Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy ten komputer jest dobry?

Keps™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Planuję zakup komputera w Lipcu, kumpel mi go złożył i teraz wystarczy go zamówić.
Chciałbym się dowiedzieć według was czy jest dobry:

http://www.morele.net/inventory/info/lWydyw/

(Przypominam, że razem z kartą graficzną są 4 gry warte około 350/400 zł. Także 3 napewno sprzedam. Oraz chciałbym podkręcić procek)

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Do dupy obudowa i zasilacz jak na ten budżet. Osobiście zrezygnowałbym z OC i wziął 3470/3570 + HD7970 GHz, a jak to OC konieczne to zasilacz weź Deusa 500/600W + bude Gladius M40

Opublikowano

Chodzi mi przedewszystkim aby BF3/BF4 i ETS 2 na Ultra chodziły, i czy mógłbyś bardziej napisać jaśniej bo ja zielony w tych sprawach :P

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Zależy Ci na tym OC procka bardzo ? Bo jeśli nie to byś miał znacznie lepszą kartę graficzną

Jeśli tak to zmień u siebie zasilacz i obudowę na inne, podałem wyżej na jakie

Opublikowano

Zależy bo nie chce żeby procek się przegrzał a chce podkręcać.
To napisał mi kumpel na twojego posta:

ech

zasilacz zostaw
do oc sie przyda
dal ci drozsza obudowe
ktora jest zbedna
i tanszy slabszy zasilacz
zostaw wszystko tak jak ja podalem
a komputer bedzie smigal
ta obudowa jest wezsza od tej co ja podalem

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Zasilacz 500w to tutaj tak jak wyżej napisał - luzem na pełnym O/C... na dodatek będzie cichszy, a kable poukładasz czy to w Gladiusie czy Brutusie.

Nie porównuj Brutusa do Gladiusa, bo to śmieszne jest.

Obudowa to nie tylko szerokość -.- .

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=71137&s=70212&s=68564&s=72602&s=77392&s=73171&s=63363&s=72517&s=73501

Proponuję takie rozwiązanie w tej samej cenie. 20zł można jeszcze dorzucić do Fortisa zamiast Fera.

Opublikowano

Powiedz, że napęd DVD jest mi nie potrzebny bo wyjme sobie z obecnego(7 letniego <_<) komputera.
Zapewne zrezygnuję z Brutusa i zakupie Gladiusa.
U ciebie "Jezusie" nie pasuję mi mały dysk... Przy okazji nie chciałem, żeby ktoś mi składał od nowa komputer tylko powiedział co wymienić dodać w aktualnym "Koszyku"
:D

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73500&s=54407&s=67056&s=71137&s=70212&s=68564&s=77392&s=72517

To masz - jak chcesz wziąć kompa, to polecam Ci właśnie taki zestaw. A, nagrywarka jest na IDE czy S-ATA ? Bo możliwe, że jej nie podłączysz ^_^ .

Ten Brutus co dałem jest pomiędzy Gladiusem a 410, dostajesz wydajniejszą kartę graficzną, cichszy zasilacz (i sporej mocy, będziesz mógł zmodernizować w przyszłości na coś bardziej prądożernego), RAM z radiatorkami i nieco gorsze MOBO, któe z O/C jednak da sobie radę.

Przesuń sobie do koszyka na morele to ;).

Opublikowano

Nadaje się, tylko wymaga pewnych zmian bo jeśli chodzi o zasilacz to nie jest to jakiś specjalnie dobry produkt (OCZ robi dobre tylko ZS i ZT)

Powiedz czy zależy Ci na tym OC procka i czy wiesz wgle co to jest

Opublikowano

Chciałbym jakiś dobry wentylator na Procka bo jak pisałem wcześniej nie chce żeby mi się procek nie przegrzał bo podkręcić będę chciał :)

GNLS-Soxic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...