Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w złożeniu PC'ta (wysoki budżet)

Insignis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedługo przyjdzie pora na kupno nowego PC'ta. Przymierzam się do tego już od dawna, teraz jednak dopiero fundusze pozwalają mi na kupno czegoś porządnego.

Potrzebuje pomocy przy złożeniu PC'ta na którym odpalę wszystkie produkcje(również te które wyjdą za rok/dwa) w rozdzielczości FHD na FULL detalach bez najmniejszych ścinek. Potrzebuje multimedialnego monstrum, dla którego żadna gra nie będzie wyzwaniem. Dopuszczam możliwość streamowania.

Cena nie gra roli(ale też bez przesady), potrzebuje tylko PC, monitor itd posiadam.

Posypią się lajki :D

Opublikowano

Skoro nie dbasz o hajsy....
CPU Intel Core i7-4770K, GPU EVGA GTX690 (albo najlepiej EVGA GTX Titan), zasilacz Cooler Master Silent Pro M II 620W, płyta MSI Z87 XPOWER, RAM 2x zestaw Patriot Viper 3 DDR3 2x8GB 1866MHz CL10 XMP, obudowa CoolerMaster HAF X RC-942-KKN1 Black, Dyski: SSD OCZ Vertex 4, HDD WD Black 2TB WD2002FAEX. Napęd DVD - jakikolwiek :D, Polecałbym także dokupić 2 wiatraki dodatkowe: Thermaltake Thunderblade 120mm LED Blue 1800 RPM - Świecą na niebiesko i komponowały by się z obudową to raz a dwa że takiemu zestawowi przyda się chłodzenie :D

Kocham mpcforum.pl!!!

WARNING / AHTUNG / UWAGA
Socket is now currently unavaible
to enable it please restart your internet connection
OR .....
Daj plusika albo kup piwo 

Opublikowano

Jak chcesz przyszłe tytuły na Full w FullHD, to jednak podaj budżet, bo jak na razie to płynność co niektórych tytułów jest w stanie zapewnić dopiero karta graficzna za ~4000zł (lub dla maniaków stabilnych 60FPS 2x tyle).

Opublikowano

Nie spodziewałem się takich cen za sama karte graficzna Oo

Max budżet to 12.000 zł, nie mogę go przekroczyć.

Da się chyba w tej cenie złożyć komputer na którym odpale wszystkie tytuły przez ten rok/dwa do przodu na FHD,60FPS, Ultra detale, bez scinek?;d

Opublikowano

@2UP.

Popraw link bo coś nie działa.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Tak, mobo za 500zł do kompa za 2200, za tyle to bym sie nie pchał w 1150 tylko w 1155, bo jest tylko 5% wydajniejszy haswell.

Edit@ zaraz poprawie bo na telefonie juz sie nie bede srał, a na kompa zaraz dopiero wejdę.

Opublikowano

Nie 7790 tylko 690 daj ;).

Tylko teraz będzie problem - generalnie to 690 jest wydajniejszy od Titana. Są to jednak 2 układy w jednym, więc w grach, gdzie będzie kiepskie skalowanie tam polegnie. Do tego nowe sterowniki będą wychodzić pod serię 7xx.

Opublikowano

No napisałem Ci ! CrossFire to nadal gorsze rozwiązanie niż SLI.

Poza tym Fortis ? Zamiast Gladiusa daj CM 690 II Advanced, za RAMy przepłaca i to sporo, zasilacz bym wymienił na Crosaira z serii AX. 2x690 lub 2x Titan to już zależy od autora, ale powinien być zadowolony i z jednego i z drugiego.

Opublikowano

No napisałem Ci ! CrossFire to nadal gorsze rozwiązanie niż SLI.

Poza tym Fortis ? Zamiast Gladiusa daj CM 690 II Advanced, za RAMy przepłaca i to sporo, zasilacz bym wymienił na Crosaira z serii AX. 2x690 lub 2x Titan to już zależy od autora, ale powinien być zadowolony i z jednego i z drugiego.

Zmieniłem już tą kartę, ram wziąłem z szybszym odświeżaniem, bo nie miałem co zrobić z kasą, chłodzenie, też się zastanawiałem, a co do budy, myslałem, że ta styknie. ;)

Edit@ https://techplanet.pl/zamowienie/b6c84fe2d4f411e2b3cc4c72b94edc4a/platnosc-i-dostawa/ Pozmieniałem, jednak nie wiem jakie to chłodzenie dać, można byłoby pomyśleć o LQ, ale za 1k nie ogarnie, trzeba co najmniej 2 wyłożyć.

Opublikowano

Zmieniłem już tą kartę, ram wziąłem z szybszym odświeżaniem, bo nie miałem co zrobić z kasą, chłodzenie, też się zastanawiałem, a co do budy, myslałem, że ta styknie. ;)

Edit@ https://techplanet.pl/zamowienie/b6c84fe2d4f411e2b3cc4c72b94edc4a/platnosc-i-dostawa/ Pozmieniałem, jednak nie wiem jakie to chłodzenie dać, można byłoby pomyśleć o LQ, ale za 1k nie ogarnie, trzeba co najmniej 2 wyłożyć.

Niech zostawi i odłoży na przyszłość, bo to chłodzenie to kupa jest :P.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój zestaw jest optymalny - wiem jaki składałem to wiesz... ;D

Kocham mpcforum.pl!!!

WARNING / AHTUNG / UWAGA
Socket is now currently unavaible
to enable it please restart your internet connection
OR .....
Daj plusika albo kup piwo 

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73636&s=75670&s=75430&s=77636&s=71164&s=77671&s=62972&s=74072&s=47999&s=15240&s=77566

Takie coś bym proponował, do tego pakujesz póki co wentylatory na całą budę po czym możesz LQ jakieś montować (chyba że teraz Cię stać)

Grafika x2 oczywiście

Dla szpanu możesz dać 2x8GB RAM jakiś

lordomus - skończ spamować i argumentuj swoje odpowiedzi, a jak się nie znasz to nic nie pisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...