Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Prominecraft

deoobe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=6VFEWXuzcXE&feature=youtu.be

1info.png

zielony.png

em.pngNazwa serwera: Prominecraft

em2.pngAdres IP serwera: mc.prominecraft.pl

em.pngIlość slotów: 200

em.pngTyp serwera: Freebuild

em.pngRekrutacja: TAK

em.pngWersja serwera: 1.8.3

em.pngPremium: TAK

em.pngBiała lista (whitelist): NIE

em.pngPotwory: TAK

em.pngZwierzęta: TAK

em.pngNether: TAK

em.pngEnd: TAK

em.pngPvP: TAK

zielony.png

1admin.png

niebieski.png

[Właściciel] <Deoobe>
[Administrator] <Shade_Quester>
[Moderator] <trwa rekrutacja>

niebieski.png

1opis.png

fioletowy.png

Witajcie. Po ponad roku nieobecności wracamy w nowej odsłonie. Trochę osób u nas grało. W ostatni dzień pracy naszego serwera żegnaliśmy się w miłej atmosferze na dobre.
Jednakże ja - Deoobe główny programista serwera prominecraft wierzyłem, że kiedyś powrócimy. Jak to mówią - co nas nie zabije to nas wzmocni. Poprzez konflikty w administracji musieliśmy zamknąć to cudowne miejsce w którym się codziennie spotykaliśmy. Jednak już niedługo wracamy na dobre!
Przez długi czas myślałem, jak chce by wyglądało to nowe miejsce naszej zabawy. Największym problemem który dla nas był to gracze bez kont premium. Uprzykrzali zabawę innym i dawali popalić administracji. Drugim problemem była niezgoda w administracji, co do wyrzucenia własnie takich graczy i ulepszania tego co mamy.
Kolejnym problemem były braki w administracji. Za mało nas było by pomagać wam w rozgrywce.

Dla tego chcę postawić sprawę jasno.
Stawiam na nową Administrację, dedykowany serwer pod linuxem. Silnik spigot. A przede wszystkim dostęp tylko dla graczy premium.

Ogólny zamysł serwera to dostęp do innych maszyn poprzez bramkę. Tak więc w przyszłości, kiedy już będę pewny, że wszystko gra jak należy na serwerze freebuild zaczniemy tworzyć kolejne.
Ale bez waszej pomocy, zaufania i przede wszystkim czasu nic z tego nie będzie.

Aktualny serwer freebuild posiada miasto główne w którym możecie korzystać ze sklepu, wymieniarek czy enchantu. A także straganów ze sklepami innych graczy.
Kopalnię surowców i drewna resetowaną co 5 minut. Drop leci ze stone
Handel z npc które swobodnie chodzą po mieście.
Po za miastem mamy mapę surowcową w której bez problemu wykopiecie to czego potrzeba. Obowiązuje na niej pvp a także możecie stracić swój urobek w potyczce z mobami.
Jest w końcu mapa z działkami. Każdy na początek może sobie założyć własną działkę bez limitu wysokości.
Docelowo chciałbym zintegrować zaawansowany system pomocy/poradników poprzez integracje gry z filmami na Youtube z których będzie sie można wszystkiego dowiedzieć. Do tego będzie również opis komend na forum oraz spolszczone wszystkie pluginy i komendy. Jako, że trochę wypadłem z tematu minecrafta będę wdzięczny za każdą uwagę dotyczącą działania i funkcjonalności serwera. Chętnie przyjmę tez uwagi co do pluginów i wyglądu całości.

Zawsze chciałem, by to co tworze było perfekcyjne. Mam nadzieję, że to co robimy teraz własnie takie będzie. Mimo, że jest to zapowiedź, to serwer można odwiedzić już teraz. A wszelkie uwagi chętnie przeczytam tutaj lub na naszym forum.

Sorka za grafiki, ale na razie innych nie mamy:) Pozdrawiam widzimy się na serwerze.
Start przewidziany na Kwiecień 20015

PctXANj.png
UVejtQb.png
NPXTJRs.jpg
C451ECF.jpg

fioletowy.png

byme.png

Opublikowano

Serwer zapowiada się obiecująco ;)

Mam tylko nadzieję, że nie nie użyjecie tego stosowanego do nudności pluginu na działki.

Nic lepszego nie ma. Czasy kiedy działkę przyznawało się ręcznie już dawno minęły. No chyba, że na mniejszych serwerach, a ja nie uważam, by ten plugin był czymś złym.
Opublikowano

Nic lepszego nie ma. Czasy kiedy działkę przyznawało się ręcznie już dawno minęły. No chyba, że na mniejszych serwerach, a ja nie uważam, by ten plugin był czymś złym.

I tu cię zaskoczę. Żadne czasy nie przeminęły a jedyne czego trzeba to chęci. Natomiast ja uważam, że jest zły, bo jego tzw "design" jest już oklepany do bólu i zniechęca do tego, by cokolwiek na takim terenie budować. Bo po co mam zakładać działkę na tym samym obszarze, który występuje na tysiącach innych serwerów?

Przy okazji przepraszam, że użyję tego określenia, ale wydaje mi się, że osoby które korzystają z tego pluginu to po prostu lenie i nie potrafią wymyślić jakiegoś zamiennika.

Opublikowano

I tu cię zaskoczę. Żadne czasy nie przeminęły a jedyne czego trzeba to chęci. Natomiast ja uważam, że jest zły, bo jego tzw "design" jest już oklepany do bólu i zniechęca do tego, by cokolwiek na takim terenie budować. Bo po co mam zakładać działkę na tym samym obszarze, który występuje na tysiącach innych serwerów?

Przy okazji przepraszam, że użyję tego określenia, ale wydaje mi się, że osoby które korzystają z tego pluginu to po prostu lenie i nie potrafią wymyślić jakiegoś zamiennika.

Po to jest forum aby wymieniać się opiniami. Tak więc nie obrażam się :) Chętnie usłyszę sugestie związane z tymi działkami. Jak już pisałem. Wypadłem na jakiś czas z tematu. Więc moja wiedza na temat nowych pluginów tego typu nie jest zbyt bogata. Jak Masz jeszcze jakieś pomysły i sugestie to ja chętnie o tym porozmawiam
Opublikowano

Serwer bez Stevków? :D Zapowiada się dobry serwer :D Napewno wbije i zobaczę :D

Tak Serwer bez stivków, ale rozważam możliwość użycia pluginu autoin i wpisania graczy z polecenia od graczy premium lub poprzez wykupienie sobie miejsca na białej liście powiedzmy za 10PLN To powinno nauczyć szacunku do innych ludzi i wpłynąć na kulturę rozgrywki, kiedy za jednym przewinieniem można stracić kieszonkowe za cały miesiąc:)

Opublikowano

Wersja 1.8.1 oraz premium. Juz wchodze! Wkoncu normalny serwer na najnowszej wersji minecrafta.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Serwer bez Stevków? :D Zapowiada się dobry serwer :D Napewno wbije i zobaczę :D

Co z tego, że bez stevków, jak nikt nie gra :<

Mam premium, ale na taki serwer, gdzie jest jedna osoba na serwerze, nawet nie chce się wbijać..

Opublikowano

Co z tego, że bez stevków, jak nikt nie gra :<

Mam premium, ale na taki serwer, gdzie jest jedna osoba na serwerze, nawet nie chce się wbijać..

Po to są te publikacje serwerów, żeby ktoś wchodził i grał i sprawdzał czy pasuje. Grosz do grosza i myślę, że nie długo będziemy mieli wielu graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...