Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Snapshot premium i no-premium! Jedyny w swoim rodzaju!

barwnikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! Chcę wam przedstawić launcher snapshotów dla premium i no-premium. Launcher sam sprawdza, czy gracz jest prem. czy też przeciwnie! Zacznę od przedstawienia screenów:

ss1.PNG

Widzimy - na zielono jest tylko proces logowania. Ja nie mam premium, ale mam konto na minecraft.net. Dlatego wpisałem poprawne hasło (zakryte gwiazdkami). Dalej zaś te 'String username = (...) uuid = "1";' to jest kod javy, któy został użyty do autoryzacji. W przypadku braku premium lub innego błędu (np. Bad login - brak konta na minecraft.net lub zły login/hasło) będzie taki sam proces. Jednak nie działają serwery premium!

ss2.PNG

Podczas logowania musiał pobrać się snapshot. Należy pamiętać, że to tylko launcher. Więc nie ma on w sobie snapshotów, lecz je pobiera (możliwość zmiany wersji - tak jak na premium z mojang.com)

ss3.PNG

Nie zabrakło nam newsów. Nie wiem, co tu dużo opisywać.

ss4.PNG

Błędy są zaznaczane na czerwono. Jednak błąd ze strony gry, nie launchera - jest normalnym kolorem (postaram to zmienić!)

ss5.PNG

Przykładowy crash - brak obsługi OpenGL 1.3 - Pixel format not ...

Dla zaawansowanych - lista plików, które zmieniłem lub utworzyłem:

me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/a
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/b
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/A$1$1.class
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/A$1.class
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/A$2$1.class
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/A$2.class
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/A.class
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/B$1.class
me/barwnikk/app/minecraftDevLaunch/B.class
META-INF/MANIFEST.MF
net/minecraft/launcher/authentication/OldAuthentication.class
Teraz wypiszę, jakie zalety ma ten launcher:
  • Nie musimy szukać osobnych launcherów na premium i no-premium. Jedno i drugie jest w jednym! (autor: ja)
  • Jak widzieliśmy na ss, jest konsola. Umożliwia stan pracy launchera oraz jakie pobierane są pliki (jeżeli włączymy konsolę w cmd.exe, zobaczymy to samo, lecz niektóre linie z tagami html, np. <b>, </b>, <font ...>, </font>, itp.) (autor: ja)
  • Konsola automatycznie przewija się na dół wraz dodaniem jakiś danych. (autor: ja)
  • Możliwość posiadania kilka profili - każdy profil osobny folder danych, osobna wersja snapshota, inne konto, inny emulator javy (domyślnie to javaw.exe), inne parametry (np. -Xmx1024m) (autor: Mojang)
  • Domyślnie Launcher tworzy folder o nazwie 'minecraft' tam, gdzie umieścimy launchera (dla zaawansowanych - jak będziemy się bawili w cmd.exe, cd ..., java -jar ... to zapisze się w innym miejscu) (autor: ja)
  • Łatwy system crashów - łatwo można zauważyć w launcherze, że wystąpił jakiś błąd itp. (autor: Mojang)
  • Ikona zmienia się co pół sekundy, co umożliwia łatwe znalezienie launchera i konsoli na naszym pasku! (autor: ja)
  • I wiele, wiele więcej!

Co chcę dodać:

• Kolorowanie konsoli
  • Zmienianie domyślnego katalogu
  • Wyszukiwarka w konsoli
  • Polski, angielski język
  • I to, co chcecie (piszcie w komentarzach lub na pw)!

Download:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1987930/launcher.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/9cdf0586700b4dc867d487931453f9c6af9f8307c972295ee7ffeb101dc9d437/analysis/1370984869/
Opublikowano

Spoko launcher, sprawdzę i napiszę czy działa

EDIT. Mnie nie za bardzo działa, jeśli chcę wejść na jakiś serwer, to pisze Your nickname is too short or too long, ale nie moge żadnym sposobem ustawic nicku. Jeśli możesz to napisz mi jakim sposobem to zrobić, wtedy dam + :)

10 postów 20 postów 50 postów 75 postów 100 postów

110 postów 120 postów 150 postów 175 postów 200 postów

Opublikowano

Service Status:

Multiplayer : Online - ale co ma oznaczać? Że serwery multiplayer są włączone? Czy może ty masz jakiś serwer który dopiero pozwala zalogować się do Multiplayer?

BTW. Zakodowałeś swój kod - ale kod gry wartej ... dużo umieściłeś - nie jestem pewien, ale raczej nie jest to zgodne z prawem.

Aha - polecam użyć lepszego obfuscatora - kod tego którego użyłeś - da się normalnie odczytać, i nie ma z tym problemów, bo z tego co widzę to tylko nazwy zmiennych zostały zmienione :)

