Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] merkava i zeta

lukasz61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Słyszałem że merkava (a dokładniej trial) automatycznie namierza najbliższego przeciwnika w galaxy gates. I tu mam pytanie ponieważ w zecie najbliżej jest deuvener (czy jak to sie pisze :P), ale on ma stabilną osłone i czy można jakoś ustawić żeby namierzało innego aliena niż boss? Ponieważ całą zete sam przeszedłem i na ostatniej fali utknąłem (konkretnie na sibelonitach), a że nie mam fulki to mam problem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

nie, merkava zaznaczy Ci aliena/gracza który jest najbliżej Ciebie ... no chyba że ustawisz się jakoś tak, że uda Ci się zaznaczyć innego aliena niż devouer ale sam już zapewne wiesz że to trudne jest,

Polecam Ci zaznaczać pojedynczo alienki i "kręcić" dosyć dużymi okręgami...

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

nie, merkava zaznaczy Ci aliena/gracza który jest najbliżej Ciebie ... no chyba że ustawisz się jakoś tak, że uda Ci się zaznaczyć innego aliena niż devouer ale sam już zapewne wiesz że to trudne jest,

Polecam Ci zaznaczać pojedynczo alienki i "kręcić" dosyć dużymi okręgami...

a da się zrobić tak by zaznaczyło najbliższego aliena i nie zmieniało? to bym dał już jakoś radę bo devouer jest szybszy niż sibelonitki, tylko nie wiem jaka jest różnica w prędkości jeśli chodzi o kristalliny.

Opublikowano

Jakby Ci to wytłumaczyć ...

Jesteś we wrotach, masz odpaloną merkavę, naciskasz ctrl i zaczyna atakować najbliższego aliena obok Ciebie, nie da się tego zmienić tak to już poprostu jest

No chyba że na 2-3 sekundy wlecisz w tę gromadkę alienów wtedy już merkava powinna wychaczyć alienka

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Jakby Ci to wytłumaczyć ...

Jesteś we wrotach, masz odpaloną merkavę, naciskasz ctrl i zaczyna atakować najbliższego aliena obok Ciebie, nie da się tego zmienić tak to już poprostu jest

No chyba że na 2-3 sekundy wlecisz w tę gromadkę alienów wtedy już merkava powinna wychaczyć alienka

czyli bije aliena najbliższego w chwili kliknięcia ctrl? dzięki za pomoc :)

Opublikowano

czyli bije aliena najbliższego w chwili kliknięcia ctrl? dzięki za pomoc :)

Dokładnie, na odległość prawie za każdym razem klikniesz devouera, tak jak już mówiłem wleć w gromadkę alienków, zacznij bić sibelonita i odleć kręcąc alienki na dystans :)

1371988330-U644589.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...