Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skok spadochronem

lexox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od pewnego czasu mam taki zamiar żeby skoczyć ze spadochronem ;3

Nie wiem czemu ale chce skoczyć i czuć adrenalinę.

Jadę w wakacje nad morze (Kołobrzeg) i ciocia coś tam gadała że są skoki spadochronowe.

z samolotu z instruktorem.

Nie chce się uczyć tego tylko chce skoczyć z kimś doświadczonym.

Orientujecie się może ile to kosztuje?

Czy jako nieletni (15 lat kończę 15.07.2013) mogę tak skoczyć?

Potrzebna jakas specjalna zgoda?

Choć najbardziej interesuje mnie cena ;3

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

A może najpierw zacznij od skoku BANGI? ;D

Ja szczerze bałbym się o życie z tym spadochronem, bo w Polsce wszystko jest możliwe z sprzętem który się u nas znajduje ;)

Opublikowano

Ceny obowiązujące nad morzem : skok tandemowy - 800 zł, filmowanie przez skoczka kamerzystę - 270 zł.

Cennik z Kołobrzegu. Droga impreza. :O

Nie potrzebujesz żadnych badań itp. Na 100% musi być zgoda prawnego opiekuna.

Opublikowano

Zależy z jakiej wysokości chcesz kupić, bo to zależy ile będziesz spadał. Takie najniższe ceny to od 600-700 zł. Maksymalna waga obdarowanego - 120 kg, minimalny wzrost - 130 cm. Przeciwwskazania to choroby serca, niewydolność układu oddechowego lub epilepsje. Osoba obdarowana nie może być pod wpływem alkoholu lub innych substancji odurzających. To są takie wymagania przykładowe, ponad to chyba ograniczeń wiekowych nie ma, chyba, że zgodę.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Chociaż teraz są zabezpieczenia, słyszałem, że spadochron nie odpalał i wiadomo, co się stanie.. Ale nie chcę straszyć, do instruktora się przypina liną i już ;) Ja bym się nie odważył skoczyć. Co do cen to ok. 800 zł

@2UP: Szybszy

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Naciagne ciocie hyhy

wiecie hajs sie zgadza i mi odbija. No 800zl droga nie chodzi.

PS. Wlasnie chodzi mi o adrenaline taka na maksa!

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Z tego co wiem skoki w Kołobrzegu są organizowane raczej sporadycznie. Jest co prawda aeroklub w Bagiczu ale oni bardziej bawią się w motolotnie/awionetki itp.

Jestem z Kołobrzegu i osobiście nie znam nikogo kto by u nas skakał :)

Opublikowano

skoki samodzielne tylko dla pełnoletnich osób jeśli przeszły przeszkolenie nawet nie wchodzi w rachubę ze będą skakały dzieci

co do skoków, z samolotu można skakać samemu TYLKO po zaliczeniu kursu i przynajmniej wykonaniu 2-3 skoków z wierzy spadochronowej

pod opieką opiekuna można wykonać skok tylko tzw TANDEMOWY

jedna z ofert w necie , cena ok 800-1000 zł

Wykonuje się z wysokości 4000 m nad ziemią. Przed skokiem każdy pasażer przechodzi krótki 10 minutowy instruktaż o zachowaniu się podczas skoku . Następnie zakłada specjalną certyfikowaną uprząż, którą później przypina się do instruktora już podczas lotu samolotem . Na wysokości (4 tys . m) nad ziemią następuje
opuszczenie samolotu, spiętych ze sobą instruktora i pasażera. Do 5 sek. po wyskoczeniu z samolotu instruktor otwiera specjalny stabilizator, który powoduje wyhamowanie i nierozpędzanie się powyżej prędkości 200-220 km/h . Wolne spadanie trwa w zależności od wysokości skoku, z 4000 m jest to 50- 55 sek. Następnie na wysokości około 1500 m nad ziemią, instruktor otwiera spadochron i następuje szybowanie na otwartej czaszy. Pasażer podziwiając widoki może oczywiście
sterować spadochronem pod nadzorem instruktora. Lot na otwartym spadochronie trwa w zależności od wykonywanych ewolucji ,od 4 do 10 min.
Przed lądowaniem na wysokości około 200 m, Instruktor przejmuje sterowanie i wykonuje lądowanie . Lądowanie odbywa się na trawie ślizgiem i jest bardzo miękkie . Każda faza skoku może być na życzenie filmowana.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...