Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Authme + DB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za kazdym razem kiedy próbuje sie podłąćżyc do bazy sql który jest utworzony specjalnie pod authme reloaded wyskakuje mi taki blad

23:04:08 [iNFO] [AuthMe] MySQL driver loaded

23:04:08 [iNFO] [AuthMe] Connection pool ready

23:05:11 [sEVERE] [AuthMe] ERROR: Timeout while waiting for a valid database connection.

Co może być nie tak? Dane dostępowe hasła i loginy wpisuje dobrze. Baza jest nowa bez tabel

Opublikowano

Polecam zwykłe AuthMe :)

Problem nie do naprawienia...

373_sygnatura.jpg

To nie sprawiedliwe człowiek pisze nabija posty w nie związanym temacie i dostaje warna -5 w plecy :/

A ja się tak bardzo staram z 91/100 ostrzeżeń z 2013-07-26 11:15 xD

Opublikowano

Po chuj się wypowiadasz jak się gówno znasz? Posty nabijasz?

Zwykłe AuthMe nie jest aktualizowane już od 2011. Zawiera sporo błędów w kodzie przez co łatwo serwer rozwalić.

Jeżeli nie wierzysz zapraszam na pw.

@Topic.

Plugin próbuje uzyskać połączenie z bazą danych i przekracza czas oczekiwania.

Problem zapewne tkwi w twojej bazie danych która zapewne nie może łączyć się z zewnętrznymi ip.

Sprawdź też poprawność twoich danych w configu.

Opublikowano

nie łączy się z twoją bazą danych ,może ma zablokowane ip wyłącznie na localhost.

Tak mi się też wydaje, że mysql nie dopuszcza do bazy danych z ip mojego serwera, tylko nie wiem jak to ustawić by dopuszczało

heheh chciałbym zobaczyć twój serwer:d

Po chuj się wypowiadasz jak się gówno znasz? Posty nabijasz?

Zwykłe AuthMe nie jest aktualizowane już od 2011. Zawiera sporo błędów w kodzie przez co łatwo serwer rozwalić.

Jeżeli nie wierzysz zapraszam na pw.

@Topic.

Plugin próbuje uzyskać połączenie z bazą danych i przekracza czas oczekiwania.

Problem zapewne tkwi w twojej bazie danych która zapewne nie może łączyć się z zewnętrznymi ip.

Sprawdź też poprawność twoich danych w configu.

@kazikp Wiesz może jak to naprawić?

Opublikowano

Baze danych dostałeś razem z hostingiem? Masz dostęp do cpanelu?

Musisz dodać ip serwera aby baza mogła się z nim połączyć.

Zapewne jak masz na hostingu mysql to są tam ustawienia dopuszcane połaczenia z zew. ip czy cos w tym stylu i tam wpisujesz ip maszyny

korzystam z

freesqldatabase 

tam jest tylko php admin mam też swojego wlasnego dedyka, ale to chyba mija się z celem bym tworzyl tam serwer sql?

Opublikowano

korzystam z freesqldatabase tam jest tylko php admin mam też swojego wlasnego dedyka, ale to chyba mija się z celem bym tworzyl tam serwer sql?

FreeSqlDatabase to strasznie kiepska baza. Będzie Ci mulił serwer przy logowaniu gracza.

Jeżeli masz dedyka to zainstaluj sobie serwer mysql'a i będzie po problemie. Tworzysz mu bazę i łączysz się na localhoście.

Opublikowano

FreeSqlDatabase to strasznie kiepska baza. Będzie Ci mulił serwer przy logowaniu gracza.

Jeżeli masz dedyka to zainstaluj sobie serwer mysql'a i będzie po problemie. Tworzysz mu bazę i łączysz się na localhoście.

nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, nigdy tego nie robiłem, wiesz może coś o innych serwerach sql albo jak postawić na dedyku serwer sql?

Opublikowano

nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, nigdy tego nie robiłem, wiesz może coś o innych serwerach sql albo jak postawić na dedyku serwer sql?

Jaki masz system?

TUTAJ:

http://man.sethuper.com/mysql-instalacja-i-konfiguracja-howto-na-szybko-debian-6

Masz poradnik dot. instalacji i konfiguracji mysql na debianie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...