Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KV - 1S

Tygrys9830

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem , tydzień temu kupiłem czołg 6 tieru KV-1S . Problem w tym że nie potrafie zadać przeciwnikom obrażeń gdyż cały czas nie moge przebić pancerza . Za bitwe tym czołgiem trace średnio 1000 kredytów ( naprawa + ammo + ( żatko ) zestawy naprawcze ) doświadczenia dostaje także mało mniej więcej 200 za wygraną gre. Nie wiem czy może czegoś nie zrobiłem czy coś robie źle... dlatego prosze o rade...

Opublikowano

Mam problem , tydzień temu kupiłem czołg 6 tieru KV-1S . Problem w tym że nie potrafie zadać przeciwnikom obrażeń gdyż cały czas nie moge przebić pancerza . Za bitwe tym czołgiem trace średnio 1000 kredytów ( naprawa + ammo + ( żatko ) zestawy naprawcze ) doświadczenia dostaje także mało mniej więcej 200 za wygraną gre. Nie wiem czy może czegoś nie zrobiłem czy coś robie źle... dlatego prosze o rade...

1. Czym strzelasz? (HE, AP, Gold?)

2. W co strzelasz?

Opublikowano

Strzelam PP

W 90% przypadków stoją do mnie przodem więc celuje w te małe słabe punkty... a jak stoją do mnie bokiem to cały czas nie przebijam pancerz lub rykoszetuje...

Opublikowano

Hmmm... A strzelasz w normalne czołgi, czy w jeżdżące bunkry? Ważne jest też nachylenie pancerza i inne pierdoły.

Opublikowano

wyczytałem gdzieś ,żeby kupić działo 122mm U-11 (uszkodzenia 450/370 , penetracja 61/160 , 5.26 strzałów /min. ) opłaca sie to kupić?

Opublikowano

wyczytałem gdzieś ,żeby kupić działo 122mm U-11 (uszkodzenia 450/370 , penetracja 61/160 , 5.26 strzałów /min. ) opłaca sie to kupić?

Dodaj penetrację do siebie i podziel na 2... nie jest źle, ale lepiej walić w bok. Jak chcesz możesz kupić. :D

Opublikowano

Gościu, jakim cudem Ty wgl w to grasz? PODSTAWOWYM działkiem na KV-1S potem na IS jest

122 mm D2-5T

175mm penki z przodu, wszystko masz na strzała (śr. dmg z tego co pamiętam w okolicach 390).

Co Ty robisz na 6 tierze? Wróć lepiej i poćwicz grę na niższych tierach, bo potem jest "Och no ! Poland in team - we will lose -.-"

i poćwicz ortografię :) rzadko*

To samo @UP

pzt. po co mu średnia pena wynosząca w tym wypadku ~110mm, jak tyle z przodu nie przebije ?

Opublikowano

Dziękuje PanieParagraf powiedziałeś mi to co już wiem... ;)

Mi chodzi o to jakie działo mam miec na początku... 122 mm D2-5T potrzebuje do niego jeszcze 21000 expa...

Opublikowano

Gościu, jakim cudem Ty wgl w to grasz? PODSTAWOWYM działkiem na KV-1S potem na IS jest

122 mm D2-5T

175mm penki z przodu, wszystko masz na strzała (śr. dmg z tego co pamiętam w okolicach 390).

Co Ty robisz na 6 tierze? Wróć lepiej i poćwicz grę na niższych tierach, bo potem jest "Och no ! Poland in team - we will lose -.-"

i poćwicz ortografię :) rzadko*

To samo @UP

pzt. po co mu średnia pena wynosząca w tym wypadku ~110mm, jak tyle z przodu nie przebije ?

Nie lubię wysokich tierów, gram na niższych. Mam prawo się pomylić ;)

Opublikowano

76mm S-54, przynajmniej ja nim grałem i potrafiłem wykręcić wynik typu 700 dmg przy gorszej bitwie.

Nie lubię wysokich tierów, gram na niższych. Mam prawo się pomylić ;)

masz prawo się pomylić, ale na "chłopski rozum" po co mu średnia pena, która wynosi 110mm, skoro i tak tyle nie osięgnie strzelając w przód, chyba, że na goldzie. Po za tym ma celność jak SPG przed nerfem i ciężko mu będzie trafić.

Opublikowano

ja jak miałem kv-1s to srednie obrazenia na bitwe to 1500 do 2500 działem 122 mm d2-5t to lepiej kupic te działo a po 2 bedziesz je miał zbadane w innych czołgach

Opublikowano

to tak na początku

działo 122mm U-11 ( nie kupuj innych dział bo sa gowniane ) pozniej musisz nazbierać na wieże KV 65 jak kupisz wieże zbierasz na działo 122mm D-2-5T

76mm S-54, przynajmniej ja nim grałem i potrafiłem wykręcić wynik typu 700 dmg przy gorszej bitwie.

masz prawo się pomylić, ale na "chłopski rozum" po co mu średnia pena, która wynosi 110mm, skoro i tak tyle nie osięgnie strzelając w przód, chyba, że na goldzie. Po za tym ma celność jak SPG przed nerfem i ciężko mu będzie trafić.

wiesz po co jest penetracja ? bo to zeby przebić pancerz

co z tego jak bedzie mial dzialo np 600 uszkodzeń a penetracji 50 i nic nie przebije ?

Opublikowano

to tak na początku

działo 122mm U-11 ( nie kupuj innych dział bo sa gowniane ) pozniej musisz nazbierać na wieże KV 65 jak kupisz wieże zbierasz na działo 122mm D-2-5T

wiesz po co jest penetracja ? bo to zeby przebić pancerz

co z tego jak bedzie mial dzialo np 600 uszkodzeń a penetracji 50 i nic nie przebije ?

No i ja mu to właśnie tłumaczyłem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...