Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie

yokize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zawsze ta gra mnie ciekawiła i teraz chciał bym pograć w nią troszkę lecz nie wiem gdzie ..

- na jakim polskim serwerze gra najwięcej ludzi [ nie interesuje mnie czy będą przepychanki na spotach chce w ta gre troszkę pograć i przez cały ten czas chce mieć z kim grać ^^ ]

- czy nowy gracz [ niezupełnie laik w świecie mmo ] da sobie rade w tej grze? czy będzie mi potrzebna pomoc w ogarnieciu jakiś misji, czy coś w tym rodzaju ?

- czy jest tutaj coś takiego jak wojny gildi, najazdy gildii na gildie lub coś w ten deseń ?

- czy jest co robić na endgame ? oczywiście pewnie po za pvp oraz dropieniem najlepszego equ ?

- postacie na end game są zbalansowane czy niektóre klasy mają przewagę nad innymi ?

myślę że to tyle :P prosił bym o używanie normalnego języka a nie nostalowego.

76561198013232167.png

Opublikowano

- Avalon

- Dasz radę, na dodatek pomogą Ci NPC i wgrany tutorial w grze. W razie pytań to możesz na forum ;)

- Nie, ale jest "arena rodziny", gdzie można walczyć z innymi rodzinami(rodzina = gildia).

- Rozmawianie, PvP, Glaceron, rajdy, CP, misje - dużo rzeczy :P

- Każda rozwinięta postać jest tak samo dobra, no oczywiście nie wspominam o EQ ;)

Ale z dosyć dobrym EQ i dobrymi buildami, to jest dobrze :P

Zapraszam do FAQ, może Ci się kiedyś przyda:

Klik!

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1. Ogólnie to Avlon- Stazi wyjadacze, Engima - też gra troche luda, Finesia - troche mniej nowy serv. Polecam Avlon.

2. Nie, wszystkie misje są doskonale wyjaśnione, lecz jak bd miał jakiś problem napisz na MPC, a napewno ktoś Ci pomoże.

3. Jest takie coś jak np: Glaceron. Masz tam 2 frakcje Anioły i Demony które ze Soba walczą i zbieraja takie % po 100% i pokonaniu takiego bossa otweira się brama do rajduw.

Są 4 rodzaje: Ogień, Mrok, Światło , Woda. Jest też takie coś jak BTK, czyli z GILDIĄ walczysz razem o takie jakby puknty, przejmujecie je.

4. Oczywiście że jest, jest mnóstwo rodzaji rajdów w których możesz uczestniczyć.

Oraz ta gra sie nie nudzi , bo zawsze masz jakieś misje do nadrobienia.

5. Myślę że przewagę obejmuje tutaj łucznik. Ponieważ po 90+ lv ma w EQ takie bonusy największe ze wszystkich klas, dzięki nimi bije kosmiczne DMG w niektórych momentach.

Chyba nie użyłem języka Nostalowego xD .

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Jeśli zagrałbyś na Avalonie mogę Ci z grubsza wytłumaczyć co i jak np. na Skype i pomóc z rozpoczęciem przygody :) Jak coś pisz na PW.

@up i 2 up zostałem wyprzedzony ;/

Opublikowano

o trudność gry - misji itp chodziło mi czy dam rade sobie sam pod względem np lokacje tylko w grupach, czy silne potworki gdzie w pojedynke się ich pokonać nie da :P

Co do reszty bardzo dziękuje i tak jak mówicie zagram na Avlon

Z tego co widze GF nawet "dba" o tą grę i przynajmniej eventy się odbywają

Macie lajka ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

o trudność gry - misji itp chodziło mi czy dam rade sobie sam pod względem np lokacje tylko w grupach, czy silne potworki gdzie w pojedynke się ich pokonać nie da :P

Dasz radę sam.

Na rajdy możesz dołączać bez grupy, ale w połowie gry znajdziesz fam(ang. family - rodzina) i będziesz chodził na Krainę Śmierci, rajdy i wiele więcej :P

Z resztą nie spotkałem gracza, który na poziomie 60+ nie ma fam :P A takowy poziom da się szybko wbić, mój kolega - tydzień ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Warto też wspomnieć, że na wyższych lv (80+) jeśli chcemy mieć dobre wyposażenie, bez NosDolarów (waluta w nosmarkecie za pieniądze realne) będzie ciężko. Co do dbanie GF'u to większość opiera się na dodawaniu nowości/ rzadkich przedmiotów (starych) do nosmarketu :p.

Opublikowano

Ale jest jakaś tam szansa by mieć WSZYSTKO "najlepsze" na end game bez wydawania kasy czy trzeba kupic coś czego nie można dropnąć czy poskładać nawet po tygodniach grania ? Bo jeżeli IS pomaga tylko szybciej się czegoś dorobić to to jest normalne i na to narzekać nie można mimo że multum ludzi tak robi mimo iż jak zaczynają grać w gry mmo powinni od razu wiedzieć że bez poświęcenia czasu nic nie dostaną bo właśnie o to chodzi w MMO i balans między "nowymi" a "starymi" osobami.

76561198013232167.png

Opublikowano

Bez NosMarketu(Item Shop) dasz radę, tylko dzięki wydawaniu pieniędzy szybciej dojdziesz do lepszego EQ - jak w każdej grze.

Tak, jest to możliwe.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...