Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

który czołg premium 5/6 wygrać

szpaku123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

który z czołgów premium 5/6 tieru jest najlepszy do zarabiania?

proszę o wypisanie cen pocisków, naprawy i przyjemności z gry i nie pisania postów typu każdy czołg jes dobry itp.

z góry dzięki

Opublikowano

Każdy czołg jest dobry. Dozbieraj na Su-122-44, przyjemny w grze, dobry damage, doby reload, słaby pancerz, ale nie można mieć wszystkiego. Dobry MM ;]

7yoDoas.png

Opublikowano

Każdy czołg jest dobry zależy od twojego stylu gry. Innej odpowiedzi nie dostaniesz.

Pomóż biednym psom i kotom wejdż na www.pmiska.pl

Opublikowano

który z czołgów premium 5/6 tieru jest najlepszy do zarabiania?

proszę o wypisanie cen pocisków, naprawy i przyjemności z gry i nie pisania postów typu każdy czołg jes dobry itp.

z góry dzięki

każdym zarobisz ale nie tyle co na VIII tierze. Jeżeli wiesz jak grać danym Prem. Tankiem to sobie poradzisz w grze i w zarabianiu.

Sig.png

Opublikowano

Nie jestem pewien czy opłaca się brać premium tanki 6 tieru. Jak się dobrze postarać to kv-1 zarobi tyle samo. Ale jeżeli chcesz kupować gold tanka to weź z tej nacji którą najwięcej grasz. Będziesz już znał mniej więcej sposób gry tą maszyną i załogę możesz sobie szkolić :)

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Serdecznie polecam Ci TOGa. jest to nie doceniony czołg 6 tieru a już Ci piszę dlaczego,

1. Losuje Cię na 6 tiery czasem 7 ale rzadko. (Mając 1 400 HP jesteś nie zniszczalny przez podobne tiery, Tygryska , T29 , KV-1S spokojnie niszczy w pojedynku 1 na jeden.)

2. Działo. Celne i szybkostrzelne. DMG jak na swoje tiery dobry. KV-1S nie zdąży przeładować dwa razy i już go nie ma. Z penetracją nie ma problemu przebija wszystko

3. Zapłony i magazyn amunicji. Czołg pali się bardzo rzadko. Magazyn amunicji jest tak sprytnie ułożony że mało kto wie gdzie strzelać więc bardzo rzadko pada.

4. Prędkość tego czołgu jest niestety bardzo mała :( zaledwie 15km/h ale żaden pojazd nie jest w stanie go objechać. Nawet T-50 lub T-50-2 czołg bardzo szybko się obraca i kręci wieżą bez żadnych oporów. A po drugie jaki czołg był by w stanie tak szybko robić takie elipsy ?:)

5. Zarobki. Jak na razie mój rekord to 140 000 kredytów (z kontem premium). Polecam grę w plutonie na 3 osoby. Wtedy zazwyczaj będziecie mieli 10 ubitych czołgów jak nic. Zawsze wychodzi na +

6. Naprawa jest stosunkowo tania amunicja też.

7. Pancerz, przy takiej ilości HP pancerz jest zbędny, jednak tog posiada dobrze opancerzone boki, odpowiednio kontując jest w stanie odpić pociski od KV-1S (Odbierając na bok)

Wady:

Prędkość, Słaby pancerz

Gorąco polecam.

