Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dalej po szkole ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włsnie za pare dni koncze szkole zawodowa . Wykonczeniówka i lepiej isc do roboty [ raczej szukac] czy moze dalej sie uczyc ?

Najpierw jakies liceum 2 letnie pozniej technikum . Na ta chwile sa takie :

• Technik BHP
  • Technik handlowiec
  • Technik ekonomista
  • Technik Informatyk
  • Technik administracji

Teraz pytanie po czym lepiej znalesc prace ??

Opublikowano

Idź na informatykę teraz takich potrzeba. Myślę, że nie będziesz miał problemów potem ze znalezieniem pracy jednak musiałbyś się trochę pouczyć. Nie polecam iść na ekonomistę. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

na informatyka po zwykłym technikum to kurwa może frytki smażyć, no chyba że chce wyjebać dużo kasy na kursy

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

Teraz pytanie czy po Bhp lub Administracji latwo prace dostac :) z przyzwoitymi zarobkami

Niełatwo... Bierz informatyka.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Informatyka :)

Gdy nie znajdziesz nawet pracy to możesz otworzyć coś w internecie(grę, robienie jakiś strony itp)

Opublikowano

Idź tam gdzie Ci się podoba, to chyba ma być praca dla Ciebie, a nie dla nas aczkolwiek z tej listy najrozsądniejsze byłoby pójście na informatyka lecz nie każdy w tym kierunku czuje się dobrze ;x

Opublikowano

jesli sie opierdalales 2/3 lata w zawodowce, to bedziesz musial wszystko od nowa powtarzac, jesli nie chcesz isc na studia to technik informatyk bedzie najgorszym wyborem, bo teraz takich technikow z papierkiem jest jak psow, bo gimbusy myslaly, ze papierek cos im da, a tak naprawde beda mogli sie nim podetrzec :D

Opublikowano

Reasumując: Co dalej po szkole ?
Odpowiem: Wakacje.

Ale wiem że zaraz ktoś uzna to za spam dlatego napiszę ci:

Technik informatyk jest dobrym kierunkiem aczkolwiek trzeba dobrze umieć grać w CS-a bynajmniej u mnie. Liczy się precyzja, doskonałość, oraz szybkość kliknięć myszką. Counter Strike jest popularną grą wykorzystywaną do nauki informatyki. Dzięki niej informatyk może spostrzec zagrożenie komputera odpowiednio szybko i szybko je zneutralizować. Tak wiec, ucz się napierdalać w CS. A tak poza tym to musisz znać się na językach ponieważ w informatyce jest dużo pojęć związanych nie z językiem polskim, ale np. angielskim. Dajmy na to Header, no i jeszcze nawiązując do języków poradzę ci byś się uczył już HTML, PHP, CSS, JavaScript, MySQl, gdyż są to przydatne języki w kodowaniu stron. Jak widzisz informatyka opiera się nie tylko na webmasterce. Więc przyda się jeszcze dokładna znajomość składników komputera tj. procesor, gdzie leży, za co odpowiada. Informatyka również nie opiera się tylko na OFFICE jak w Gimnazjum próbowano nam wpoić karząc wykonać jakieś idiotyczne prezentacje później nie przydatne w życiu. Jeżeli ogarniesz chociaż HTML i CSS to już w GIMNAZJUM jesteś geniuszem, ja ogarnąłem i teraz po piątce złotych od osoby zgarniam za robienie stronki w HTML na szóstkę, oni oddają i na koniec roku mają sześć, a ja oprócz tego że mam na koniec sześć to jeszcze mam około 3 dych zarobionych :DD Synu, ogarnij robienie grafiki najlepiej w Photoshopie, ale może być też GIMP, z tym że Photoshop jest lepszy. Będziesz samowystarczalny jeżeli będziesz chciał być informatykiem webmasterem, wydasz raz 3k na program i później nie będziesz musiał wydawać kasy na Grafików, chyba że zatrudnią cię w jakieś badziewnej firmie. Polecam po szkole otworzyć własną z usługami informatycznymi takimi jak naprawa komputerów, zakładanie sieci internetowych, wifi, zarządzanie komputerami w dużych firmach. Coraz więcej ludzi obiera informatyczny kierunek nauczania, czyli idą na informatyka. Dzisiaj niby jest wielkie zapotrzebowanie na tych ludzi, jednakże za 10 lat może być ich w ch*j dużo także bezpiecznym posunięciem byłoby otworzenie własnej firmy, nie byłbyś ograniczany niczym ze strony wyższych statusem w firmie osób. Byłbyś szefem, zatrudniałbyś jakichś ludzi. Trzepałbyś grubą kasę za udostępnianie internetu z abonamentów i żyłbyś jak król. Także jeżeli interesujesz się infą to idź na infę, oczywiście nie myśl że infa to gry, bo takie myślenie to debilnbe myślenie durnego nastolatka, który tłumaczy się rodzicom że siedzi długo na kompie, bo uczy się infy napierd*lając w Metina... ja tak mówiłem, ale w czasie mojego siedzenia z dupskiem przed kompem uczyłem się języków kodowania.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Informatyk to ostatnie na co bym poszedł. Teraz wszyscy idą na informatyka, bo myślą, że znajdą pracę jeśli potrafią zmienić tapetę. Rynek będzie przepełniony takimi. Lepiej iść na kierunek, na którym nauczą Cię czegoś czego nie nauczysz się sam w zaciszu domowym.

Opublikowano

• Technik Informatyk

• Technik administracji

Technik handlowiec

Najlepsze to Informatyk/Administracja... i nie jest łatwo znaleźć, ale jak znajdziesz to już z górki.

Handlowiec - szybko znajdziesz

59361337678322610843.png

Opublikowano

Po zawodówce jest trudno o pracę na dodatek z małą płacą, dobrze iść na studia i pomyśleć nad jakimś kierunkiem. np. technik informatyk napewno znajdzie zawsze jakąś pracę.

Opublikowano

Lepiej idź się dalej uczyć.

Informatyk radzę tylko jak znasz języki.

Ale jak nie znasz języków programowania, to ekonomia będzie trafnym wyborem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Informatyka hm

Troche w tym siedze ale w c++ itp się nie bawiłem . Wiedz może jakieś rady co na start :)

nie idz na zadna pierdolona informatyka - nie znjadziesz roboty a jak znajdziesz to za male pieniadze - za duzo pracowników bedzie.

Mozesz isc na ekonomistę - pracę powinienes znalezć i 1,5 - 3 tys zarobisz ( zalezy od firmy)

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...