Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] TPS'y Znasz sie na dedykach wbij.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od kąd mamy serwer Dedykowany zaczęły się problemy z TPS tzn Przy większej ilości graczy z 20 TPS spada nawet do 4.

Procesor nie jest obciążony praktycznie w ogóle ktoś mi pisał żeby dokupić dyski SSD więc dokupiliśmy i nic to nie zmieniło.

Maszynkę mamy z i7 32GB RAM i dyski SSD 120 GB x2

Co może być powodem ? System mamy Linux Debian. Miał ktoś taki problem wie co jest źle lub czym to jest spowodowane ?

Juni0r.jpg

Opublikowano

Problem moze tkwić w zle skonfigurowanych pluginach lub pluginach niekompatybilnych w wersją CraftBukkita

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Zrobiliśmy reinstal maszynki i wgraliśmy Debiana i dalej to samo 50 graczy TPS 8. Chyba sprawdzę jeszcze raz pluginy bo ja już nie mam pojęcia :<

Proszę o usunięcie tego tematu..

Juni0r.jpg

Opublikowano

Jak to możliwe że prawie w ogóle nie bierze RAM'u ? Może coś robimy źle na maszynce ? Zaczęło się to od kąd przenieśliśmy serwer na Dedyka.

Juni0r.jpg

Opublikowano

Problem tkwi w konfiguracji maszynki.

Znajdź technika, niech zainstaluje Ci ją od nowa.

Znam paru z mpcforum, na pewno Ci pomogą.

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Opublikowano

Spróbuj ograniczyć pluginy i piecyki, bo to najgorsze rzeczy, które mogą być. Spróbuj przypisać więcej ramu do serwera, albo mniej (możliwe, że serwer ma za dużo ramu i nie ma miejsca na podstawowe opcje).

Opublikowano

1. Źle skonfigurowane pluginy

2. Przypisujesz odpowiednią ilość ram na serwer?

3. Zmień na Debiana.

4. Gdzie masz maszyne?

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Najpierw sprawdz logi i zobacz czy przypadkiem jakies nieaktualizowane scierwo(plugin) nie spamuje caly czas bledami.

W przypadku wywalonych pluginow i wgraniu nowej mapy przez dluzszy czas beda lagi bo gracze beda generowac nowe chunki. NIe wiem jak dlugo trwal wasz test ale u mnie generacje trwaly nawet do 3-4h zwlaszcza przy duzej ilosci graczy-eksploratorow rozlazacych sie we wszystkie strony.

Opublikowano

Spróbuj ograniczyć pluginy i piecyki, bo to najgorsze rzeczy, które mogą być. Spróbuj przypisać więcej ramu do serwera, albo mniej (możliwe, że serwer ma za dużo ramu i nie ma miejsca na podstawowe opcje).

To lagi moga byc jak sie przydzieli za duzo ramu? Ile powinno byc "zapasu" na serwerze z 24 gb ramu na windowskie 2008 r2

Opublikowano

1. Źle skonfigurowane pluginy

2. Przypisujesz odpowiednią ilość ram na serwer?

3. Zmień na Debiana.

4. Gdzie masz maszyne?

1. Pluginy wywalaliśmy po kolei i sprawdzaliśmy nic nie dało.

2.Przypisane jest 11 GB RAM a na maszynce jest 32 GB

3. Jest Debian

4. Śląsk Data Center (wcześniej mieliśmy na ovh ale było to samo i dlatego zmieniliśmy na inny hosting)

Najpierw sprawdz logi i zobacz czy przypadkiem jakies nieaktualizowane scierwo(plugin) nie spamuje caly czas bledami.

W przypadku wywalonych pluginow i wgraniu nowej mapy przez dluzszy czas beda lagi bo gracze beda generowac nowe chunki. NIe wiem jak dlugo trwal wasz test ale u mnie generacje trwaly nawet do 3-4h zwlaszcza przy duzej ilosci graczy-eksploratorow rozlazacych sie we wszystkie strony.

Mam serwer PvP wiec mogą chodzić tylko po spawn i arenie :) A lagi są od 30-50 dni od kąd przenieśliśmy na Dedyka z Hostingu.

Ok Udało nam się. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.

Juni0r.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...