Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura - jak liczy się to na studiach

Raqszpaq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie do kogoś kto się na tym zna.

Otóż:

Jestem na bio-chemie, planuję pisać maturę z biologi i chemii.

Jednak nie jestem przekonany co do chemii (nie wiem czy dobrze napiszę).

Czy lepiej jak bym napisał samą biologię czy biologię i chemię której nie jestem pewien?

Bo nie wiem czy np jak napiszę samą biologię i dostanę 80% to jak to się będzie miało w porównaniu jak bym napisał obydwie np na biologię też 80% a chemię na 50%.

Lepiej by mi wyszło wtedy jakbym miał samą z biologii?

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej żebyś pisał maturę zarówno z biologii, jak i z chemii. Jeżeli zdasz chemię i wiesz, że nie będziesz miał z tym problemu to się nie wahaj, bo każdy 'papierek' się przyda. ;)

Opublikowano

Dokładnie. Zdawaj oba przedmioty. Nie zaszkodzi to, a może pomóc. A nuż się uda dobrze napisać? Nawet lepiej niż biologię. Może się okazać, że na kierunek, na który będziesz chciał iść, będą wymagać obu tych przedmiotów. Ja tak zrobiłam z WOSem, poszłam "dla sportu", wręcz na spontanie i się opłaciło - zdałam nawet trochę lepiej niż od lat planowaną historię :P Papierek jest.

#don't care

Opublikowano

Dwa przedmioty!

Czemu? Bo nie masz nic do stracenia, jak zdasz obydwa to będzie dobrze ale jak zdasz tylko jeden to i tak nic nie tracisz, zdasz to zdasz nie to nie.

PS co do chemii to nawet na podstawie musisz mieć minimum dostateczne przygotowanie aby zdać, czyli trochę pracy trzeba w to włożyć, wiem coś o tym bo byłem na profilu fiz-chem, znajomi z klasy zdawali itd. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...