Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Animu o nerdach, czyli Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodano dl i suby do 4 epa.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

A mówili że słuchanie Justina Biebera to jest coś nie tak o.O macie prawie 16+ lat i oglądacie anime :D :D ??

@TOP

Żeby było bez spamu rozumiecie wg co oni gadają i piszą itp po koreańsku/japońsku ?

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

widzialem podobne anime o nerdach, ciagle bylo cos o spiskowaniu. Ten nerd to w sumie byl otaku pozniej zmienil sie na chwile w nerda i jakas dziewczynka sie w nim zakochala kojarzycie moze nazwe?

Welcome to the nhk

up@

Zlewy już jadą.

t@

Anime nie jest złe, opening słaby, dobrze że nie linkin park. xD Kompletnie nie pasuje, ale jako sama seria spełnia moje wymagania. To jest tak żenujące, że czasem muszę zatrzymać odtwarzanie, więc jest tak samo jak przy mandze. Aprobuje

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Zajebiste anime, napewno je oglądałem i napewno nie zedytowałem tego posta, żeby nie było spamu tylko dlatego, że mój brat napisał coś głupiego, wcale nie :)

Opublikowano

Dodano dl i suby do 5 epa.

Last.fm

Opublikowano

Szybko się uwinęliście, ale tak się zastanawiam, nie wiem czy jest jakiś sens w tłumaczeniu tego typu anime. Angielskie suby nie są jakieś bardzo wymagające

Odcinek dobry, polecam und pozdrawiam. Dat zamawianie cappuccino

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Dzisiejsze tłumaczenie wraz z korektą zajęło 3,5h. Uwierz mi, że tłumaczenie na pozór najprostszych anime, czyli komedyjek i romansideł, nie jest wcale takie proste w odbiorze dla osoby średnio znającej angielski. Dlaczego? Zazwyczaj takie napisy naszpikowane są idiomami, które, spójrzmy prawdzie w oczy, w szkołach traktowane są po macoszemu, chyba że ktoś jest na rozszerzonym angielskim.

A co do robienia napisów, to, przynajmniej ja, traktuje to jako warsztat do szlifowania angielskiego, który, musze powiedzieć, sprawdza sie dosyć dobrze. Poza tym, tłumaczenie sprawia mi masę frajdy. Musi mi sprawiać frajdę, bo w przeciwnym razie niebrałbym czterech serii na klatę.

Last.fm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano dl i suby do 6 epa.

Last.fm

Opublikowano

Dodano dl i suby do 7 epa.

Last.fm

Opublikowano

Dodano dl i suby do 8 epa.

SPEED SUBBAN FTW

Last.fm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano dl i suby do 9 epa.

Last.fm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano dl i suby do 10 epa.

Last.fm

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodano dl i suby do 11 epa.

We wtorek Grande Finale.

W koncu.

Last.fm

Opublikowano

Dodano dl i suby do ostatniego, 12. odcinka.

Tym samym projekt Watamote zostaje zakonczony, a ja w imieniu grupy Kuroi Usagi dziękuje wszystkim, którzy wybrali nasze suby.

Last.fm

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sorka za odświeżanie tematu, ale właśnie oglądam 3 epizod i zaczynam poważnie wątpić w zdrową psychikę głównej bohaterki.

Szczerze wątpię czy dotrwam do końca, bo o ile np. w hellsingu latały flaki na wszystkie strony i nie czułam się zniesmaczona to TO anime wywołuje u mnie jakieś dziwne poczucie że zaraz się zrzygam. Czy na świecie istnieją takie osoby, które analizują każdą sytuację jaka dzieje się w jego otoczeniu i czerpie niesamowite pokłady wqrwa i nienawiści do świata ludzi normalnych, którzy rozmawiają ze sobą?

Nie wiem jak jest do końca tej serii, ale o ile to ma być komedia czy tam dramat, to ja ani rozbawienia i ani dramatyzmu nie wyczuwam.

Zamiast dziewczyna zagadać do kolegów z klasy i się zakumplować to sieje swoją nienawiść i zgorszenie we własnym świecie "bo nikt jej nie lubi".

Ja wiem że to ma być jakaś parodia czy coś, no ale bez przesady. Sama nie jestem jakaś mega popularna, ale to anime chyba przekracza moje możliwości pojmowania.

58815786.jpg

Opublikowano

Obejrzałam i zawiodłam się. Miałam nadzieję, że to anime będzie świetne, nawet na kreskę przymknelam oko, bo nie podoba mi się, ale to anime nawet mianem 'dobre' nie mogę przypisać... Nie wiem na kim oni wzorowali się lub skąd mieli niektóre pomysły i wolę nie wiedzieć. Jak dla mnie marne anime.

