Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe części

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Już kiedyś składałem temat związany z kupnem nowego komputera do którego nie doszło z powodu kilku prywatnych spraw, a po zaniesieniu aktualnego komputera do "informatyków" dostałem odpowiedź, że wszystko jest bardzo dobre i na te czasy spokojnie daje radę <_<.

Oto podstawowe informacje o zawartości mojego sprzętu (więcej nie udało mi się wyciągnąć bez rozkręcania.. jeszcze zasilacz mogę podać jak znajdę):

Procesor: Intel core 2 quad CPU Q8200 @ 2.33 GHz 2.33 Ghz
Karta graficzna: ATI Radeon HD 3600 Series
Obudowa: PC Factory PC2 LX 920740A HD4670
Dysk DVD Super-WriteMaster SH-S223
Tak sprzęt dobry.. ale z 5 lat temu.
I tutaj pojawia się pytanie/prośba. Chciałbym wymienić części aby komputer był sprawny do gier, jak i podstawowych czynności. Idąc w kierunku gier to chciałbym aby dawał sobie bardzo dobrze radę z obecnymi tytułami jak i trochę z przyszłymi choćby z 2 lata Budżet od 2000 do 2600 jako komputer ze wszystkimi elementami. Lecz najbardziej zależy mi na karcie graficznej i procesorze ponieważ to jest najważniejsze do dobrej jakości.
Kolejnym pytaniem jest to czy gdybym wymienił te dwie wyżej wymienione rzeczy to czy byłyby one kompatybilne ze resztą typu dysk, zasilacz, pamięć, płytą główną i nie wiem co tam jeszcze jest potrzebne, a do tego nie straci na grywalności, czy najlepiej złożyć komputer już z najnowszych części.
Z góry dziękuje za odpowiedzi/opinie
Możecie podawać swoje zestawy.
Opublikowano

W ten sprzęt nie opłaca się inwestować. Masz tutaj za 2500 zestaw na którym pograsz w wszystkie tytuły na wysokich / ultra detalach w FHD. Oparty na 4 rdzeniowej i5, wydajnej grafice, przewiewnej obudowie i solidnym zasilaczu.

Proszę : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56456&s=73501&s=73693&s=74690&s=71068&s=63363&s=61601&s=70416

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Podaj zasilacz, interfejs napędów. Tutaj do wymiany idzie całość ;]

Zasilacz to prawdopodobnie volex V1625A 10A 250V~ HG

A skoro całość idzie do wymiany to proszę podawać więcej zestawów

Opublikowano

@up a co z kartą dźwiękową i sieciową?

Więc na początek bardziej opłaca się bez OC i w dalszej przyszłości lekko podkręcić czy już na sam start a potem dokupić ramu

Czekam na dalsze propozycje :)

Opublikowano

100Mhz i tak nie odczuje, a jest troche droższy.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...