Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aatrox nerf

Azris

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chciałem napisać kilka rzeczy. Przede wszystkim płacz jest o każdego championa który wychodzi. Aatrox nie jest op, jest łatwy do skontrowania każdym range'm (jayce, teemo) lub każdą postacią z którą nie ma szansy w zwarciu (tutaj nie jestem pewien bo grałem na niego kilka gier, ale jest to łatwe do przewidzienia jego gap close wydaje sie miec spory cd). Jest cholernie przewidywalny, łatwy do kite'owania heal nie jest az tak duży jak go opisujecie, a jeżeli uważacie że jest to pickuejcie teemo i MPCforum'ujecie tak żeby nie mógł się wyhealować. Poza tym jako że wydaje się on polegać na aa dobra tu będzie akali ze swoim assasyńskim kombem i niewidką w której po prostu stoi i sra spelami, singed musi być zajebisty tak jak na jaxa i irelie. To na tyle z moich szybkich spostrzeżeń po jednym meczu. Chciałem zauważyć że uwagi części z was są niemerytoryczne "grałem-rozjebałem" bo takie coś nie musi znaczyć że chempion jest słaby tylko że gracz nic nie ugrał nim. Lepiej imo pisać dlaczego słaby i jak go zniszczyć :-)

EDIT. Ale się mądry dzisiaj zrobiłem :>

bez yt.

Opublikowano

Nerf ? Nie.... on wcale nie jest taki mocny po prostu on dopiero wyszedł i ludzie nie wiedzą jak przeciwko niemu grać....

Wg. mnie jest zbalsansowany

HmYDFyW.png

Opublikowano

Ja jebie ludzi nauczcie się grać dziś grałem 3 razy przeciw aatroxowi raz solo cisnęłem na niego i hecarima i ich fiorą rozjechałem bez problemu a 2 razy widziałem jak inni w moim teamie na topie cisną go bez problemu więc po co ten płacz ? On wcale nie jest taki silny

Opublikowano

Silny jest, tylko dopiero wyszedł więc prawie nikt go nie ogarnia. W swojej 1 grze przeciw niemu gościu się tak nafeedował, że sam brał cały team nawet przy statach 5/2... Wystarczy pograć i ogarnąć go.

Opublikowano

Nerf ? Nie.... on wcale nie jest taki mocny po prostu on dopiero wyszedł i ludzie nie wiedzą jak przeciwko niemu grać....

Wg. mnie jest zbalsansowany

Nie, żebym płakał ale on nie jest zbalansowany wtf? Jego pasywka jest zajebista.. Jego Q ( escape ) Pro ganki . W lifesteal potężny.. E slow . Ult - No masakra .. ; ) Zwiększa mu się prawie wszystko obrażenia wokół, zasięg ataku, as itp ..

Wg. mnie najlepszą kontrą na aatroxa jest aatrox xD

Jak ogarnąłem przeciwko enemy aatroxowi to go zmiotłem już przy 1 podejściu jakaś 3-4 minuta .. Wystarczy kupić tylko coś na AS i jest praktycznie nie do pokonania z tym jego W..

lucyfergif.gif

Opublikowano

Nie, żebym płakał ale on nie jest zbalansowany wtf? Jego pasywka jest zajebista.. Jego Q ( escape ) Pro ganki . W lifesteal potężny.. E slow . Ult - No masakra .. ; ) Zwiększa mu się prawie wszystko obrażenia wokół, zasięg ataku, as itp ..

Wg. mnie najlepszą kontrą na aatroxa jest aatrox xD

Jak ogarnąłem przeciwko enemy aatroxowi to go zmiotłem już przy 1 podejściu jakaś 3-4 minuta .. Wystarczy kupić tylko coś na AS i jest praktycznie nie do pokonania z tym jego W..

Pasywka - Zac też tak ma i nikt nie płacze.

Q - są szybsze dash'e.

W - Xin is bait you.

E - Xin is again bait you.

Ult nie jest op... robi się go pod AD bruizera ( ew. jak irelie ) i ult bije tylko marne 200... Jest dużo więcej lepszych aoe ultimate dla postaci AD.

Easy to counter dla: Fiora, Jax, Darius, Jayce, Kayle, Soraka, Lee Sin, Singed, Irelia i ew. teemo.

Jak na razie tymi champ'ami zawsze wygrywałem ( lub wygrywali moim koledzy ) na aatroxa.

Nie jest op, nie powinien dostać nerfa. pjona

graphic.png

Opublikowano

Przecież ten Aatrox nie jest aż tak dobry.

Nie powinno być nerfa.

chyba grając normale z gównami albo na silverze/brązie to wiadomo że przez 2 dni od wyjścia nie zobaczyć dobrych Aatroxów.

A tak się składa że oglądałem high elo streamerów którzy grają Aatroxem i ta postać po prostu sama wygrywa gry, zdecydowanie nerf inc.