Opublikowano

Jeżeli to twój pierwszy tank premium nie bierz POD ŻADNYM POZOREM TOGa. Przeklniesz tylko grę, pieniądze wydane i to Gówno. Na serio - TOG nie ma prawie żadnych plusów, jedynie działo i HP (które i tak spada z tak zawrotną prędkością, że to żaden plus -,-). TOG to ciekawostka, czołg dla kolekcjonerów. Prawie nikt nie wie jak go wykorzystać i wchodzi ci taki typek i zaczyna ci mówić, żebyś TOGa kupywał. Owszem, czołg jest dobry, ale dupy nie urywa. Do tego jeszcze jedno - chyba ci się o jedno 0 za dużo napisało, bo 140k to nawet na T34 albo Löwe bardzo trudno zrobić, a ty mi mówisz, że na TOGu tyle zrobiłeś. :D Nie rozśmieszaj. Ale do tematu - wszystko jest dobre, ale na T6 to tylko Pz IV S można grać jak normalnie, bez większej wprawy. Dobre camo, pancerz, działo, znośna mobilność. Dobry snajper/wsparcie, chociaż na T6 jak schowasz hull to nawet na 1szej linii da się zabawić :D Bardzo porządne zarobki. A, jkx6 - żeby zarobić tyle na KV-1 ile na Pz IV S trzeba zrobić 2x dmg, wyspotować do tego więcej. Nie rozśmieszaj. BDRem - ok, da się tyle zrobić (samemu mi się udało na BDRze 65k zrobić) ale KV-1 w tej chwili prawie nie zarabia - jego zarobki w porównaniu do Churchilla I albo BDRa są śmieszne.

Opublikowano

Jeżeli to twój pierwszy tank premium nie bierz POD ŻADNYM POZOREM TOGa. Przeklniesz tylko grę, pieniądze wydane i to Gówno. Na serio - TOG nie ma prawie żadnych plusów, jedynie działo i HP (które i tak spada z tak zawrotną prędkością, że to żaden plus -,-). TOG to ciekawostka, czołg dla kolekcjonerów. Prawie nikt nie wie jak go wykorzystać i wchodzi ci taki typek i zaczyna ci mówić, żebyś TOGa kupywał. Owszem, czołg jest dobry, ale dupy nie urywa. Do tego jeszcze jedno - chyba ci się o jedno 0 za dużo napisało, bo 140k to nawet na T34 albo Löwe bardzo trudno zrobić, a ty mi mówisz, że na TOGu tyle zrobiłeś. :D Nie rozśmieszaj. Ale do tematu - wszystko jest dobre, ale na T6 to tylko Pz IV S można grać jak normalnie, bez większej wprawy. Dobre camo, pancerz, działo, znośna mobilność. Dobry snajper/wsparcie, chociaż na T6 jak schowasz hull to nawet na 1szej linii da się zabawić :D Bardzo porządne zarobki. A, jkx6 - żeby zarobić tyle na KV-1 ile na Pz IV S trzeba zrobić 2x dmg, wyspotować do tego więcej. Nie rozśmieszaj. BDRem - ok, da się tyle zrobić (samemu mi się udało na BDRze 65k zrobić) ale KV-1 w tej chwili prawie nie zarabia - jego zarobki w porównaniu do Churchilla I albo BDRa są śmieszne.

Widzę, że bardzo śmiechowa z Ciebie osoba. Piszesz jakbyś był jakimś ekspertem WoT'owskim więc poprzyj swoje słowa dowodami bo w obecnej formie nie bardzo chce mi się wieżyć w Twoje słowa wiedząc ile kv na czysto zarabia.

Opublikowano

Widzę, że bardzo śmiechowa z Ciebie osoba. Piszesz jakbyś był jakimś ekspertem WoT'owskim więc poprzyj swoje słowa dowodami bo w obecnej formie nie bardzo chce mi się wieżyć w Twoje słowa wiedząc ile kv na czysto zarabia.

nie ale na serio on ma rację. Co kupi TOG II, bd płakał że golda stracił i co oddasz mu tyle golda?.. Jak musi na VI tierze to tylko Pzkpfw IV S.

Sig.png

Opublikowano

Chcesz dowodów? Proszę Cie bardzo. Wejdź sobie na forum MPC, potem w Hideparku "Czołgowa sztuka" i tam jest temat bodajże - KV-1 mój zarabiacz. Najlepszy wynik jaki widziałem - 45k z ponad 3k dmg na premce. Pz IV S - 60k z 2k dmg. Problem?

Opublikowano

Chcesz dowodów? Proszę Cie bardzo. Wejdź sobie na forum scoobanego, potem w Hideparku "Czołgowa sztuka" i tam jest temat bodajże - KV-1 mój zarabiacz. Najlepszy wynik jaki widziałem - 45k z ponad 3k dmg na premce. Pz IV S - 60k z 2k dmg. Problem?

