Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanko.] grafika

supcio130109

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanko. Dopiero zaczynam grafike i chce sie was zapytac co potrzebuje.. Chodzi mi bardziej o nazwy.. Cyli wiem np. Render i prosze napiszcie mi wszystko z czeko zrobie fajna grafike sobie. Thx. Like beda dla kazdego

Opublikowano

Mozecie mi napisac jak stworzyc fajna grafike dokladnie chodzi mi ze za 1 miesiac sie przeprowadzamy i chce sobie pierdzielnac w ramki a3 fajne zdjecia.. Ale nie same postacie tylko np. Cos wlasnego pokabinowac.. Albo dac przydatne tutki. Thx. I like leca

Opublikowano

Jeśli używasz PS (Photoshop'a):

http://www.mpcforum.pl/forum/365-adobe-photoshop/

Jeśli używasz Gimpa

http://www.mpcforum.pl/forum/366-gimp/

Tam znajdziesz wszystkie poradniki a jak nie to wpisuj w google.

Na przykład "Jak zrobić ramki do zdjęcia GIMP" lub "Jak zrobić ramki do zdjęcia Photoshop"

3t6EGVz.png

Opublikowano

Leci lajk. Tera mam pytanie co lepsze gimp czy ps i jak ps to dacie linka skad sciagnac. I prosze nie zamykac. Napisze jak bedzie mozna bo narazie jestem na ipadzie i nie zabardzo zapisywac. Thx

Opublikowano

Dla bardziej profesjonalnej grafiki lepszy jest Photoshop. Polecam wersję CS6. Nie można podać linka do downloadu bo piractwo :)

Dla takiej zwykłej prostej grafiki GIMP

3t6EGVz.png

Opublikowano

Photoshop cs2 razem z kluczem jest za darmo do pobrania na stronce adobe.

Link:

http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/

Wielkich różnic pomiędzy CS2, a CS5 jak dla mnie nie ma, z CS6 nie korzystałem, ale pewnie jest tak samo ;]

Oczywiście lepiej zaczynać od photoshopa niż od gimpa (w moim przypadku był to COREL) nie będziesz musiał się później męczyć z przesiadką :D

A jestem przekonany że z czasem tak czy inaczej zaczął byś korzystać z photoshopa ;]

deiP7o2.png
Opublikowano

Oczywiście lepiej zaczynać od photoshopa niż od gimpa (w moim przypadku był to COREL) nie będziesz musiał się później męczyć z przesiadką :D

A jestem przekonany że z czasem tak czy inaczej zaczął byś korzystać z photoshopa ;]

Tu się nie zgodzę.

Po przejściu na PS'a z gimpa nie zbyt dużo potrafię. Skróty jak i interfejs mylą mi się.

Poza tym PS wymaga ogarnięcia, bo czasami nawet tutoriale są za trudne. Za to gimpa się szybko ogarnia.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tu się nie zgodzę.

Po przejściu na PS'a z gimpa nie zbyt dużo potrafię. Skróty jak i interfejs mylą mi się.

Poza tym PS wymaga ogarnięcia, bo czasami nawet tutoriale są za trudne. Za to gimpa się szybko ogarnia.

Właśnie o to mi chodziło, żeby od razu brać się za photoshopa.

Bo jeżeli by zaczął od gimpa to przyzwyczaiłby się do niego, a później miałby problemy z przesiadką - takie jak np. skróty.

A na pewno zaczynając od gimpa czy innego programu graficznego z czasem przyszedł by moment żeby przesiąść się na PS'a ;]

Ogarnięcie photoshopa, a raczej jego podstaw to maksymalnie (z odrobiną chęci) tydzień zabawy :D

Mówię po sobie, bo ja np. wolałbym zacząć i ćwiczyć od początku w jednym programie, niż powiedzmy po miesiącu przesiadać się na inny.

deiP7o2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...