Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przygoda z Siłownią. Rekreacyjnie :)

Vante7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam 16 lat, 178cm wzrostu, waga 63-64kg. Musiałem przytyc bo ważyłem 57kg.

Więc tak: Aktywnośc Wtorek 90 minut wf, Piątek 45 minut wf. W weekendy orliki czasami itd.

Mam zamiar iśc na siłownie, nie pakowac byc bydlakiem, tylko chodzic dla zdrowia, reakreacyjnie itd.

Diety jako takiej nie mam próbuje się zdrowo odżywiac, ale jem chyba
duzo jak na dorastajacego chłopaka, choc jedni jedza mniej, jedni
wiecej:

przykładowe posiłki:

Śniadanie: płatki z mlekiem/ 2bułki razowe z polędwicą/Bułka z polędwicą + 2 jajka.
Przekąska
Obiad: To co zrobią najczęściej: Gotowana pierś z kurczaka + ryż/ziemniaki/makaron + surówka.
Przekąska
Kolacja: 2 bułki razowce z serem żółtym lub polędwicą z indyka.

Przekąski moje to: Jabłko, Serek Wiejski, Kanapki, Jakieś owoce/warzywa. Lub to co mi dadza ;D

Napoje: Zielona Herbata, Woda mineralna, mleko z cynamonem ( pycha )
Jem dużo warzyw, przypraw typu pieprz cayenne itd.

Nie trzymam się żadnych zasad typu: Na kolacje nie jedz węgli lub nie pij herbaty wieczorem bo pobudza.

pytania do was:

czy jem w miare dobrze, nie za duzo nie za mało, jak na osobe Nie chodzaca na razie na siłkę.

2. Czy chodzenie 5 razy w tygodniu bedzie dobrym wyjsciem, czy lepiej 3
razy w tyg ? Chodzi o to, że chce sobie chodzic 60-90 minut dzienie,
gdyz nudzi mi sie w domu czasami ...
4. Skąd zobaczyc jakie zaczac
treningi w sensie: Biceps, Triceps, Klatka. Jak robic te cwiczenia
poprawnie itd. Z góry dzieki czekam na odp

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

Powiem Ci tak,że dietke jakąś powinieneś mieć,bo na sucho nic nie zdziałasz ;)

Proponuję chodzić 3-4 razy w tygodniu,bo mieśnie muszą mieć regenerację.

Moja propozycja treningu: poniedziałek: klata+ triceps | środa: plecy+biceps | piątek: nogi+barki+brzuch

Co do treningu to Ci nie wytłumacze jak robić poprawnie ćwiczenia,ale odsyłam Cię na yt tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie lub poproś instruktora by Ci pokazał na siłowni jak poprawnie wykonywać ćwiczenia :)

1379148048-U870856.png

Opublikowano

A jak na osobe nie chodząca na razie na siłkę itd Jedzenie w miare ok ? Czy za duzo ? Bo nie chce przytyc :P Jecie podobnie, mniej, wiecej ?

Opublikowano

Szczerze mówiąc na takim jedzeniu to ty za daleko nie zajedziesz :D
Jedz bardziej "na masę" jedz dużo produktów typu jedz dużo mięsa, ryb czerone mięso jest świetnym źródłem białka mp wołowe ryż, soja, serek wiejski może brzmi to zaskakująco, jednak najlepsi kulturyści mają w swojej diecie serek wiejski. Aby zrozumieć dlaczego to robią przeczytaj etykietę z wartościami odżywczymi ma opakowaniu serka wiejskiego z obniżoną zawartością tłuszczu. Serki te mają mnóstwo białka a mało kalorii i tłuszczu. Ogólnie dużo białka jeżeli chcesz możesz kupić sobie takie białko w fitnes shop'ie jednak to naturalne jest lepsze pij dużo mleka jedz jajka. To taki "wstęp" tylko a co do chodzenia na siłownie nie lepiej iść załóżmy pon siłownia wtorek bieganie z czasem coraz większe dystansy czwartek siłownia a piątek bieganie w weekend zrób jak chcesz. Pamiętaj bieganie jest bardzo ważne większa wydajność płuc i ogólna poprawa sylwetki :)

Opublikowano

Nie chce, żadnej masy, ani żadnej redukcji itd :) Jem tyle ile chce, czasem wiecej czasem mniej. Pytam o jedzneie jak nei chodze na siłke

Opublikowano

Jeżeli takie jedzenie Ci odpowiada to nie mam nic do tego ja to bym nie mógł tak jeść bo bym chodził cały czas głodny ;)

Opublikowano

powiem tak siłownia 3 razy w tyg. jak mam wolny czas to biegam w weekend udaję się na basen nie zawsze się to uda ale próbuje w każdą sobote popływać do tego dużo gram w piłkę a co do jedzenia to jem dużo bo lubię mam szybką przemianę materii więc cieżko mi było przytyć ale odpowiednia dieta i jest git ogólnie to mam 189 cm wzrostu i ważę około 90 kg :)

Opublikowano

Powiem Ci tak,że dietke jakąś powinieneś mieć,bo na sucho nic nie zdziałasz ;)

Proponuję chodzić 3-4 razy w tygodniu,bo mieśnie muszą mieć regenerację.

Moja propozycja treningu: poniedziałek: klata+ triceps | środa: plecy+biceps | piątek: nogi+barki+brzuch

Co do treningu to Ci nie wytłumacze jak robić poprawnie ćwiczenia,ale odsyłam Cię na yt tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie lub poproś instruktora by Ci pokazał na siłowni jak poprawnie wykonywać ćwiczenia :)

nie sluchaj go

niektore miesnie regenerują się 24h, inne 48h a jeszcze inne 72h

jaki jest sens ćwiczenia bicepsa raz na tydzień skoro wystarczą 2 doby przerwy

jak masz daleko silownie to tak:

poniedzialek cała góra, czyli brzuch, plecy, barki, klata, triceps, biceps, kaptury, pióra, wszystko

wtorek cały dół, jak za mocno brzucha nie pakowales to tez mozesz, czyli nogi na wszystkie sposoby i tu pamietaj o dluzszych przerwach (3 min)

potem dzien przerwy

i w czwartek znowu góre robisz

piatek nogi

weekend wolny albo w niedziele jeśli chcesz

nie musisz czasami tej przerwy, ale uwierz że trudno się ćwiczy z bolącymi udami, musza odpocząc, w przeciwnym wypadku nie masz sil

jak masz blisko to chodź codziennie, po prostu krócej. Możesz wtedy rozłożyć ćwiczenia inaczej, robisz na co masz ochotę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...