Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Najlepszego MD5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz najpierw pojąć co to jest "md5". Md5 nie jest to program, skrypt czy coś; md5 to algorytm szyfrowania danych. Dane zaszyfrowane w takim lub innym algorytmie nazywamy hash-em.

Hashcat rozszyfruje praktycznie każdy hash nie tylko md5. W jakim czasie on to zrobi zależy od mocy CPU lub najlepiej GPU, wielkości i jakości "proponowanych" rozwiązań oraz metody rozszyfrowywania. Instrukcje jak tego używać są na internecie, ale ostrzegam, że bez wiedzy na ten temat pozostaje Ci szukać szczęścia z "decrypterami online".

Opublikowano

a możesz mi polecić jakiś łatwy w obsłudze albo wytłumaczyć co i jak bo z tego co sciagłem nic nie moge zrobic sam mi sie gasi albo daje enter i nast zeby zakończyć

Opublikowano

nie istnieje takowy, programy na stronach opierają się na hasłach ze słownika, czyli hasło musi być już wpisane z obliczonym md5 inaczej program od podstaw sprawdza wszystkie możliwe kombinacje hasła aż trafi

praktycznie nie jest możliwe zdeszyfrowanie hasła w domu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie istnieje takowy, programy na stronach opierają się na hasłach ze słownika, czyli hasło musi być już wpisane z obliczonym md5 inaczej program od podstaw sprawdza wszystkie możliwe kombinacje hasła aż trafi

praktycznie nie jest możliwe zdeszyfrowanie hasła w domu

tak tak a ty zamiast odpowiedzi zadajesz pytania albo wygłaszasz swoje bez sensowne mądrości które w niczym nie pomagają

Opublikowano

to przeczytaj sobie baranie podstawowe informacje o deszyfrowaniu haseł w md5 , znajdziesz wszędzie dokładnie jak ci podałem podstawy deszyfracji

zgrywasz lepszego co wie wszystko to proszę bardzo szukaj sobie programu i miej w dupie właściwe wypowiedzi, to twój problem. orkin udzielił ci odpowiedzi a ty ją zlałeś

p.s. naucz się używać słowników i poszukaj sobie sam słowników na necie do programu ( to może go uruchomisz ) które służą do porównywania szukanego hasła z już odczytanymi hasłami w bazie danych

@DOWN

nie mówię że jest ciężkim szyfrowaniem, jest głownie prostym szyfrowaniem tylko w jedną stronę i nie istnieje nigdzie uniwersalny dekoder (algorytm do deszyfrowania ). deszyfruje się metodami pseudolosowymi szukając podobieństw do istniejących haseł

dodam że jak posiada znaki specjalne duże i małe litery czas szukania wydłuży się mu nawet kilkakrotnie nawet na porządnej grafice obliczeniowej typu Tesla czy Quadro , przy których GTX to szczeniaczek cienko piszczący

jakby nie było odgadywanie takich haseł jest nadal zgadywaniem hasła a nie jego deszyfrowaniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dekodowanie hashy w domu jest możliwe. MD5 nie jest w cale takim ciężkim szyfrowaniem. Jeżeli masz jakiegoś nowszego GTX-a to bez słownika w około 30h dekoduje. Wiem bo próbowałem. Najgorsze są hashe sha. Sha512 dekodowałby się u mnie pół roku xD

Opublikowano

To jest tak zwany angielski. Korzystasz z przedawnionej wersji, a niestety Twoja wersja z GUI już taka jest. Polecam pobranie wersji konsolowej ;)

Opublikowano

To jest tak zwany angielski. Korzystasz z przedawnionej wersji, a niestety Twoja wersja z GUI już taka jest. Polecam pobranie wersji konsolowej ;)

dobra juz sam na to wpadłem jak to naprawić teraz mam taki kłopot możesz sprawdzić GUI najnowsza wersje w jaki folder czy plik mam wybrać w 2 tabeli bo nie wiem chyba z tym jest błąd tak to u mnie wygląda ss

1371378924-U891712.png

nie zapisuje mi tego nigdzie czy wgl to szyfruje czy ja cos źle robie jade an tej wersji

http://hashcat.net/hashcat-gui/

daje 1 obcje CPU przy odpalaniu

wgl najlepiej by było jakby mi ktos po koleji napisał co mam dodawać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...