Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic masarnie?

Cermin989

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jak zrobic masarnie świnek tak jak u skkfa? Wiem, że u niego jest zrobiony mechanizm z commands blockiem. Proszę o dokładny poradnik, jak to zrobic.

Opublikowano

Wystarczy, zbudować świnkę, a na górze tak jak zwykle lawa i dispensery.

Do nóżki świnki podprowadzić redstone, dać guzik ( na takiej wysokości jak chcesz ) i od guziczka redstone do każdego dispensera, w dispenserze jajka świnek. ;)

Opublikowano

To ja widziałem, ale mi chodzi z commands blockiem (tak jak u skkfa).

@XxzioloxX

Tak dużo poradników, ale nie znalazłem takiego, który pokazuje jak zrobic masarnie z tym mechanizmem z commands blockiem.

@TenStylOdLajka

Wiem, że tak mogę, ale wtedy muszę ręcznie co jakiś czas napełniac. Wiem, że skkf jeszcze użył do tego commands blocka, czyli jakoś samo napełnia dispensery komendą.

@Hard.Bass

Chodzi mi o automatyczną masarnię, czyli nie muszę ręcznie napełniac dispenserów. Chcę zrobic taki mechanizm z commands blockiem, jak u skkfa, tylko właśnie nie wiem jak.

Opublikowano

Nie jest możliwe zrobienie czegoś takiego z commandblockiem, a u SKKF'a czegoś takiego nie ma, czemu?

1. Command blocki nie działają poprawnie z bukkitem

2. Command blocki nie mają dostępnej żadnej komendy spawnującej mooby

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Ale Craft Serv nie piszę pluginów...

A wszystkie "autorskie pluginy" skkf'a można z łatwością na bukkit.org znaleźć, po za tym mówi że ma oryginalne pomysł, a pakoura zerżnął od nolifa.

Po za tym nie ma żadnych pluginów pozwalających na poprawne działanie command blocków w bukkicie

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...