Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pad Media Tech MT1505

HarmoszkuNFS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie dawno zakupiłem pada Media Tech MT1505, po sprawdzeniu na panelu sterowania wszystko działa i wykrywa pada.

Problem powstaje gdy włączę grę pad nie reaguje, później przeczytałem że NFS obsługuje tylko niektóre pady i zapoznałem sie z tą listą.

Czytałem również różne poradniki ale nie znalazłem informacji o tym modelu, kosztował mnie z wysyłką mniej więcej 80zł i kupiłem go po to by grać nim na NFS.

Proszę o Pomoc odrazu Dziękuje i Pozdrawiam.

Opublikowano

Problem występuje w worldzie? Jeśli tak to pobierz sobie emulator pada xbox 360 powinno działać.

Tak tylko w worldzie bo na innych grach działa poprawnie.

A możesz mi dać jakiś link do ściągnięcia? Albo napisz mi na GG: 31639039

Opublikowano

Hmm... miałam taki sam problem tylko z innym padem (już mam nowy bo tamten okazał się szajsem).

Spróbuj Zmienić nazwę pada w rejestrze, bądź spróbować przez emulator DS3 Tool :).

4a86c7eb8bb3.png
Opublikowano

Hmm... miałam taki sam problem tylko z innym padem (już mam nowy bo tamten okazał się szajsem).

Spróbuj Zmienić nazwę pada w rejestrze, bądź spróbować przez emulator DS3 Tool :).

No właśnie próbowałem ale mam z tym problem gdyż w Profiles go nie łapie a jak daje Driver Manager to go widze daje Load Driver i wyskakuje ERROR gdy dam Instal All to samo. Dołączam screna.

http://zapodaj.net/images/fc434a738ac00.png

Nazwe pada w rejerstrze zmieniłem i nic to nie dało

Opublikowano

urgh... a może x360ce vibmod?

Nie rozumiem w czym ma mi pomóc bo to chyba program do zmieniania układu przycisków.

Normalnie działa w tym programie.

Mógł by ktoś kto sie na tym zna napisać na GG? Będzie ciągły kontakt i było by szybciej a nie posty co 15min

31639039

Opublikowano

Pomoże ktoś? Czy wyczerpały sie pomysły?

Na pewno się nie wyczerpały! ;)

Ja też miałem problem z odpaleniem pada i próbowałem dużo sposobów, ale dopiero pomógł mi ten:

http://www.mpcforum.pl/topic/554366-tut-sterowanie-na-padzie/

Jest to taki emulator klawiatury na padzie, np. przypisujesz pod Stick 1 klawisz "W" i gdy ty naciśniesz Stick 1 to naciska W i jedziesz do przodu. :D

Opublikowano

Na pewno się nie wyczerpały! ;)

Ja też miałem problem z odpaleniem pada i próbowałem dużo sposobów, ale dopiero pomógł mi ten:

http://www.mpcforum.pl/topic/554366-tut-sterowanie-na-padzie/

Jest to taki emulator klawiatury na padzie, np. przypisujesz pod Stick 1 klawisz "W" i gdy ty naciśniesz Stick 1 to naciska W i jedziesz do przodu. :D

Jednak zauważyłem że po zmianie nazwy pada na Logitech Dual Action dalej czyta go jako USB Vibriaton Joystick (BM) co mam zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...