Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki Fps na dobrym sprzęcie.

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Od ostatniego czasu minecraft momentami potrawi mi mocno ścinać, Dzieje się tak co kilka sekund (20,30) Nagle z 100 spada do 10 i po chwili znowu 100 I tak ciągle... Nie wiem już totalnie czego to może być wina.Sterowniki do karty graficznej mam najnowsze. Do minecraft'a przydzieliłem 5GB Ram.Poniżej konfiguracja sprzętu ale nie wiem czy to może być tego wina :[

Intel core i5 3450k 3,2Ghz

8GB Ram

Readon HD 7770 1GB Ghz Edition. Trochę podkręcony ale delikatnie.

Zasilacz 500W Nie pamiętam marki.

System: Windows 8 Pro

Opublikowano

Wejdz w jave i ustaw sobie na mniej ram.To zalezy ile masz ram jesli masz 8 giga to daj okolo 4 gb lub sprobuj 2024 mb i jest idealnie

Opublikowano

No tak, Ale 5GB Mam ustawione od 2 tygodni a ten problem jest od dzisiaj :[

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Update Javy sprawdź. Wywal jave do zera zainstaluj tylko 1 update, teraz jest to chyba update 25. Sprawdź czy jakiś proces nie zjada ci ramu i procka. Może antywirus skanuje komputer lub jakiś inny program. U mnie np zaczynało lagować kiedy samoczynnie włączał się właśnie antywirus.

Opublikowano

Ile bit java? Jeżeli masz 32 to zainstaluj 64

Masz oryginalny luncher?

Tak oryginał. Java 64Bit. Przypisane do Mc jest 5GB, Procka oraz pamięci nic nie żzera ;)

Opublikowano

Ustaw 4 GB : ) kooledze z 4GB smiga lekko 200 FPS ; )

Czytaj, Ze zrozumieniem ;) Proszę... @Topic Problem nadal występuje, Nie wiem czego to może być wina..

Opublikowano

No, ale co z tego.

Tak jak wszyscy na górze piszą, ustaw mniej pamięci RAM!

Ewentualnie skasuj cały folder .minecraft z AppData zostaw jedynie folder Save, ewentualnie Screenshots i pobierz jeszcze raz Minecrafta.

Kliknij Lubie to ;)

Opublikowano

Eh.. Ustawienie mniejszej ilości Ram'u nie pomaga,Kasowałem też nic nie pomogło. Nie wiem czego to może być wina. Sprawdzałem temperatura GPU oraz CPU podczas grania i są w normie... Więc nie wiem...

Opublikowano

Zainstaluj OptiFine.

Odinstaluj Jave, przeczyść system Ccleanerem i zainstaluj ponownie.

Zmniejsz liczbę modów, jeśli używasz.

Sprawdz komputer pod kątem wirusów, wyłącz antywirusa na czas grania.

Edit:

Zobacz ten poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/928277-mega-tutoptymalizacja-minecrafta-200fps/

Nie ma optifine na 1.6.1 ;_;

Odinstalowanie javy nic nie da, Bo nie raz się próbowało.

CCleaner, Używam dość często. Tak samo czyszczę codziennie rejestr,Usuwam pliki tymczasowe, oraz raz na tydzień robię gruntowną defregmantacje dysku, Sprawdziłem również czy nie jest to wina podkręconego Readon'a Ale okazało się że nie, Z antywirusa nie korzystam, Gdyż nie pobieram plików z nie znanych źródeł, Jedyne co mam to Windows Defender którym robię skan raz na tydzień, Modów również nie używam..

Opublikowano

Tak, Mam ustawione, Nic nie zmieniałem problem jest dosyć dziwny na chwilę obecną mimo iż minecraft pokazuje mi że mam 300Fps, To gra tak ścina że nie da się grać 0.o

Opublikowano

Masz nieaktualną Jave!

Musisz zaktualizować do Javy 7 Update 25.

Kliknij Lubie to ;)

Opublikowano

Nie będę robił formata... Żeby później 40GB Plików (Gier itp.) Ze steama,Origina na nowo pobrać... U mnie pobranie jednej gry to kwestia lat, 4mb/s downloadu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...