Jest mały problem w tym co piszesz. Po pierwsze złamałeś regulamin MPC odsyłając mnie do innego forum. Po drugie nie obchodzi mnie co jest zamieszczone gdzieś tam w czymś tam. Chce dowodów tutaj, a nie na "marsie". Idąc Twoim tokiem myślenia to ja mam najlepsze bitwy w WoT, znajdziesz je w bibliotece głównej UWr na 2 piętrze w alejce 5 w literce "G" pod podręcznikiem do geologii, tam schowałem pendrive z powtórkami. Chcesz to sobie sprawdź :)

Opublikowano

Po pierwsze, nie dałem żadnego konkretnego linku, tylko nazwę, a to nie łamie regulaminu. Jakbym dał ci link to byś się mógł srać.

KV-1 ma słaby Credit Factor? Gdybyś wiedział o czymś takim, a nie opierał się na swoich noobskich grach jak to zarobiłem 40k na super bitwie, kiedy ja zarobiłem 60k bez przypału na po prostu dobrej bitwie. Bardzo podobnie, 45k na bitwie ponad 3k dmg i 60k na bitwie 2k dmg... Po prostu to samo.

Człowieku, zlituj się. KV-1 to gówno, ale ty go bierzesz za podstawowy licznik kredytów. LITOŚCI! BDR, Churchill I, M4, wszelakie TD w 0.8.6 od niego lepiej zarabiają.

Jak wszyscy biorą sobie za wzór KV-1 to przynajmniej okaż troche rozumu i ty tak nie rób.

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego się wściekasz. Nigdzie nie powiedziałem, że robię kv za wzór. Osobiście posiadam gold tanka VIII tieru więc z kasą nie mam problemu. Chodzi mi tylko o odwody, że tak jest. A co do tego jak inne V zarabiają to nie mam za dużego doświadczenia bo V staram się jak najszybciej przejść i nie utykać tam. Ale z Tego co wiem z doświadczenia to właśnie kv-1 jest najłatwiej grywalny. Dużo łatwiej zrobić dobrą bitwę na kv-1 niż Churchilu, M4 słyszałem, że dobrze jeździ ale nie posiadam go jeszcze. T1 H niby fajny ale działo nie domaga a i panceż wybitnie twardy nie jest. W mojej wypowiedzi chodzi o to, że nie warto ładować kasy w czołgi VI tieru tylko albo dozbierać do VIII [sU-122-44 też dobrze kase kręci] albo kupić premkę za tą samą cenę i wyjdzie się podobnie a będzie xp i kasa na wszystkich czołgach x1,5.

Opublikowano

To przepraszam że na TOGu zdobyłem ostateczne poświęcenie i ponad 6 500 DMG. Krytykujecie ten czołg a ciekawe czy graliście na nim. Mi czołgiem hu... wydaje się np Pz IV S ale nie piszę tego bo nigdy tym czołgiem nie grałem. T34 mam, czołg świetny 140 000 na bitwę tym czołgiem to nie jest problem zaledwie 4 000 DMG na bitwę wygraną i masz 150.

TOG jest świetnym czołgiem jednak trzeba umieć nim grać, nie raz w bitwie widziałem cwaniaczków którzy wyjeżdżali na mnie KV-1S albo T-50-2 i padali.

marvelus113 nie wiem jakim graczem jesteś, czy dobrym czy złym nie wnikam, ale jeżeli nie masz pojęcia co piszesz to nie pisz nic. Grałeś Togiem?

Zagraj na Togu 300-400 bitew i wtedy napisz. Prędkość to nie jest żaden problem, (aczkolwiek czasem się bitwa kończy zanim dojadę ale wtedy brak kosztów naprawy, amunicji więc 15 000 na +)

Wynik 140 000 był z kontem premium. Możliwe że było jakieś polowanie na medale ale nie pamiętam.

