Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co jest najsłabsze w moim PC

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio trochę odświeżyłem kompa nowa płyta,procek,ramy i pytanie do was co z tego zestawu jest najsłabsze:

i5 3570

GTX660

8 GB RAM 1333

GA-H77-DS3H

Podaje tylko te dane ponieważ chodzi mi głównie o gry.Widziałem na testach koleś na tej karcie w BF3 wyciskał 80-100 FPS na ultra + max rozdzielczosc a ja to samo tylko max 70-80 fps a spada nawet do 30 czasem.

Proszę o pomoc.

Daje +

Opublikowano

SilentLine 520W Qoltec niby na czarnej lliscie ale znajomy posiada kilkanaście takich samych w firmie i jeszcze nigdy sie nie spalił.

Opublikowano

Jak z czarnej listy to wymen natychmiast! Przy tych podzespołach ryzyko spore, a chyba nie chcesz tracić 2k zł?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Zdecydowanie zasilacz.

Na drugiej pozycji oczywiście GPU. Może ma więcej FPS, bo grał na innej mapie z mniejszą ilością graczy i wybuchów ? Patrzył się czasami w glebe/był w pomieszczeniach ? Pokombinuj jeszcze ze sterownikami.

Opublikowano

a jaki zasilacz polecacie do tego zestawu nie za drogi ale dobry na razie musze jechać na tym poczytałem jedyna jego wada to słaba linia 12V w sumie nie wiem co to znaczy a tak to jest taki średniak typowy zasilacz do komputera biurowego.

Opublikowano

a jaki zasilacz polecacie do tego zestawu nie za drogi ale dobry na razie musze jechać na tym poczytałem jedyna jego wada to słaba linia 12V w sumie nie wiem co to znaczy a tak to jest taki średniak typowy zasilacz do komputera biurowego.

Tani Deus G1 500w. I na rozbudowę wystarczy

@ :F

Opublikowano

Ale po co wymieniać gtxa tego, skoro nic lepszego do bfa nie wsadzicie, bo 660 kładzie nawet 7870 w bfie.

Ktoś tu mówi o wymianie ? :P Jest to opócz psu najsłabszy element tego kompa :D A samym bf'em człowiek nie żyje :)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...