Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] xbox

Corydoras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić Xboxa 360-4GB, nie chce tego 250GB bo bo to nie potrzebne a i jest droższy, czy ten Xbox z pamięcią 4GB różni się od tego 250GB tylko pamięcią ?

A i jeśli będę kupował ten z pamięcią 4 GB to jakiego kupić, czarnego czy srebnego bo w temacie nie siedzę a nie wiem czy różni się coś prócz stylistycznie :)

; *

Opublikowano

Różni się pamięcią, i przede wszystkim ceną...

Nie wiem czy starczy Ci 4GB, niektóre gry potrzebują aktualizacji i pobierania różnych dodatków, więc nie wiem czy to nie będzie za mało...

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

ile ty gier zainstalujesz na 4GB ? Dwie, no chyba że chce ci się bawić z dyskami przenośnymi ale z tego co mi wiadomo xbox ma jakieś udziwnienia z nimi (limit GB na nośniku)

1330007971-U359964.png

Opublikowano

ja mam od 6 lat premium tam chyba jest 60 albo 80 gb, ja sobie spokojnie radze z ciaglym zmienianiem plyt - xbox byl raz podlaczany do neta zeby zobaczyc co tam slychac - odechcialo mi sie po minucie, wystarczy Ci 4gb albo w ogole ardace. z samych save'ow mam moze 1gb a gram dosc duzo. jak dla mnie strata kasy na wiekszy dysk

logo_black3.png

Opublikowano

Szczerze, to net mi nie potrzebny.

No a nie da się tak żeby nie instalować gry ? tzn jeśli np. będę grał w NFS i chciałbym zapisać jedynie stan gry, przecież mogę to zrobić tak ?

; *

Opublikowano

nie trzeba instalować lecz jeżeli kupisz konto z punktami microsfoft ( można na allegro znaleźć całe konto za niską cenę np 6000 pktów za 100 zł ) przez które kupujesz sobie gry które musisz ściągnąć. czasem takie konto jest bardziej opłacalne niż kupowanie gier w sklepie

Opublikowano

O tym nie słyszałem, ale chce się dowiedzieć czy jeśli np. będę chciał zagrać w gre a jej nie instalował to da rade zapisać stan gry, tak ?

; *

Opublikowano

Różni się pamięcią, i przede wszystkim ceną...

Nie wiem czy starczy Ci 4GB, niektóre gry potrzebują aktualizacji i pobierania różnych dodatków, więc nie wiem czy to nie będzie za mało...

Z tego co wiem zawsze można dokupić dodatkowy dysk ;x

Bardziej się opłaca kupić tego 4 GB.

Opublikowano

Cóż, wersja 250 jest na pewno o wiele lepsza z tego powodu że poinstalujesz na niej pierdyliard gierek + aktualizacje + screeny/zdjęcia/filmiki z tych gier przechowasz. Co prawda cena jest jaka jest, ale opłaca się.

Polecam ci czarnego XboXa, różnią się jednie obudową (z tego co wiem), a ten akurat świetnie wygląda :]

//PS3 sux, wolę machać do XboX'a. Zresztą w PS3 też trzeba płacić za grę w internecie (z tego co się orientuję)

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Tyle że mi xbox nie potrzebny do zdjęć etc. mi zależy jedynie na cenie, tyle że chciałbym sie dowiedzieć czy jest taka możliwość że włacze gre ( nie istalując ) i będę mógł zapisać stan gry.

; *

Opublikowano

Cóż, wersja 250 jest na pewno o wiele lepsza z tego powodu że poinstalujesz na niej pierdyliard gierek + aktualizacje + screeny/zdjęcia/filmiki z tych gier przechowasz. Co prawda cena jest jaka jest, ale opłaca się.

Polecam ci czarnego XboXa, różnią się jednie obudową (z tego co wiem), a ten akurat świetnie wygląda :]

//PS3 sux, wolę machać do XboX'a. Zresztą w PS3 też trzeba płacić za grę w internecie (z tego co się orientuję)

źle się orientujesz, granie po sieci jest darmowe

jedyne co jest płatne to PS Plus, kosztuje to praktycznie tyle samo co Gold na rok

@topic

różnica w obu wersjach to przede wszystkim szybkość zapisu jak i odczytu danych, na wersji 4gb dane zapisują i odczytują się szybciej, gry które oferują zapisanie tekstur na dysku potrafią wczytać się kilka sekund wcześniej

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...