Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mgłą.

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Robię właśnie mapę pod serwer. I jak wszyscy wiemy, w Endzie i Netherze jest olbrzymia mgła. Ja tą mgłę wykorzystuję, przykrywa ona gołą ziemię pod wiezowcami w Endzie...

I dziś instaluję Optifine, wchodzę na End, patrzę w dół- i mgła jest taka jak w zwykłym świecie! Widać aż zbyt wyraźnie, że wieżowce to obsydianowe kikuty wbite w wyspę. W normalnej grze giną one w fantastycznej mgle.

No i mam problem- co zrobić, jak gracz z Optifine wbije na mapę w Endzie, a tu taki syf? Da się zrobić tak, że w Endzie jest powiedzmy"tiny" a na reszcie światów ustawienie gracza? Są do tego pluginy? Proszę bardzo o pomoc!

zaraz dodam screeny

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Hm. Według mnie mógłbyś wgrać texture-pack serwerowy bez tej mgły, wtedy każdy gracz będzie widział tak jak ty.

TexturePack'y na DropBoxie.

Takie moje zdanie.

Opublikowano

Hm. Według mnie mógłbyś wgrać texture-pack serwerowy bez tej mgły, wtedy każdy gracz będzie widział tak jak ty.

TexturePack'y na DropBoxie.

Takie moje zdanie.

Ja już mam paczkę zrobioną, i to całkiem nieźle przemodyfikowaną ;) i ja nie chcę USUWAĆ MGŁY, wręcz przeciwnie chcę aby ludzie z Optifine ją mieli, tylko w Endzie :x

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...