Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter Elektryczny - offroad edit

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem "uszkodzony" skuter / hulajnoge elektryczną.
uszkodzenie polega na braku ładowarki i najprawdopodobniej ujeb..anych akumulatorach bo zimowały 3 razy
dziś zdjąłem plastikon, w poniedziałek montuje blachy pod nogi. ale... zastanawiam sie czy moja waga nie będzie za duża i czy nie przerobić przekładek lub zbudować mini przerzutki.
co do tego. zastanawiam się nad inwestycją w aku 2x24v zamiast 2x12 i połączyć je szeregowo a nie równolegle :D
chcę mieć z niego wozid*pę pod żabkę i na hate oraz 30-50 minutowy skuter offroad na wypady w las (mam niedaleko)
fundusze mnie ograniczają ale...
silnik ma imponująco 200watowy! hehe

przekładnia i koło ok. przesmarowane i wyczyszczone. skuter odbyl spotkanie z mą ręką i farbą :D od dziś jest czerwono = niebiesko = czarny :D
ale... nie wiem czy wgl się opłaca
do wymiany aku. ale mam możliwość kupna słabszych (takich jak w UPSach ) za małą cene
dętki i tylna opona
reszta w stanie nienagannym
jutro upne zdjęcia :D z samym silnikiem i ew. aku bo komputerek pada (raz po podaniu napęcia daje prąd na silnik a raz nie w sęsie bez ingerencji nawet power locka :D)

Nieregulaminowa sygnatura.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

radzi se całkiem nieźle. zamiast standardowych aku ma 2x 45Ah i daje niezłego kopa. owszem zażyna się troche silnik bo działą tylko na opcjach

włącz - wyłącz bo komputerek sterujący był zalany :<

Nieregulaminowa sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...