Opublikowano

No właśnie, wypowiadają się tu głównie CI, którzy grają z nim normale i są to ludzie, którzy właśnie go kupili. Ludzie mogli "katować" Aatroxa już od bety, potem go kupić i właśnie teraz sobie nabijać LP przeciwko ludziom, którzy nie wiedzą jak grać przeciwko niemu ;)

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

chyba grając normale z gównami albo na silverze/brązie to wiadomo że przez 2 dni od wyjścia nie zobaczyć dobrych Aatroxów.

A tak się składa że oglądałem high elo streamerów którzy grają Aatroxem i ta postać po prostu sama wygrywa gry, zdecydowanie nerf inc.

49% winrate, eot.

Aatrox nie potrzebuje nerfa, nawet mogliby się pokusić o malutkiego buffa, niszczą go ranged postacie i cc.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Aatrox jest dobry co najwyżej w early potem jeżeli bez pasywki wleci w TF to jest cienko, jeżeli jesteś sfeedowany aatroxem od początku to i tak poleci na Cb taki focus, że nie zdążysz się wyleczyć.

1Shot2Kill.png
Opublikowano

Pasywka jest dobra w 1vs1. Jak juz twoja drużyna nie ogarnia tego, że trzeba się wbić w teamfightcie bo ty musisz jako pierwszy, to postać ogólnie jest słaba. Nie wysolujesz nią nawet 2 osób jeżeli ktoś da ci stuna.

Opublikowano

A może zamiast tak płakać będziecie szukali sposobu jak się go kontruje? Przecież jego skille kosztują w hp ^^. A poza tym weźcie postać jakąś, która by kontrowała jego skille np. Jax i patrzcie na jego słabe punkty. Np to e jest powolne, a troche hp kosztuje czyli to już coś jest. W to life steal albo atak (który zabiera przeciwnikowi i tobie hp). Dalej już myślcie sami. Darius też daje rade z nim.

Opublikowano

Aatrox wcale nie jest taki mocny, w 1v1 rozwali każdego fightera, a w tf gówno zrobi jak go zfocusują. Padnie tak jak vayne w środku TF. Dlatego robi się go pod offtanka, a wtedy już taki mocny nie jest. A na topie wystarczy wziąć na niego postać z mocnym harassem i odskokami, np. Zed go całkowicie kontruje.

Jayce, co prawda odskoku (skillshot) nie ma, ale ma odepchniecie, wiec jak Aatrox do niego doskoczy to Jayce nie ma z nim problemów. Poza tym z healem też nie jest tak kolorowo, bo przecież Aatrox musi podejśc do mobów żeby się uleczyć, a jak wali jak pojebany w te moby to pushuje, a jak pushuje to jungler gankuje, a jak jungler gankuje to jest kill. Nie, ta postać jest słaba bo nie robi prawie nic dla teamu, jest jak LB, bierze kille dla siebie, a jak się umie przeciw niemu grać, to on może was w dupe pocałować.

Opublikowano

Myślę, że obecne dobre kontry na Aatroxa to :

(SOLO TOP)

~ Riven (Aatrox używa Q, Riven E)

~ Jax (Poprostu harrash + dodge E)

~ Teemo (Wiadomo, harrash z daleka + blind)

~ Xin (Wytrzymałość+tons of demedź ;d)

~ Jayce (bardziej na dystans)

~ Fiora (Pomocny skill W+dodaje AD/ op ult na niego)

~ Tryndamere (Oczywiscie ULTI)

~ Warwick (Lifesteal vs Lifesteal, wygrana zależy od skilla)

~ Zed (harrash z E, potem ult ;d)

Jeśli znacie jeszcze jakieś dobre kontry na niego to piszcie, przyda się ;d

Co do TeamFightów to Aatrox jest dość dobry, jeśli walka toczy się na midzie złatwoscią może podlecieć od tyłu do ADC i szybko go wyeliminować ;d

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

@up

co niby tryndzie ten ult pomoże? aatrox odpali R, dostaje 50% as + itemki i passywka, więc będzie się tak mocno i szybko healował, że ult tryndy zdąży się skończyć

Opublikowano

Na zaca tez byl placz ze op i wielki scisk jajek, dostal nerfa i co z tego? dalej jest dobry...

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

To samo z Lissandra napalilem sie na nia ze chuj, a tu jeb niby duzy burst ale maly range skilli, musialem podchodzic zeby jebnac to wtedy tak mnie dosiadali ze nawet z tym szpnoem sie spierdolic nie dalo.. fajne ganki nedynie nia mi szly

creeperwallpaperbyinser.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Myślę że dostanie buff na e ,q oraz nerf pasyw (as) , oraz lekko heal z w. Zbyt bardzo jest to postać na auto atak co sam teraz powiedział riot i lekko za słabe skille .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...