Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Fps lataja jak szalone i scina sie grac

Cread

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z grami gdzie potrzeba sa FPS np League Of Legends,Minecraft,Napewno Call of Duty MP i wiele wiecej

Potrzebuje pomocy na lolu lata fps miedzy 6-61 i scina czasami tylko jest tak duzo na sekunde 2 albo jak niezyje i nieruszam kamera...

wczoraj mi sie udala gra nwm czemu caly czas 60 mialem <3 ale to jedyna gra od tygodnia...

minecraft lata 25-30 i scina sie

wiec prosze was wszystkich o pomoc nagroda limit like + 5... prosze <3

tutaj macie ss programow sterowniki i tp do ekranu czy cos

SS 1.bmp

SS 2.bmp

Opublikowano

Wyłącz zbędne programy typu gg,skeyp,przeglądarka internetowa.

A do minecrafta spróbuj zmniejszyć wymagania wyłącz kilka nie potrzebnych rzeczy.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Zobacz jak ci się nagrzewa komputer.. Kup 'żel' chłodzący i nasmaruj peceta. :)

podałbyś mu program to do tego.. podawał temp. w innym temacie ale nie powiedział czy to są w spoczynku czy w stresie.

nie "żel" chłodzący tylko pastę termoprzewodzącą.

"nasmaruj peceta" obudowę ma nasmarować?

Opublikowano

Zobacz jak ci się nagrzewa komputer.. Kup 'żel' chłodzący i nasmaruj peceta. :)

podałbyś mu program to do tego.. podawał temp. w innym temacie ale nie powiedział czy to są w spoczynku czy w stresie.

nie "żel" chłodzący tylko pastę termo przewodzącą.

"nasmaruj peceta" obudowę ma nasmarować?

Panowie pasta termo przewodząca jest bardziej na to gdy nasz procesor jest zbyt nagrzany i komputer się całkiem wyłącza niż na lagowanie, i nie smaruje się całego komputera tylko pod spodem procesora.

@TOP

Spróbuj także różnych programów znalazłem taki temat może ci pomoże

http://www.mpcforum.pl/topic/489471-szukamdobrego-programu-na-zwiekszenie-fpsow/

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Panowie pasta termo przewodząca jest bardziej na to gdy nasz procesor jest zbyt nagrzany i komputer się całkiem wyłącza niż na lagowanie, i nie sparuje się całego komputera tylko pod spodem procesora.

@TOP

http://www.mpcforum.pl/topic/489471-szukamdobrego-programu-na-zwiekszenie-fpsow/

to są jego temp :

http://scr.hu/0for/jdjln

zobacz na temp. procesora.. nie za duża?

nie sparuje się całego komputera tylko pod spodem procesora.

wait, to ja (ktoś inny) mam posmarować płytę główną?

#top. jeśli potrafisz nasmaruj procesor pastą Arctic Silver 5 (albo jakąś inną) a jeśli nie potrafisz to dam ci poradnik na pw. ( nie dodam tutaj bo będzie to uważane za reklamę ._.

Opublikowano

Panowie pasta termo przewodząca jest bardziej na to gdy nasz procesor jest zbyt nagrzany i komputer się całkiem wyłącza niż na lagowanie, i nie sparuje się całego komputera tylko pod spodem procesora.

@TOP

Kidmod takie rzeczy gada : ( Smutek.

Pasta termoprzewodząca ogólnie służy do przekazywania ciepła. Nie daje się jej tylko wtedy, gdy komputer się całkiem wyłącza, ale także gdy się lekko przegrzewa, aby poprawić chłodzenie. A gdy się lekko przegrzewa to właśnie laguje.

Nie nakłada jej się tylko na procesor. Daje się ją na CPU,GPU,RAM i można na inne.

Czy temperatury na ss'ie były podczas gry w coś czy podczas spoczynku komputera ?

Daj najlepiej jeszcze zdjęcie z programu SpeedFan podczas gry w lola, tak gdzieś w 10 minucie aby zobaczyć dokładnie temperatury.

Zainstaluj nowsze sterowniki, przeczyść kompa z kurzu a także dysk programem typu ccleaner.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...