 2.80 GHz a ja mam procesor 2.59GHz i nie będę miał dostępu do płynnej rozgrywki. A jeżeli kupię zasilacz to mi powinno starczyć a na urodzinki kupie sobie karte. procesor w nast. roku

Niestety nie mam podanej marki zasilacza kartka z tym została wyrwana :/

Wiem jedynie tyle że zasilacz z 2007.r :/

Opublikowano

A taki procesor będzie współgrał z kartą graficzną radeon hd 7770?
Procesor który zamierzam kupić : AMD FX-6300 - 6 Rdzeniowy 3,5 GHz (Piledriver) Socket AM3+ - box dałby rade?

Opublikowano

Nie, nie, w cenie O/C tego FX masz już i5 3350P, do tego najtańsze MOBO (z obsługą IvyBridge) i RAM.

Oczywiście bez dobrego zasilacza nawet nie próbuj odpalać komputera z nowymi podzespołami.

Opublikowano

Można wytłumaczyć przepraszam ale ja zielony w tym.

Może lepiej będzie jak kupie ten procesor jak myślicie: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box? i jak? 500zł za taki procek to mało ;))

Opublikowano

500zł do tego dobra płyta żeby go podkręcić 250 + chłodzenie 120.. Za tą cene masz i5 3350p ( 650zł ) + najtańsza płyta 1155 ( 150zł ) i trzeba ram dokupić jeżeli nie masz ddr3 ( kostka 4gb kosztuje 100zł ).

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Ram mam ddr3 ale dokupię do 8gb ram 500zł na procesor,płyta główna raczej nie ponieważ w tym czasie nie muszę go podkręcać chłodzenie do karty będzie wbudowane,a dobre chłodzenie 3500 obr/s to mogę kupić za 40 zł i zasilacz dokupię za 150zł 500w i tyle ;)
I jak myślicie jeżeli będę miał taki sprzęt:

AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box
Karta graficzna: Redaon hd 7770 ddr5 1gb(wbudowane chłodzenie)

Ram:8gb
Windows 8 Pro (64 bity)
Jak myślicie te najnowsze gry będą działać na najwyższych? ;)

Opublikowano

Zrozum, że jak nie bd kręcił to nie ma sensu brać FX. Podkręcony na 4,5 + dopiero ma jako taką wydajność. Nie patrz tylko na Ghz i ilość rdzeni bo to nie wszystko. I5 3350p + byle jaka płytka pod socket 1155 i zmiata tego FX. Nie wspominając, że jak bd chciał go kręcić trzeba przynajmniej fere kupić a to wydatek 100zł. AMD jest po prostu nie opłacalne jeżeli chodzi o gry.

Podaj model płyty głównej bo może ci ten procesor wgl nie wejdzie..

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Ale jestes tępy.. Napisz jeszcze raz jaki masz budżet na wszystko, dysk i nagrywarka jest na SATA czy ATA?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...