Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procek i płyta główna

Kałasnikov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jaka płyta główna i procek do 900/800zł razem będą dobre do gier?

Bo tyle jest płyt głównych i procesorów że się już gubię w nich :D

Pzdr i z góry dzieki

a i musi płyta być pod micro ATX

LOL

Opublikowano

Podaj reszte kompa. Obudowa, zasilacz, nagrywarka/ dysk na SATA czy ATA, ram na ddr3?, jaka grafika

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

ah właśnie, zapomniałem :DRam DDR3, grafika na razie GTS 450 ale się kiedyś zmieni na lepsza, na razie przede wszystkim procesor i płyta

dysk ATA

zasilacz corsair 500w

LOL

Opublikowano

Dobra jeszcze jedno: Skoro nie ma odpowiedniej płyty głównej pod dysk ata to co mam zrobić z danymi z mojego aktualnego dysku? Bo nie chce wszystkiego z niego stracić 8S

LOL

Opublikowano

Jeśli twoja stara płyta ma też wejście SATA to stary dysk podłączasz pod ATA, nowy pod SATA i kopiujesz.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dobra, dzięki.

Mam jeszcze 1 pytanko: lepszy jest i5 2500 czy ten 3350?

I jak się pytać to od razu wszystko, jaka karta graficzna do 700zł była by najlepsza?

LOL

Opublikowano

3350p za bardzo nie podkręcisz, a 2500 wprost przeciwnie więc jak nie bd kręcił to 3470 / 3350p a jeżeli tak to 2500k / 3570k.

Karty szukaj 660 wersję od gigabyte.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Ah właśnie, myślałem że juz all wiem ale jeszcze jednak jedno:

Obudowa jest ważna? Bo w tej chwili mam jakas tam byle jaka i opłaca sie ja wymienić czy raczej byle jaka nie przeszkadza ?

LOL

Opublikowano

Jeśli nie piekarnik, to może zostać.

Ważne też, żeby pomieściła wszystkie podzespoły :P

W takim budżecie nie opłaca się wymieniać, bo pojedziesz po kosztach innych, ważniejszych części.

Jeśli będzie w niej za gorąco, to po prostu dokupisz jakieś coolery i będzie spoko.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...