Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim zagrać i inne

gLiss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam pewien dylemat zaczynam dopiero przygodę z DC . Także przechodząc do sedna , zastanawiam się czy grać może :

ICE + ( two hand weapon ) + fly czy MENTAL + ( staff , bow , one hand weapon ) + fly ?

Chciałbym się was dopytać o to czym lepiej grać na początku , czy jakieś zmiany dotyczące tych kombinacji które napisałem . I jeśli radzicie którąś z tych klas to dlaczego . I ewentualnie jakiś build . I jeszcze chciałbym dodać że mam zamiar grać PVE tylko . Także potrzebuje postaci dość mocnej , słyszałem że ICE do klasa tankująca ale jeśli ma mieć spore obrażęnia to mi odpowiada . MENTAL to głównie Dps i to też mi odpowiada biorąc pod uwage że klasa jest bardzo ciekawa .

Z góry dziękuje za odpowiedzi .

Pozdrawiam

G

Opublikowano

Ice chba bardziej tank, mental to bardziej troll lecz ma sporo czarów na wzmocnienie

A nie lepiej Ci gadzety wybrać jako dps?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam zakupić Fight For The Light ;) Pro DLC.

Moim zdaniem Light to najlepsza moc pod DPS i do tego staff (broń zawsze można zmienić), a skille w light to już samemu trzeba dobrać.

Opublikowano

jako początkująct to Fire DPS (healing + dmg) lub ice tank (sam nim grałem mogłem trzymać 5 przy sobie)

Podaj chociaż jeden argument dlaczego początkujący ma brać ogień?

I co wbije 30 lvl ogniem i stwierdzi, że mu się nie podoba i ma od nowa grać? Lipa. Pewnie zrezygnuje.

Dlatego najlepiej wybrać rozsądnie pierwszą postać, jako taką główną postać.

Opublikowano

fire najłatwiej ogarnąć, ponieważ miażdży w pvp pod względem dmg i sustainu oraz w pve obszarówki = szybki clear :) Sam grałem ogniem i uważam, że to jest jedna z łatwiejszych klas do ogarnięcia. Kto ogarnie na początku sam np. Mental pod Controllera?

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

az tak wielkiej roznicy miedzy fire, a mentalem nie ma jezeli podazac glownym trendem gry w pve. inferno = mass terror, mass detonation = mass levitation, fireburst = telekinetic bolt.

wszystko zalezy od gracza i jego stylu grania - mi np powyzszy wcale nie odpowiada bo nienawidze skilli wolno castujacych sie. wole nawtykac dotow gdzie sie da i kosic bronia clip'ujac z jakims obszarowym atakiem lub consumablem...

z tych podanych powyzej wybralbym mental'a + super speed + one-hand, ale to moje osobiste preferencje :) jezeli bedziesz kiedykolwiek potrzbeowac buildu daj znac to stworze takowy dla Ciebie i podpowiem w jakiej rotacji uzywac mocy dla najefektywniejszego dps'owania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...