Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki kierunek ?

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako iż kończe gimnazjum muszę wybrać szkołę, zastanwiam się nad technikum ,lecz w mojej okolicy jest tylko jedno i są tam kierunki:

technik mechanizacji rolnictwa
technik mechanik
technik ekonomista
technik handlowiec
technik budownictwa
technik elektryk
technik pojazdów samochodowych

Nigdy nie miałem doczynienia z samochodami, budowlanką itd. Poradzilibyście jaki kierunek wybrać i jaki jest łatwy i mniej nauki ? Jutro też jadę do miasta zobaczyć też inne oferty jeśli mi technikum nie będzie pasować.

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

Mój ojciec ma technika elektryka i do dziś jak cos remontuje w domu to jak go nie pier...dolnie... elektrycy mają przesrane radziłbym ci np handlowca albo mechanika bo to cie nie przekresla że nie miałeś styczności.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ja to bym poszedł na technik pojazdow samochodowych ,albo technik motoryzacji rolnictwa to też nie jest zły kierunek ja mieszkam na wsi to wiem ,bo te nowe maszyny jak się w nich zwali to dużo się płaci za nie , jeszcze jak będziesz szukać to zobacz nad elektro mechanikiem teraz to coraz to coraz więcej elektroniki walą w samochody itp, bo w samochodach to może przynajmiej się to tak nie wali ale w maszynahc rolniczych to często trzeba podłączać się do komputera i szukać błędy i naprawiać i za to to nie mało biorą^^

Opublikowano

wlasnie zastanawiam sie nad technikiem samochodowym. Wie ktoś czy matematyka jest tam naciskana bo szczerze jestem słaby z matmy a podobno jest duzo obliczen roznych itd

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

Ekonomistow i handlowcow jak mrowkow a kasa z tego jak sie nie wybijesz co najmniej mierna. Teraz jak masz fach w reku i sie nieco zakrecisz to robisz wieksza kase z mniejszym stresem niz napompowane wiedza prymusy.

Mechanik lub elektryk zawsze beda w cenie.

Opublikowano

ja bym wybrała budowlaniec albo elektryk, ew. technik pojazdów samochodowych. W tych czasach liczy się umiejętność i doświadczenie. Każdy idzie zarządzać, kształcą się sami marketingowcy, poloniści itp.
a powoli nie ma kto robić co widać już po firmach remontowych itp. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...