Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Sklep, Zakupy

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cooltext1066955158.png

Sklep jest podstawą do rozwoju naszych talii gdyż bez niego nie jesteśmy w stanie zdobywać nowych kart i rozwijać konta. Dużo graczy jednak nie wie co

jest najbardziej opłacalnym wyborem lub co mają po prostu kupić aby pasowało do ich talii, w tym tucie omówię co warto kupować a co nie oraz postaram

się to w miarę logicznie opisać.

Tutaj podaje znaczenia ramek:

Niebieska - Dla początkujących

Zielona - Jak najbardziej warto, jednak jeśli zaczynasz kupuj tylko niebieskie.

Czerwona - Wgl nie opłacalne

Żółta - Warto kupować tylko pod pewnymi względami

Przypominam że jest to Tut dla początkujących

Wyszło trochę "oczojebnie" ale mam nadzieje że widać xD

26906328.png

Więc tak, kupony warto kupować tylko po osiągnięciu wysokiego poziomu i doświadczenia gdyż granie na początku

to marnotrawstwo bo niemal zawsze znajdzie się gracz z 1000elo + dlatego nie polecam turniejów

dla początkujących. Busty exp i gold są całkowicie nie opłacalne w porównaniu do tego co dają a ile kosztują.

46727889.png

Pakiety premium dają nam tylko świecące karty całkowicie nie opłacalne, wyjątek

(achivement talia kart premium) jednak dla jednego achivementa nie warto się tak na początku poświęcać.

Nawet jeśli nie dysponujecie pieczęciami kupowanie pakietów emilio i powstanie pustki na początku

gry nie jest dobrym wyborem dopóki nie zgromadzicie podstawowych kart.

Najbardziej opłacalnie na początku jest kupowanie pakietów za 1000 pieczęci które zdobędziemy

z achievmentow kampanii czy też wbijając lvl

Pakiety z dodatków kupujcie po zgromadzeniu co najmniej 800/1000 kart z podstawki.

Małe pakiety są opłacalne dostaniemy z nich o wiele więcej rzadkich kart niż z pakietów posiłków, jednak nie zawsze tylko epickich.

42257522.png

Talie w sklepie to chyba najbardziej nieopłacana opcja wbrew pozorom.

Z talii podstawowych dostajemy to samo co na początku gry czyli tylko kopiujemy karty ... za dużą cene

Jeśli chodzi o twierdzę i sanktuarium to są to talie do kupienia dla kogoś kto na początek zdecyduje nimi grać

gdyż nie ma ich przy wyborze w starcie gry, jednak nie są do końca opłacalne ...

Crag Hack jest teraz jednym z największych gówien jeśli chodzi o twierdzę, to tyle co do tej talii w sklepie xD

I to by było na tyle.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Co do talii Zerwanych Losów nie mogę się do końca zgodzić. Ariana jest bardzo dobrą bohaterka a raczej nie jest latwo ja zdobyć. Sam pamiętam, że specjalnie zrobiłem nowe konto, zeby uzbierac kredytów i kupić tą talie. Nie żałuje tego wyboru, gra mi się nią świetnie (oczywiście, po konkretnych zmianach). Dzięki niej doszedłem do 1100 + elo ;)

Tak więc ja osobiście zmieniłbym jej ramke na zółto. ;)

Poza tym wszystko ładnie, przejrzyście i z głową. Dobra robota.

@Edit: a jeśli już jesteśmy w temacie sklepu, mógłbyś dodać jeszcze o ew. wymianie kredytów na golda, bo pewnie nie wszyscy o tym wiedzą ;)

d4rkvisi0n

1100+ elo

Ariana Deck

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pakiet zerwanych losów opłaca sie kupić dla samej arriany i kart takich jak władca marionetek .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Z jakiego pakieciku można dropnąć Adar Malika i Nergala ?;f

Dokładnie to Adar Malika możesz dostać z każdego zestawu Herolda Pustki.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Dzięki Tobie i Twojemu Tutkowi wbiłem 7 lvl. I ciągle robię tak jak w poradniku. Dzięki wielkie. plusik

Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.

[ Michel Quoist ]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi to pomogło dzięki temu dowiedziałem się, że kupienie herold pustki ~ pakiet premium nie było dobrym pomysłem, a zastanawiałem się czy nie kupić drugi raz :) Plus leci :D

Pomogłem? Daj Like

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...