Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Multiplayer w PS4

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

By dołączyć do zabawy wieloosobowej będziemy musieli opłacać abonament PS Plus

Czy to jest oficjalna i potwierdzona wiadomość ? Naprawdę będzie trzeba płacić za to aby mięć dostęp do Multiplayer'a ?

Opublikowano

W sumie bardzo dobrze, mi i tak nie robi to różnicy bo wykupuję PS Plus, do tego na starcie otrzymamy DriveClub więc jest dobrze, 195zł rocznie to nie majątek.

819531478353821175209.gif

Gość kamil40013
Opublikowano

W sumie bardzo dobrze, mi i tak nie robi to różnicy bo wykupuję PS Plus, do tego na starcie otrzymamy DriveClub więc jest dobrze, 195zł rocznie to nie majątek.

Dla jednych dużo, dla drugich mało.

A wiadomo jak to będzie z wersjami konsoli ? Będzie FAT, SLIM ? Nie chciał bym mieć takich kłopotów jak to było w przypadku PS3 FAT (np. YLOD i te sprawy)

Opublikowano

Nie przesadzaj, jeśli kogoś stać na kupno konsoli i gier to tym bardziej na Plusa, na allegro pewnie będzie można wyrwać za 165zł jak teraz.

Po za tym, Sony też musi na czymś zarabiać, do tego nie muszę chyba wspominać o tym, że nic się nie zmieni w kwestii gier które będziemy otrzymywać co miesiąc za darmo w ramach abonamentu.

Pewnie wyjdzie jakiś slim, kiedy to jeszcze nie wiadomo. Jak mam strzelać to pewnie 2-3 lata po premierze pierwszej generacji PS4

Opublikowano

Może i faktycznie nie drogo (sam posiadam plusa), ale ciekawi mnie jedno: czy jeżeli ja mam wykupionego plusa i mógłbym grać multiplayer to czy np. mój brat, który gra na tej samej konsoli już nie będzie miał takiej możliwość (on nie ma plusa), czy będzie to rozwiązane jak w przypadku gier z plusa na ps3 tzn. jedna osoba ma wykupiony abonament, a reszta użytkowników, którzy nie mają plusa może normalnie odpalić grę ze swojego osobnego konta na tej samej konsoli?

Opublikowano

Może i faktycznie nie drogo (sam posiadam plusa), ale ciekawi mnie jedno: czy jeżeli ja mam wykupionego plusa i mógłbym grać multiplayer to czy np. mój brat, który gra na tej samej konsoli już nie będzie miał takiej możliwość (on nie ma plusa), czy będzie to rozwiązane jak w przypadku gier z plusa na ps3 tzn. jedna osoba ma wykupiony abonament, a reszta użytkowników, którzy nie mają plusa może normalnie odpalić grę ze swojego osobnego konta na tej samej konsoli?

Jest tak samo jak w przypadku PS3, wystarczy jedno konto z PS Plus przypisane do konsoli a reszta użytkowników będzie mogła grać po sieci.

Opublikowano

Jest tak samo jak w przypadku PS3, wystarczy jedno konto z PS Plus przypisane do konsoli a reszta użytkowników będzie mogła grać po sieci.

No to świetnie, bo kiepsko by było, gdyby było trzeba opłacać dwa abonamenty :)

Opublikowano

jak dla mnie abonament to lipna sprawa a na tegorocznych targach E3 było targowanie się kto "da" mniej utrudnień a nie jak zazwyczaj kto "da" lepsze gry i sprzęt. Targi z pokazami nextgenów zawiodły mnie.

Opublikowano

Ja się właśnie z tego cieszę, dobry argument żeby kupić PS PLUSA zawsze żałowałem pieniędzy ale teraz by był wymagany i na pewno byłbym zajebiście zadowolony.

RMCF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...