Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] SponsorPay, Grzyby itp. By Kame

kame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie na wstępie chciałbym zaznaczyć iż mój tutorial jest jednym z wielu który opisuje działanie poxy i innych programów dotyczących zmiany IP itd. Jednak że dowiecie się w jaki inny sposób można zmienić ip aby uzyskać grzyby w grze Shakes & Fidget.

No dobrze pierwsze co to opisze działanie poxy i programów pochodnych takich jak Hide IP, Mask my IP lub Kiss.

Serwery proxy

Odwiedzając dowolną stronę internetową użytkownik pozostawia po sobie ślady, które w większym lub mniejszym stopniu umożliwiają jego identyfikację. Ujawnianie takich danych zmniejsza poziom bezpieczeństwa użytkownika. Wyobraźmy sobie chociażby sytuację, gdy na odwiedzanej stronie zainstalowany jest skrypt rejestrujący zebrane o użytkownikach informacje i następnie wykorzystujący je do ataku. Używając podczas surfowania serwerów proxy o wysokiej lub niskiej anonimowości użytkownik nie jest narażony na ten sposób ataku, gdyż strona ze złośliwym skryptem zbierze co najwyżej dane identyfikujące jedynie serwer proxy (przy wykorzystaniu proxy o niskiej anonimowości) lub w ogóle nie zarejestruje danych umożliwiających identyfikację (przy wykorzystaniu proxy o wysokiej anonimowości).

Serwer proxy jest serwerem pośredniczącym między komputerem A i komputerem B. Nawiązuje on połączenie z komputerem B w imieniu użytkownika. Są często stosowane jako dodatkowy element zabezpieczający (ukrywają adres IP, usuwają także niektóre elementy pozwalające na identyfikację użytkownika).

Poniższy schemat, w dużym uproszczeniu, obrazuje zasadę działania serwera proxy.

schemat_proxy.png

Ze względu na poziom anonimowości, serwery proxy można podzielić na:

• high anonymous (całkowicie anonimowy) - łącząc się przez takie serwery pośredniczące, nie są wysyłane żadne dane umożliwiające zidentyfikowanie naszego połączenia jak i połączenia serwera proxy.
  • anonymous (anonimowy) - serwer wysyła informację do komputera docelowego, o tym że korzystamy z serwera pośredniczącego. Nie są przesyłane żadne informacje o naszym komputerze, w związku z czym komputer docelowy nie jest w stanie zidentyfikować użytkownika.
  • transparent (przezroczysty) - serwer pośredniczący ujawnia komputerowi docelowemu nasz adres IP, co wyklucza go z anonimowego użytkowania sieci. Zaletą tych serwerów jest szybsze ładowanie strony www z cache`u. Przydatne są m.in. w przypadku, gdy połączenie z takim serwerm proxy jest znacznie szybsze (np. bliższa lokalizacja, lepsze łącza) niż z odwiedzaną stroną.

I teraz już mozecie się domyśleć że chcemy skorzystać z high anonymous (całkowicie anonimowy) a dlaczego?

Dlatego że tylko on może zapewnić nas że SponsorPay uzna że właśnie nie podszywamy się pod inne IP.

Programy typu Hide IP, Mask my IP lub Kiss. Używają anonymous (anonimowy) lub transparent (przezroczysty) i to właśnie przez to użytkownicy narzekają na brak ofert SponsorPay czy też Video co dalej skutkuje banem.

Ale istnieje o wiele łatwiejsza metoda zmiany IP (high anonymous - całkowicie anonimowy)

Przy pomocy serwerów VPN.

Wiem zaraz napiszecie mi że vpn to tunel zgadza sie ale jest małe ale. :)

Mianowicie w systemie Windows 7 oraz 8 możemy takie połączenie sobie utworzyć bez zbędnych programów.

Wystarczy wejść w połączenie internetowe i utworzyć nowe połączenie jak to zrobić podam wam linka do filmu na youtube.

A tu macie kilka stron z darmowymi danymi VPN.

http://superfreevpn.com/

http://www.vpnbook.com/

http://freevpnaccounts.com/

Na koniec chciałbym powiedzieć że ten sposób jest o wiele razy lepszy od innych programów a macie pewność że ofert SponorPay oraz Video bedzie znacznie więcej co napewno ucieszy każdego z was.

Jak wam sie spodobał tutorial to możecie kliknąć Lubie to :)

Życze dużo ofert i przede wszystkim Grzybków Pozdrawiam Kame :)

Opublikowano

Czy jesli stworze takie polaczenie na Win 7 moze to spowodowac jakies problemy z komputerem w przyszlosci?

