Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Farma - Wyznacznik skilla.

DeViNAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio widzę hejty w dziale media na ludzi którzy mają dużo killi/asyst/pentakilli lecz mają małą farmę. Czy farma to dla was wyznacznik skilla? Czy jak ktoś ma mało farmy, bo pomagał teamowi/zbierał kille to jest frajerem/debilem/noobem który nie potrafi grać i powinien usunąć LoL'a? Czy wy tak naprawdę sądzicie ? Czyli, że jak ktoś ma 150 farmy w 10 minucie a potem chodzi i pomaga teamowi i w 20 ma 170 jest noobem? Zapraszam do dyskusji na ten temat.

Opublikowano

Witam,

Czyli, że jak ktoś ma 150 farmy w 10 minucie a potem chodzi i pomaga teamowi i w 20 ma 170 jest noobem?

Da sie? Serio? przez pierwsze 10 minut wyciągam maksymalnie 100 farmy... 80-100 ale nigdy aż tyle, lolz aż musiałbym to zobaczyć jak ktoś w 10 minut taką farmę wyciąga. W 20 już wchodzi jakieś 200-240 wiadomo itemki zakupione farma easy, wszystko wywardowane ogólnie zamieszanie już się zaczyna powoli robić.

Co do tematu to też zauważyłem że ludzie się przykurwiają o tą farmę strasznie, 20 farm = 1 frag, to trzeba mieć na uwadze ale warto zauważyć że fragi też by się przydały.

Nie hejtujcie.. :rolleyes:

Opublikowano

Da sie? Serio? przez pierwsze 10 minut wyciągam maksymalnie 100 farmy... 80-100 ale nigdy aż tyle, lolz aż musiałbym to zobaczyć jak ktoś w 10 minut taką farmę wyciąga. W 20 już wchodzi jakieś 200-240 wiadomo itemki zakupione farma easy, wszystko wywardowane ogólnie zamieszanie już się zaczyna powoli robić.

Co do tematu to też zauważyłem że ludzie się przykurwiają o tą farmę strasznie, 20 farm = 1 frag, to trzeba mieć na uwadze ale warto zauważyć że fragi też by się przydały.

Nie hejtujcie.. :rolleyes:

xpeke nie widzales ,150 farmy w 10 minucie

farma jest wazna jak pisane w cytacie , 20 farmy - kill

wole farmic niz zbierac kille ,dluzej na lini sie trzymam

prawdziwy skill jest kiedy sie godzi kille farme pomoc i pushowanie

­

Opublikowano

Farma jest ważna.Weź sebe z brązu co w 10 minucie ma 40 farmy i weź sebe z platyny co ma 100 farmy w 10 minucie.Kto z nich wycarruje gre?

Opublikowano

Ja też tego nie rozumiem. Skoro gra wygrana, wycarrowales gre, a masz małą farme to o co sie kurwa czepiać?

o to ze sie nie ma farmy :P

kille to ja moge zgarniac w duo tylko w krzakach siedziec :P

­

Opublikowano

To z farmą to jest przykład.

@top. No ale kuźwa, masz od chuja killi, dużo asyst, pomagasz teamowi, wygrywasz grę, dostajesz 5 honorów i się martwisz o farmę? W tej grze chodzi o teamplay, jak stawiacie farme ponad wszystko to usuńcie lola. Rozumiem, trzeba pogodzić wszystko no ale bez przesady! Ostatnio widziałem temat w którym hejtowali supporta za to, że miał 40+ asyst, 0 killi, kilka dedów i 13 farmy w 40 minucie...

Farma jest ważna.Weź sebe z brązu co w 10 minucie ma 40 farmy i weź sebe z platyny co ma 100 farmy w 10 minucie.Kto z nich wycarruje gre?

Wiem, jest ważna, a nawet bardzo (czy ja gdzieś pisałem, że ważna nie jest?) ale patrz: ten z brązu zdobył kilka okazji zdobycia killi/harrasował, człowiek z platyny musiał cofać/czekać na odrodzenie - kto wtedy szybciej spushuje i wygra? Brąz który miał kilka minut z głowy enemy czy platyna która musiała czekać na odrodzenie lub dawała się harrasować bo liczyła się tylko farma i często cofała? Ostatnio grałem customa z kolegą na 2 platyny (2v2) - musieli często cofać i przegrali. Dlaczego? Właśnie dlatego, że musieli cofać i dali spushować lane. Farma to nie wszystko i nie hejtucie ludzi za ich brak.

Opublikowano

farma farma.. ale patrzcie pushujac wieze dostajemy global gold.. Farma jest wazna ale nie najwazniejsz.. Nie raz spotykam typkow gdzie my walczymy pod barononem a on sobie jelop i farmi na bocie.. jest rozum? i co on Tylko farmia wygrywa gre? taak jest pro mial 200 farmy jakies kile ale tego jak mecz wygladal nikt nie widzi..