Opublikowano

Obejrzałam i zawiodłam się. Miałam nadzieję, że to anime będzie świetne, nawet na kreskę przymknelam oko, bo nie podoba mi się, ale to anime nawet mianem 'dobre' nie mogę przypisać... Nie wiem na kim oni wzorowali się lub skąd mieli niektóre pomysły i wolę nie wiedzieć. Jak dla mnie marne anime.

Sorka za odświeżanie tematu, ale właśnie oglądam 3 epizod i zaczynam poważnie wątpić w zdrową psychikę głównej bohaterki.

Szczerze wątpię czy dotrwam do końca, bo o ile np. w hellsingu latały flaki na wszystkie strony i nie czułam się zniesmaczona to TO anime wywołuje u mnie jakieś dziwne poczucie że zaraz się zrzygam. Czy na świecie istnieją takie osoby, które analizują każdą sytuację jaka dzieje się w jego otoczeniu i czerpie niesamowite pokłady wqrwa i nienawiści do świata ludzi normalnych, którzy rozmawiają ze sobą?

Nie wiem jak jest do końca tej serii, ale o ile to ma być komedia czy tam dramat, to ja ani rozbawienia i ani dramatyzmu nie wyczuwam.

Zamiast dziewczyna zagadać do kolegów z klasy i się zakumplować to sieje swoją nienawiść i zgorszenie we własnym świecie "bo nikt jej nie lubi".

Ja wiem że to ma być jakaś parodia czy coś, no ale bez przesady. Sama nie jestem jakaś mega popularna, ale to anime chyba przekracza moje możliwości pojmowania.

Manga, jak i adaptacja, czyli anime są wzorowane na nastoletnim życiu autorki mangi. Po drugie anime jest zrobione bardzo dobrze, ale jak widać, nie jest to łatwo wychwycić. Mnóstwo osób stara się je pomóc, nikt jej nie nienawidzi, a wina jej niepowodzeń zawsze leży z jej strony. Warto dodać, że nie było tam postaci, które śmiałyby się z bohaterki lub w jakikolwiek inny sposób powodowały takie właśnie zachowanie, a sporo scen jest z perspektywy pierwszej osoby. Sama bohaterka jest nieśmiała, ogólnie zamysł miał być taki, że chociaż tomoko się cały czas stara, to nieśmiałość i brak pewności siebie dają się we znaki. Manga w każdym razie lepiej to wychwyca.

//

Elementy komedi kwestia indywidualna.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Manga, jak i adaptacja, czyli anime są wzorowane na nastoletnim życiu autorki mangi. Po drugie anime jest zrobione bardzo dobrze, ale jak widać, nie jest to łatwo wychwycić. Mnóstwo osób stara się je pomóc, nikt jej nie nienawidzi, a wina jej niepowodzeń zawsze leży z jej strony. Warto dodać, że nie było tam postaci, które śmiałyby się z bohaterki lub w jakikolwiek inny sposób powodowały takie właśnie zachowanie, a sporo scen jest z perspektywy pierwszej osoby. Sama bohaterka jest nieśmiała, ogólnie zamysł miał być taki, że chociaż tomoko się cały czas stara, to nieśmiałość i brak pewności siebie dają się we znaki. Manga w każdym razie lepiej to wychwyca.

//

Elementy komedi kwestia indywidualna.

Kwestia gustu, przypodobań, mi niestety nie przypadło... Mimo, iż byłam bardzo zainteresowana tym, gdyż w realu również jestem osobą nieśmiałą i kiedyś byłam bardzo wielką maniaczką gier komputerowych (podstawówka - gimnazjum), teraz to już poszło na bok, byłam bardzo ciekawa jak stworzyli tą postać, fakt, niektóre 'rzeczy' były bardzo podobne, ale po prostu sam głos tej bohaterki mnie irytował... Dla mnie słabe, wybacz. Moje zdanie odnośnie tego anime i jak na razie nic nie zmieni tego :p

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj skończyłem serię, według mnie dobra. Opening - nie wiem kto go tworzył i czemu stworzył, bo jest jednym z najbardziej niesamowitych jakie widziałem, ale według mnie to jakiś troll jest XDD No tak, pokazuje emocje głównej bohaterki, w końcu denerwuje ją otoczenie i to, że się jej nie udaje, ale jakoś mi tam nie pasuje.

Komedia... No były momenty, które mnie rozśmieszyły, ale nie do łez. Zaskoczyło mnie to anime, ponieważ myślałem, że głównej bohaterce uda się przemienić i przełamać się, a tu proszę - nic się nie zmieniło.

9/10

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...