Opublikowano

@up To jest kopia launchera z mojang.com. Kod można łatwo odczytać. I sam zrobiłem launchera z modyfikacją na no-premium z wyjątkiem kilku klas. Te 'Multiplayer: Online':

protected void populateGrid(GridBagConstraints constraints)
  {
    add(new JLabel("Multiplayer:", 2), constraints, 0, 0, 0, 1, 17);
    add(this.sessionStatus, constraints, 1, 0, 1, 1);

add(new JLabel("Login:", 2), constraints, 0, 1, 0, 1, 17);
    add(this.loginStatus, constraints, 1, 1, 1, 1);
  }

public void refreshStatuses() {
    this.launcher.getVersionManager().getExecutorService().submit(new Runnable()
    {
      public void run() {
        try {
          TypeToken token = new TypeToken()
          {
          };
          List statuses = (List)StatusPanelForm.this.gson.fromJson(Http.performGet(new URL("http://status.mojang.com/check"), StatusPanelForm.this.launcher.getProxy()), token.getType());

for (Map serverStatusInformation : statuses)
            if (serverStatusInformation.containsKey("login.minecraft.net"))
              StatusPanelForm.this.loginStatus.setText(StatusPanelForm.ServerStatus.###TU COŚ JEST###(StatusPanelForm.ServerStatus)serverStatusInformation.get("login.minecraft.net")));
            else if (serverStatusInformation.containsKey("session.minecraft.net"))
              StatusPanelForm.this.sessionStatus.setText(StatusPanelForm.ServerStatus.###TU COŚ JEST###((StatusPanelForm.ServerStatus)serverStatusInformation.get("session.minecraft.net")));
        }
        catch (Exception e)
        {
          Launcher.getInstance().println("Couldn't get server status", e);
        }
      }
    });

}
  public static enum ServerStatus {
    GREEN("Online, no problems detected."), 
    YELLOW("May be experiencing issues."), 
    RED("Offline, experiencing problems.");

private final String title;

private ServerStatus(String title) {
      this.title = title;
    }
  } 

Co można z tego się dowiedzieć:

• Zmienna sessionStatus jest obok napisu "Multiplayer"
  • Zmienna loginStatus jest obok napisu "Login"
  • Lista statusów jest napisania w niezakodowanym JSon (tego się nie koduje), a adres strony to http://status.mojang.com/check
  • Jeżeli login.minecraft.net ma 'GREEN', to wtedy obok napisu 'Login' będzie 'Online, no problems detected.'. Podobnie, jak w YELLOW i RED.
  • Jeżeli session.minecraft.net ma 'GREEN', to obok 'Multiplayer' tak jak wyżej - 'Online, no problems detected.'. Też tak jak YELLOW i RED

Wracając - jak bym nie zakodował, to jak byś uruchomił program? Wszyscy mają szukać po internecie, jak skomplikować .java do .class i spakować do .jar? Nie każdy umie programować i nie każdy zna się na takich rzeczach. Ale co ci da ten kod? Możesz sobie to wykorzystać. Launcher jest dostępny premium na mojang.com, ja zaś zmieniłem sposób logowania (OldAu...), a resztę utworzyłem sam (np. te pliki a.class, b.class, a$1.class itp.)
@3up to jest przeróbka launchera, a nie snapshota. Wpisałeś poprawnie username? Tam jest takie pole niedaleko przycisku Play i Register. Jak zostawisz puste, to nick będzie Player000 - Player999. Podaj szczegóły, m.in. Jaki nick jest wyświetlany po napisaniu coś na chatcie w singleplayer. Skopiuj logi lub porób screeny.

Opublikowano

@UP

Chodziło mi oto - że wstawiłeś tam kod Mojangu (tak mi się wydaje, m.in. po nazwie paczki), a pisanie że można go łatwo znaleźć - to tak jakby mówić, że się coś ukradło, bo można to łatwo zabrać ze sklepu bez płacenia i uciec - i to i to jest nie w porządku ;)

Aha:

Wracając - jak bym nie zakodował, to jak byś uruchomił program? Wszyscy mają szukać po internecie, jak skomplikować .java do .class i spakować do .jar?

Przecież do kompilowania, i eksportowania do .jar są odpowiednie programy, w których pisze się skrypty a potem kompiluje całość (np. program Eclipse) i pakuje do pliku .jar - i nikt nie miałby problemu z uruchomieniem.

To tak na przyszłość :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@UP

Chodziło mi oto - że wstawiłeś tam kod Mojangu (tak mi się wydaje, m.in. po nazwie paczki), a pisanie że można go łatwo znaleźć - to tak jakby mówić, że się coś ukradło, bo można to łatwo zabrać ze sklepu bez płacenia i uciec - i to i to jest nie w porządku ;)

Aha:

Przecież do kompilowania, i eksportowania do .jar są odpowiednie programy, w których pisze się skrypty a potem kompiluje całość (np. program Eclipse) i pakuje do pliku .jar - i nikt nie miałby problemu z uruchomieniem.

Ta... I dodam jak zainstalować eclipse - pobieraj sobie 250 mb eclipse classic - nie wspomne już o internetach mobilnych, gdzie pobierzesz 100 mb i masz prędkość internetu 8 bajtów na sekundę... I z 3 kroków instalacji zrobi się 50 kroków (pobierz eclipse ze strony... wypakuj do folderu... odpal eclipse.. kliknij na file->new->java projects.. dodaj obsługę dla JavaSE-1.6.. wpisz nazwę projektu... bla bla bla.. kliknij na F11, aby uruchomć program). Gratuluję pomysłu - łap za to like!

@UP

Aha:

Użyłem kodu mojangu

Opublikowano

No, no, widzę plagiat!

CZYSTY PLAGIAT! Wiesz, że to jest srogo karane? Człowieku, czy wiesz co to MOJANG?!

Pomogłem? Nie zapomnij dać lajka, to mnie bardzo motywuje ;)

Opublikowano

Ktoś to jeszcze pobiera? przecież to jest na 1.5.2...

Barwniczku sądząc po Twoim projekcie z Force Opem boje się to pobrac xD

Powinieneś wiedzieć, że nie ma "Force OP" - to tylko zwykły fake

Opublikowano

Ktoś to jeszcze pobiera? przecież to jest na 1.5.2...

Powinieneś wiedzieć, że nie ma "Force OP" - to tylko zwykły fake

ja pobiore :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...