Opublikowano

@up. Cały czas? Usuń lola, plox. Czyli nie idziesz na TF, nie pomagasz teamowi, etc. tylko farmisz i farmisz? Gratulacje, życzę ci reportów :)

Opublikowano

farma to podstawa, do tego łatwo to potem nadrobić, więc fakt, jak 'pomagasz', a wciąż masz mało farmy.. nie wiem.

http://screenshooter.net/6267172/kvxhmug

grałem na smurfie, co uważasz o fizie? tak to jest właśnie słaby gracz. ;-)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Farma jest ważna, ale fragi też. Co z tego, że sam się nafarmisz skoro twoi sojusznicy nie wyfarmią się w ogóle, bo im nie pomogłeś? Samemu gry się nie wycarruje, dlatego lepiej mieć dobrą farmę, ale również starać się pomagać (jak się dobrze uwiniesz to będą i creepy i fragi). Z kolei wyzywanie za słabą farmę jest nie na miejscu, to nie wyznacznik skilla ale rzecz bardzo przydatna.

Opublikowano

FARMA JEST NAJWAZNIEJSZA JEŻELI TEGO NIE ZROZUMIESZ NIGDY NIE bendziesz w goldzie!! a pewnie teras sam siedzisz w bronzie albo silwerze

Puknij sie w lep czlowieku -,- mam 150 farmy w 20 minucie wieza spushowana, 3 kille i 2 asysty... ide bota daje adc 2 kile sam zgarniam asysty jednoczesnie czyszczac mida z farmy^ ide topa i mam 2v2 z tego 1 kill dlamnie jeden dla niego i wychodze w 30 min z 200 farmy 4 kille i 5 asyst^ i ty mowisz ze farma najwazniejsza? 30 minuta i prawie full build mam^ robie 2v1 czasami sie zdazy 3v1 jezeli dobry focus na adc pojdzie... Wez sie czlowieku nie wypowiadaj bo piszesz takie glupoty ze mnie krew zalewa -,- ostatnio mialem takiego adc ktory siedzial na bocie do 50 MIN!! WTF? |Co ze mial farme? Jak TF 4v5 i mid puszniety do nexusa?

Pozdrawiam tego pana... Pewnie carrowali go do golda i siedzi w 5 forever :)

PedroAnglia_euw_107_2.png

Opublikowano

@destroyer09. Like a troll

@Pherleaux Ja przeważnie w 20 minucie mam 150 farmy. Dlaczego? Gankuje inne linie żeby łatwiej im się grało. W 10 przeważnie mam 80-100 farmy lecz dalej już praktycznie nie farmie. To jest TeamPlay Game. Co z tego, że się wyfarmisz jak sam nie wycarrujesz gry? Zgadzam się z tobą w 100%

@Vanosh ten akurat tak. Feedował, mało farmy, mało killi i najmniej asyst z teamu.

Pamiętajcie: Za asysty też jest gold! Farma to nie wszystko! Samemu nie wycarrujecie gry! Co z tego, że będziecie mieli 500+ farmy w 40 minucie jak będziecie mieli kilka killi, dedy, 2 asysty a gracze z waszych drużyn Same dedy, kilka killi i kilka asyst? Na dodatek mała farma.

Opublikowano

#up i up

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA

hyba na bronzie sie choci z topa na bota gankowac pozdro joly ziomy jak zejdziesz z topa automatycznie ci wierze puszuje pozdrawiam tych kolesi z bronzu nie bende sie juz tu wypowiadal banda idiotuw
pozdro dla ogarnietych ziomkow

Opublikowano

@UP^ Widze oburzenie... Idz dalej niech Cie carruja jak do tej pory. Slownictwo mowi samo za siebie... Wyszedl chlopczyk z gimbazy i swieci swoimi teoriami^ Niech Cie dalej carruja :)

PedroAnglia_euw_107_2.png

Opublikowano

up
nie zapomij, rze to tylko gra i tak nic w rzyciu nie osiongłeś
nie muwie zeby farmic 24/h lecz to jest ważne, jezeli przegrywasz gre albo jest remis to jest oczywiste hyba ze jestes gupi.

Opublikowano

filipeku masz racje to gupota bende spadał cześć pozdraiwam cie gosciu
a do tematu to farmcccie to duzo daje, oglondajcie troche strimow z dobrymi graczami i zobaczcie , rze farma jest ważna nie trzeba siedziec 24/h na lajnie zeby miec dobrom farme wystarczy umiec lasthitować pozdrawiam jeszcze raz siema!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...