Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Szybkosc wczytywania Kart

Sarenkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie. mam 4 GB 1333MHz ramu. Czy jesli kupie kostke 8GB to bedzie mi szybciej wczytywalo ? czy bedzie tak jak bylo ;)

Opublikowano

Procesor to akurat mam Intel® Core2 Quad CPU Q8300 2.50GHz

I Karte Graficzna NVIDIA GeForce GTS 250 (1GB)

Opublikowano

@Naprawde myslisz ze wczytywanie % zalezy od karty graficznej?

Najwazniejszy jest dysk, pozniej ram , i na koncu jako 3 procesor.

Mozesz miec 8gb ramu 1333 , najnowszego i7 ale jakis lipny wolny dysk ata i zobaczysz ze bedzie sie wolniej wczytywalo niz np jakbys podpiął sata czy ssd.

Opublikowano

As above - głównie dysk -> procesor -> RAM -> grafika (chociaż ta dużego wpływu nie ma).

Wyczyść dysk. Najpierw odinstaluj wszystkie śmieci które masz na PC-cie (mam na myśli jakieś toolbary, downloadery, niepotrzebne Ci gówna), potem załącz defragmentację. Coś o niej masz tu: http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

Jeżeli nie zauważysz poprawy, poszukaj w internecie jak zrobić bootowalnego pendrive'a z programem SpinRite 6.0. Załącz pracę na level3 na całą noc, efekt powinien być od razu zauważony. Jeżeli potrzebujesz z tym pomocy, pisz.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Ok dzieki.; ) Kupie Dysk 64gb za 200zł przeznacze go na Windowsa i Lola i bedzie szlo. Dzieki za pomoc.; )

Mozna zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...