Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia]Ban

lexox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.
Mam sugestię aby user który dostał bana miał dostęp do działu zbanowani.
Lub do tematu.
Po co to?
żeby nie było kont do ub.

Jak dla mnie bezsensu i nie wiem czy to wykonalne. Za dużo roboty z tym by było. Nie.

Jak ma być dużo roboty skoro na samym MyBB jest to tylko danie uprawnień radze banned?

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

I tak to nie ma sensu, bo akceptacja postów jest. Albo uda mu się i nie dostanie UB, albo nikt nie zajrzy do tego tematu.

Zresztą w niektórych przypadkach temat nie zostaje założony.

Jeżeli jest to wykonalne i administracji chce się takie coś wprowadzić, to jestem na tak.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Sama idea jest dobra. Ale nie wiem czy to ma głębszy sens, chyba, że taki użytkownik widziałby tylko dział zbanowani i nie miał żadnych praw. Niemniej wydaje mi się, że obecny system jest dość dobry, a użytkownicy przyzwyczajeni do niego. ;)

Opublikowano

Sama idea jest dobra. Ale nie wiem czy to ma głębszy sens, chyba, że taki użytkownik widziałby tylko dział zbanowani i nie miał żadnych praw. Niemniej wydaje mi się, że obecny system jest dość dobry, a użytkownicy przyzwyczajeni do niego. ;)

Zawsze to można zmienić.

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Zawsze to można zmienić.

Ale czy jest sens odzwyczajać ludzi od tego? Było tyle lat już, że do UB robi się konto... Po co to zmieniać?

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Po nadaniu perma + przeniesieniu do grupy "banned" wyskakuje tej osobie:

we5NzRi.png

a na dodatek - zwykły moderator nie ma możliwości zmiany grupy.

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Nope, wystarczy zrobić konto do odwołania.

Jeżeli używa jako multi to jego sprawa.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Po nadaniu perma + przeniesieniu do grupy "banned" wyskakuje tej osobie:

we5NzRi.png

a na dodatek - zwykły moderator nie ma możliwości zmiany grupy.

Automatyczne przenoszenie osoby zbanowanej do grupy "Banned"?

76561198001815076.png
Opublikowano

Pomysł dobry, ale nie przejdzie on na forum. Pamiętajmy, że nie tylko zwykli userzy zostają zbanowani, ale również np spamboty. Dając im dostęp do forum mimo, że ograniczony , nie wyszlibyśmy na tym dobrze.

Arcymistrz
Opublikowano

Nie.

Czemu? Wprowadziło by to zamęt, większe lenistwo, bo wymagałoby to więcej pracy oraz dużej ilości grzebania przez kokosza, kierzka, Makina i Seldka w konfiguracjach. Jak każdy jesteśmy przyzwyczajeni do tego i raczej taka zmiana jest zbędna.

Opublikowano

Dobry pomysł...

Tylko jeden - MPC nie osiągnie 900k osób ;;d

Pomysł jest dobry bo po co tak marnować bazę i tylko siada a tak jest jedno konto na nie 50

Opublikowano

Dobry pomysł...

Tylko jeden - MPC nie osiągnie 900k osób ;;d

Pomysł jest dobry bo po co tak marnować bazę i tylko siada a tak jest jedno konto na nie 50

Ale przecież nie ma to jak się pochwalić: "mamy x userów" z czego 1/5 to multi accs
76561198001815076.png
Opublikowano

Pomysł dobry, ale nie przejdzie on na forum. Pamiętajmy, że nie tylko zwykli userzy zostają zbanowani, ale również np spamboty. Dając im dostęp do forum mimo, że ograniczony , nie wyszlibyśmy na tym dobrze.

Zgodzę się, ale można by było zrobić coś takiego, dwa rodzaje banów, z dostępem do działu zbanowani i całkowicie beż dostępu do tego działu.

Jestem na tak

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Wprowadzenie tego to znowu przebudowa systemu ostrzeżeń. Po zawieszeniu osoby z poziomu modcp osoba ta automatycznie traci dostęp do wszystkiego i nie ma możliwości przyznania jej uprawnienia do jednego działu.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...