Pozdrawiam Leopard74

Opublikowano

ja proponuje Pzkpfw IV S lub su-100Y(przyjemnie mi się grało).Ale jak to ma być czołg do zarabiania to dozbieraj do IS-6,lwa,JgTig 8.8cm,T26E4(tutaj bym sie wstrzymał do patcha) z tych czolgow najbardziej spodobal mi się IS-6 i T26E4

Opublikowano

TOGa łatwo ściągnąć z artylerii to zważ na to też uwagę. Słaby pancerz, nie patrz na bitwy 1 na 1 bo tak nigdy nie ma. zajadą Cię we 2 czy 3 i martwy placek z Ciebie. Co do panów mówiących że KV-1 to gówno...sam nim jesteś. jeśli potrafisz grać i kątować to tym czołgiem nawet kv-1s ściagniesz 1 na 1. dobre zarobki, średnio na słabych bitwach wychodziłem po 10k do przodu. na czołgach premium się nie znam bo tylko posiadam jeden T34 VIII tieru i bardzo fajny jak się nim stoi gdzieś z tyłu. Co do TOG jeszcze...jeśli potrafisz przebijać w słabe punkty za każdym strzałem nawet gdy ktoś kątuje to możesz próbować...bo Togiem zanim sie obrócisz to już będziesz martwy. Każdy na ten czołg narzeka, HP tutaj nie ma nic do znaczenia gdzie artyleria bije po 400 KV-1S podobnie to szybko odlecisz nawet przy takiej ilości HP.

Opublikowano

TOG obraca się zdecydowanie szybciej od KV-1 i KV-1S. Nie sposób go objechać. Co do artyleri ciekawy jestem która artyleria trafi w toga po tym pathu. Nie mam potrzeby celowaniem w słabe punkty. Przebijam gdzie chcę bez problemu. Wieża Toga obraca się bardzo szybko. Zresztą co Wy możecie wiedzieć, kupcie, zagrajcie potem gadajcie.

Opublikowano

TOG i szybkie obracanie? Nice joke. Wysil się bardziej. Wieża może być, ale obracanie tą krową? Bezproblemowo cisne mu karuzele Cromwellem jakoś. Nie wmówisz mi, że ten czołg szybko się obraca.

Opublikowano

Serdecznie polecam Ci TOGa. jest to nie doceniony czołg 6 tieru a już Ci piszę dlaczego,

1. Losuje Cię na 6 tiery czasem 7 ale rzadko. (Mając 1 400 HP jesteś nie zniszczalny przez podobne tiery, Tygryska , T29 , KV-1S spokojnie niszczy w pojedynku 1 na jeden.)

2. Działo. Celne i szybkostrzelne. DMG jak na swoje tiery dobry. KV-1S nie zdąży przeładować dwa razy i już go nie ma. Z penetracją nie ma problemu przebija wszystko

3. Zapłony i magazyn amunicji. Czołg pali się bardzo rzadko. Magazyn amunicji jest tak sprytnie ułożony że mało kto wie gdzie strzelać więc bardzo rzadko pada.

4. Prędkość tego czołgu jest niestety bardzo mała :( zaledwie 15km/h ale żaden pojazd nie jest w stanie go objechać. Nawet T-50 lub T-50-2 czołg bardzo szybko się obraca i kręci wieżą bez żadnych oporów. A po drugie jaki czołg był by w stanie tak szybko robić takie elipsy ? :)

5. Zarobki. Jak na razie mój rekord to 140 000 kredytów (z kontem premium). Polecam grę w plutonie na 3 osoby. Wtedy zazwyczaj będziecie mieli 10 ubitych czołgów jak nic. Zawsze wychodzi na +

6. Naprawa jest stosunkowo tania amunicja też.

7. Pancerz, przy takiej ilości HP pancerz jest zbędny, jednak tog posiada dobrze opancerzone boki, odpowiednio kontując jest w stanie odpić pociski od KV-1S (Odbierając na bok)

Wady:

Prędkość, Słaby pancerz

Gorąco polecam.

po co go objezdzac? jest tak wysoki i tak wielki, że pierwszy lepszy niski lajt sie do niego przyklei i jest niegrozny. a jego papierowy pancerz i 1400hp sprawiają, że jest celem nr 1 dla arty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...