Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer www w domu ?

Oberu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za dokładnie 3 tygodnie bd miał podłączony swiatłowod 300/300M i mam takie pytanie : czy moge postawić serwer www na takim necie ? Sprzęt użyty to : intel core i3 @2.10ghz 8gb ram itd lecz czy taki serwer utrzymał by 3000 osób na forum ? I czy nie zwolni mi sie net jak bd mnie ktoś atakować ? Poniewaz teraz mam 50mb i jak postawiłem ts3 to mi net zablokowali (hakerzy) wszystkie pakiety zablokowali czy jakoś tak . I czy do takiego neta warto zainwestować z 2000zl na firewall ? (Mieszkam w Holandii)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

A teraz zobacz jaką przepustowość mają serwerownie :)......... Serwer w domu (ja mam) można postawić do użytku własnego ale nie takie jak ty chcesz..... Jakiś serwer Minecrafta dla kolegów.... TS3 dla kolegów tak ale nie forum na 3000k osób ( najpierw to trzeba takie forum stworzyć co jest bardzo ale to bardzo trudne....

Po drugie musiał byś albo kupić pakiet z dyndns albo na no-ip żeby ludzie mogli się połączyć z twoim kompem.....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A teraz zobacz jaką przepustowość mają serwerownie :)......... Serwer w domu (ja mam) można postawić do użytku własnego ale nie takie jak ty chcesz..... Jakiś serwer Minecrafta dla kolegów.... TS3 dla kolegów tak ale nie forum na 3000k osób ( najpierw to trzeba takie forum stworzyć co jest bardzo ale to bardzo trudne....

Po drugie musiał byś albo kupić pakiet z dyndns albo na no-ip żeby ludzie mogli się połączyć z twoim kompem.....

Mam teraz pakiet ktory moge zrobic sobie przekierowanie portów a co do serwera to czy PowerEdge R720xd rack server dał by radę pociągnąć 50 slotow minecraft oraz 350 ts3 ? Bez lagow ?(mam serwer ts3 na którym teraz siedzi 190/203 osoby)
891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...