Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medieval RP - Średniowiecze na całego

soloman981

Pomysł  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci si? nasz pomys? na serwer?

• Tak
      30
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością.

Ciekawi mnie tylko, co oznacza to "wkrótce" w praktyce.

Jeszcze czerwiec czy już lipiec?

Opublikowano

Jednym z króli będę ja reszta zostanie wybrana ze znajomych na teamspeaku zeby nie bylo zadnych nie oczekiwanych akcji typu usune wszystko :D bo beda mieli dostep do nadawania rang itd

ale oczywiscie beda grupy pomagajace krolowi ktorymi beda normalni gracze

architekt
farmer
straznik
rycerzy
budowniczy
handlarz
górnik
drwal
i w przyszlosci inne
Opublikowano

Pomysł bardzo fajny, ale ciekawi mnie jak to wyjdzie w praktyce.

Jakiś określony teren będą miały królestwa?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

3 króli juz mamy ale teraz każdy król bedzie potrzebował swojego architekta tzn osobe która potrafi swietnie budowac i zarzadzac cuboidami oraz budowniczymi

Najlepiej jak ktos wejdzie na teamspeaka i sie dogada z nami lub napisze podanie na pw

Wzór podania

nick:

ile grasz w minecrafta:

ile czasu mozesz poswiecic na serwerze:

jak dobrze potrafisz budowac:

cos o sobie:

Opublikowano

Nick Orneusz

Wiek 16

Ile gram gram z rok mniejwiecej

Czasu no w weekendy z 5 h ale w tygodniu mniej bo szkoła a jeszcze koniec roku

Czy potrafie no napewno nierobie domków z dirta to sie okaze na servie jak cos to mozecie mnie wywalic

cos o sobie mam na imie Łukasz mam 16 lat jestem ograniety lubie pykac w gry strategiczne wojenne

Jestem spokojnym uczynnym gosciem

Na chwile obecna mikra niemam

Opublikowano

jesli mowiac prawdziwy masz na mysli cos typu pisanie "/me drapie sie po dupie" to nie , nie bedzie to prawdziwe rp. Natomiast roleplay jest szerokim pojeciem do ktorego mozemy zaliczyc ten serwer bo kazdy bedzie odgrywal swoja role np krol itd

Opublikowano

no stronke musze jeszcze zrobic :D

Przypominam o rekrutacji na posady w krolestwach chetnych zapraszamy na teamspeaka ip mine-gate.pl

dostepne posady to

architekt

farmer

straznik

rycerzy

budowniczy

handlarz

górnik

drwal

Ops double post :P

Opublikowano

Cóż... pomysł nie jest niczym oryginalnym, bo w swojej karierze widziałem bardzo dużo serwerów praktycznie o identycznych zasadach. Niestety w takim podziale tkwi ogromny mankament. Z czasem zacznie brakować ludzi do wykonywania tych najprostszych prac (farmer, drwal czy górnik), bo po prostu są one nudne. Ile można ścinać drzewa ? Lub też ile bawić się w sadzenie zboża czy innych roślin? 3-4 dni może tydzień. Po miesiącu, albo nawet po krótszym okresie będzie tak, że na jednego rycerza będzie przypadł jeden farmer. Najzwyczajniej z takim podziałem prac ekonomia (brzydko mówiąc) się wysra...

Moim skromnym zdaniem jeżeli nie przebudujesz (i to poważnie) całego systemu rozgrywka nie będzie trwałą dłużej jak 2/3 miesiące, bo najzwyczajniej nie będzie miał kto pracować na tych wyżej ustawionych w hierarchii. Skoro to ma być RP to niech ludzie mają o wiele większy wybór jeżeli chodzi o wykonywane zawody jak i mają możliwość o wiele większej możliwości rozwoju społeczno-duchowego. Bo królestwo to nie tylko król i rycerze, to masa ludzi składająca się na cały organizm, a patrząc na Twój pomysł to brakuje mu 3/4 organów wewnętrznych...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Jasne ze po czasie moze sie znudzic ale mam zamiar wprowadzac nowe mozliwosci co pewien czas np mozliwosc zakladania cechów. Po za tym zawody to tylko dodatek do calej rozgrywki i można zawody zmieniać

kolejny pomysl ktory wprowadze to tytuły szlacheckie no i oczywiscie zapomnialem o duchowienstwie

Opublikowano

WataFaka? Zmienilem se nick na 'ZyrusPL2' kiedy na kanale byl 'admin' , 'ZyrusPL' i dostalem bana za podszywanie ? Niby nick podobny ale nie taki sam ! I to nie jest podszywanie :D a serwer wystartuje bo soloman to ogarnięty typ .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...