Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zacząć grać w metin2 ?

ZuroHit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy warto zacząć grać w metin2 ? Grając w niego maksymalnie 2h dziennie.

Interesuje mnie poważna opinia. Czy w takim dziennym czasie gry można coś uzyskać w tej grze.

Czy można gracz i osiągnąć coś w metin2 nie kupując rzeczy za realna kasę ? Jeżeli nie warto grać na oficjalnych serwerach metin2 z niewielką ilością czasu. To czy warto grać na jakimś serwerze prywatnym ? Jeżeli tak to na jakim ? Najlepiej by bylo na jakimś stabilnym, żeby nie usuneli go po kilku dniach.

Proszę o poważne wypowiedzi. Z góry dzięki.

Opublikowano

Szczerze powiem Ci, że teraz od zera nie zaczynałbym gry na PL.

Zrobił się z niego straszny priv, ludzie również odchodzą.

Jeśli jednak, to powiem Ci, że w 2h nie idzie dużo zdziałać, tym bardziej, że nie chcesz wydawać PLN.

Grę można prowadzić bez wkładu złotówek, jednak jest to o wiele cięższe.

Co do prywatnych serwerów to wybieraj taki, który stoi już trochę i nie ma zamiaru paść :D

Szukałbym coś pomiędzy Ravią, Balmorą, może iMetin, który stoi już bardzo długo lub czekał na nowy (Astium), który ma się pojawić (z doświadczenia na poprzednim serwie właściciela Astium wiem, że serwer będzie stał baaaaaaaaardzo długo :D ).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Nie opłaca zaczynać się gry na PL'u a w dwie godziny dziennie tak czy siak nic nie zrobisz. Samo 15 minut zajmuje czasem dojechanie na spota.

Jeśli chcesz zacząć grę na privie to polecam :

Easy - iMetin

Medium - Senthia.pl

Hard - Triador.pl ( Start już jutro )

u6pv.jpg

Opublikowano

Witam jesli chcesz cos osiagnac, mieć wyzwanie i sie wyróżniać od innych graczy to graj na PL Solar, polecam ci zainstalowac kmr i poblokowac logi + dh jesli chcesz sie wybic szybko bez is, dh najlepiej uzywaj jak ci ktos metina ksuje i wtedy masz caly drop dla siebie przez te 2 godziny zawsze mozesz cos zarobic w m1 lub m2.

Natomiast druga kwestia privy co z tego ze zrobisz eq na +9 i skile na G-P +bony w te 2h jak i tak nie bedziesz mial takiej satysfakcji co na PL'u privy są za łatwe i po pewnym czasie padają polecam tobie jak najbardziej PL jesli dobrze sie zabezpieczysz grajac na hackach bana nie wyrwiesz

Opublikowano

Ja ci powiem tak,teraz na PL się nie opłaca grac od zera(według mnie) bo PL robi się na priva,za niedługo stalka +9 to będzie główno(jak już tak nie jest).

Chyba że będziesz grał z jakąś paczką(koledzy z RL czy gildia) to może być ciekawie.

Jak chcesz grać w metka polecam prywatne serwy.

Ja grając 2-3h dziennie(czasem grałem 4h a czasem nic,zależało od tego ile miałem wolnego czasu) i osiągnołem co chciałem na PL,wbiłem sobie woja 55lvl ze skilami P i fajnym eq,więc da się coś osiągnąć na PL bez IS i nie grając 24/7.

Co do prywatnych serwów to ja ci polecam
grać na jakiś serwach co stoją już długo i nie mają 'zamiaru'
padać.Spróbuj może na Ravi,Balmorze albo iMetinie albo może na Pandorze.

Ja sobie zrobiłem przerwę od metka i obecnie szukam gry,tobie też bym tak radził,jakaś odmiana zawsze nie zawadzi,a jak sobie zrobisz przerwę i potem wrócisz to będzie ci się lepiej grało.

Pozdrawiam AsPol.

Opublikowano

Moim zdaniem nie opłaca się grać/zaczynać grać na pl'u. Z tego co wiem jest coraz mniej graczy, a GameForge leci tylko na kasę z is już teraz, dodając jakieś niestworzone rzeczy.

Opublikowano

Oczywiście , że warto , ale na pl'u nic już raczej nie osiągniesz . Polecam Ci prywatne serwery Ravia.eu i BloodWar - na tych serwerach grając 2/3h i nie wydawając grosza na is osiągniesz bardzo dużo .

giphy.gif ­

Opublikowano

Grając umiejętnie,można sobie radzić nawet grając 2h dziennie.Wystarczy,że te 2 godziny wykorzystasz w dobry sposób,czyli expiąc,lub dropiąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...