Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Formatowanie dysku

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie że tak ostatnio tematami spamuję (przynajmniej je zamykam).

Przejdzmy do rzeczy - jak sformatować dysk do czysta, tzn. do stanu po zakupie? Wiem, google istnieją ale tamte informacje niewiele mi mówią.

Dam lajki.

P.S

Wiem że na tym forum jest nawet tut o tym ale on też mi wiele nie mówi. Plus nie wiem czy to odnosi się do moich wymagań. Jestem całkowicie zielony w tych sprawach więc wybaczcie.

Opublikowano

włóż płytkę z systemem, partycjonuj i formatuj jak tam chcesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

włóż płytkę z systemem, partycjonuj i formatuj jak tam chcesz

Czytałem o tym na googlach, ale wolałbym to zrobić inaczej. Bez wkładania płytki. Po prostu sformatować z poziomu windowsa.

Opublikowano

no to w czym masz problem podpiąć dysk i go potem formatować czy partycjonować ?

jak podpięty jako drugi to zrób

jak jeden i jego chcesz robić rób z płytki/usb itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to w czym masz problem podpiąć dysk i go potem formatować czy partycjonować ?

jak podpięty jako drugi to zrób

jak jeden i jego chcesz robić rób z płytki/usb itp

"Podpiąć" czyli co?

Opublikowano

no zacznij myśleć ! chyba dysk co chcesz formatować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no zacznij myśleć ! chyba dysk co chcesz formatować

No dysk przecież jest w środku podpięty cały czas. Po co miałbym go odpinać? Więc w sumie mógłbym formatować z płytki ale czy to będzie tak w 100% czyste po formacie? Mam dysk c i d.

Opublikowano

jeżu człowieku, napisałem ci już ROB Z PŁYTKI Z INSTALKĄ

nie masz to sobie załatw czy ściąg np linuxa czy gparted i nagraj na CD i rób z płytki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jeżu człowieku, napisałem ci już ROB Z PŁYTKI Z INSTALKĄ

Cytat z innego forum:

Skoro nie chcesz używając instalatora Windows 7, to zrób to z poziomu nośnika XP.

Naprawdę nie jesteś w stanie znaleźć samodzielnie - czy to na forum, czy w sieci - nazw programów (samoistnych lub w zestawach narzędziowych) - które umożliwiają takie działanie?

PS.

Jeżeli zależy Ci na "czystości", to zdecydowanie lepszym wyjściem jest operacja o jeden stopień 'wyższa" - usunięcie partycji, ponowne ich założenie i dopiero format.

Skoro tak można to tak bym wolał, bo z tego cytatu wynika że można bardziej do czysta to wyczyścić.

Opublikowano

przetłumaczę ci to na polski język to co tam napisano : zrób z płytki z instalką windows ! ;)

kto ci do cholery karze instalować Windows! instalka jest dopiero PO FORMATOWANIU / PARTYCJONOWANIU

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przetłumaczę ci to na polski język to co tam napisano : zrób z płytki z instalką windows ! ;)

kto ci do cholery karze instalować Windows! instalka jest dopiero PO FORMATOWANIU / PARTYCJONOWANIU

Dobrze, wydaje mi się że tak będzie najłatwiej ale odpowiedz tylko na jedno pytanie - czy dysk będzie w 100% czysty? Czy znikną sterowniki, foldery, partycje itd. i będzie w stanie jak przed instalacją windowsa?

Opublikowano

w sumie wszystko co było dalej jest na dysku nawet po formacie ! trzeba go wyzerować, 2-4 h wystarczy

programów do zerowania dysku poszukaj na necie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

w sumie wszystko co było dalej jest na dysku nawet po formacie ! trzeba go wyzerować, 2-4 h wystarczy

programów do zerowania dysku poszukaj na necie

Aha czyli dam formata, zainstaluje system i będę miał nagle dwa windowsy? Nie ogarniam.

Opublikowano

Nie bedziesz miał 2 systemów

No to o co chodzi z wypowiedzą robema. Po prostu mam resztki starego systemu i porąbane sterowniki, chce walnąć formata i zainstalować windowsa. Niemożliwe że to jest aż tak trudne.

Edit

Skonsultowałem się z moim ojcem, który może nie jest geniuszem w tych sprawach ale zna się na rzeczy, i mówi że format z płytki wykasuje wszystko. Co do tego zerowania to wydaje mi się że to jest dla tych którzy chcą w 100% wyczyścić dysk a zwykły format to tylko wyczyszczenie dysku i usunięcie oprogramowania. Czyli zwykły format mi wystarczy. Chyba.

Edit

Zamykam bo tu już nikt nie patrzy a ja mam mało czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...