Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Masakrycznie mało FPS'ów w DO

MrMushroom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mój problem jest prosty. Mam strasznie mało FPS'ów w DO. Na low mam z 10-20 ;/ Okropnie nieprzyjemnie się gra. Czy da się to jakoś zoptymalizować? Zauważyłem też że zabiera mi mało RAM'u (300 MB), a koledze w tym samym momencie zabiera
600-700. Czy to wina małego zużycia pamięci? Pdczas gry dostępnego ramu mam jeszcze w miare dużo iChciałbym się dowiedzieć czy da się jakoś przydzielić więcej RAM'u do DO. Korzystam z Google Chrome.

Parametry mojego kompa:
Procek- Intel Pentium D 2x3.00 GHz
Karta graficzna- GeForce 8600 GT
RAM- 3 GB
System- Windows 7 Professional 64-bit

Proszę o pomoc ;/

naampc.png

Opublikowano

Zmień przeglądarkę na inną, ja osobiście zalecam K-Meleon'a . Wyczyść ciasteczka,usuń pamięć podręczną ( CCleaner ) wyłącz programy tj. GG/Skype/TS i inne obciążające procesor. Zmień ustawienia w grze na najniższe. Przeskanuj kompa może masz jakiegoś szkodnika.

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Zmień przeglądarkę na inną, ja osobiście zalecam K-Meleon'a . Wyczyść ciasteczka,usuń pamięć podręczną ( CCleaner ) wyłącz programy tj. GG/Skype/TS i inne obciążające procesor. Zmień ustawienia w grze na najniższe. Przeskanuj kompa może masz jakiegoś szkodnika.

jakiego darmowego anty wira polecasz do przeskanowania coby byl skuteczny ?

Opublikowano

Avast. Mówią, że jest "chujowy", ale to tylko ze względu na jego starsze wersje.

A co do poprawienia wydajności to polecam trochę przeczyścić partycję z systemem. No i głównie zmień przeglądarkę, bo google chrome jest strasznie dużo je ramu. Już przejście na taką mozillę może poprawić ilość FPS. Wyłącz tła w grze bo one z też strasznie spowalniają gre. Polecam również wyłączyć steam (o ile masz). U mnie zazwyczaj pomaga :)

Opublikowano

Gdy chcę zeskanować kompa to pobieram najnowsze wersje Dr.Web'a cureIT, wyłączam avasta i odpalam skanowanie dr.webem

@UP

Szybszy ;)

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

avasta bym nie polecał na dłuższy okres (sporo ramu je) przeskanuj kompa Dr web cure it. bez instalacji :]

przez avasta mi padl kiedys komp, zzera tyle miejsca ze nie moglem odpalic systemu omijam go szerokim lukiem po za tym pouszkadzal mi system na kompie ;/

Opublikowano

Zależy jak grasz w DO. Huntingi czy alinenki? Ja mam dobrego kompa i niegdy lagów w DO na huntach nie mam nawet na najwyższych detalach, ale i tak drony tła i wybuchy mam wyłączone. Tak na wszelki wypadek :D

141dd6ebcb69b020.jpg

Opublikowano

Google Chrome ? Przecież ta przeglądarka ma swoją wtyczkę flash i ona jest do du** !

Polecę ci przeglądarkę Comodo Dragon i najnowszego flasha :)

Wystarczy pobrać nową wersję flasha ze strony adobe. W chrome wklepać "chrome://plugins/", kliknąć szczegóły, poszukać wtyczki adobe flash player, wyłączyć wbudowaną w przeglądarkę, włączyć wcześniej zainstalowaną i restatrt przeglądarki. U mnie wygląda to tak :

6i5lqs.jpg

@edit

Tutaj różnica między flashem wbudowanym, a doinstalowanym.

Wbudowany:

uhxdv5.jpg

i doinstalowany:

cqxc2w.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...