W kazdym momencie nowe polaczenie moge usunac?

W Kazdym momencie moge zmienic na swoje normalne polaczenie internetowe?

Opublikowano

A ile grzybków Tobie udało się zdobyć?

Korzystam już ponad tydzień z Hide IP Easy i SecurityKISS Tunnel i "nafarmiłem" ponad 110 grzybków.

Opublikowano

A ile grzybków Tobie udało się zdobyć?

To zależy ile ofert będzie na danym IP.

Czy jesli stworze takie polaczenie na Win 7 moze to spowodowac jakies problemy z komputerem w przyszlosci?

W kazdym momencie nowe polaczenie moge usunac?

W Kazdym momencie moge zmienic na swoje normalne polaczenie internetowe?

Nie to połączenie nie stworzy żadych problemów.

Tak możesz w kazdej chwili je usunąć

To połączenie nie zastępuje twojego aktualnego połączenia internetowego tylko tworzy tunel na zasadzie VPS z pulpitem zdalnym :)

Korzystam już ponad tydzień z Hide IP Easy i SecurityKISS Tunnel i "nafarmiłem" ponad 110 grzybków.

Dużo o tym słyszałem ale nikt jeszcze tego nie udowodnił.

Opublikowano

To zależy ile ofert będzie na danym IP.

Nie to połączenie nie stworzy żadych problemów.

Tak możesz w kazdej chwili je usunąć

To połączenie nie zastępuje twojego aktualnego połączenia internetowego tylko tworzy tunel na zasadzie VPS z pulpitem zdalnym :)

Dużo o tym słyszałem ale nikt jeszcze tego nie udowodnił.

SS ile mogę wypłacić + ile wpłaciłem:

51b080e5a1105.png

51b081665106a.png

= 116 grzybków

Opublikowano

SS ile mogę wypłacić + ile wpłaciłem:

51b080e5a1105.png

51b081665106a.png

= 116 grzybków

No skoro przystajesz na dowody to łap ss odemnie :)

ss_dla_mpcforum.png

Opublikowano

nawet fajny sposob lecz sa inne i lepsze np z video itd ale daje lubie to

Przeciez to jest z video + do tego mozesz robic reklamy..

Kame wiecej masz grzybkow z reklam czy video?

Opublikowano

Przeciez to jest z video + do tego mozesz robic reklamy..

Kame wiecej masz grzybkow z reklam czy video?

A to różnie najlepsze sa Ankiety ale trzeba na dobre trafić a co do Video to można tez 8 grzybków wyciągnąć ale wiadomo muszą być filmiki.

Opublikowano

To jeśli ktoś by trafił na te "dobre" ankiety to niech nazwy wypisuje a autor mógłby dodawać je w pierwszym poście :P.

@edit

Próbowałem kilka tych VPN i w każdej 0 ofert.

Tak wogóle czy jak wbije na jakąś sieć VPN to jestem podatny na hacki? Tzn. czy jak jestem podłączony do sieci i loguje się na sf czy inne "wsio" to mogą odczytać dane w jakiś sposób?

Pomogłem kliknij "Lubię to", a pomogę znowu :).

Opublikowano

To jeśli ktoś by trafił na te "dobre" ankiety to niech nazwy wypisuje a autor mógłby dodawać je w pierwszym poście :P.

@edit

Próbowałem kilka tych VPN i w każdej 0 ofert.

Tak wogóle czy jak wbije na jakąś sieć VPN to jestem podatny na hacki? Tzn. czy jak jestem podłączony do sieci i loguje się na sf czy inne "wsio" to mogą odczytać dane w jakiś sposób?

Ja podałem przykładowe strony z danymi wiadomo trzeba sobie w google poszukać darmowe VPN.

Nie nie ma możliwości hackowania po podłączeniu do sieci VPN :) Nie wiem skąd przyszło ci to do głowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko zrobiłem dokładnie, tak jak powinienem. Wchodzę do grzybiarza, a tam nie ma ofert ; (

Potrafiłby ktoś mi pomóc? Wcześniej też tak miałem, bo to nie pierwsza próba, a teraz próbowałem z innym VPN.

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Wszystko zrobiłem dokładnie, tak jak powinienem. Wchodzę do grzybiarza, a tam nie ma ofert ; (

Potrafiłby ktoś mi pomóc? Wcześniej też tak miałem, bo to nie pierwsza próba, a teraz próbowałem z innym VPN.

Postaraj sie poszukać więcej serwerów VPN darmowych. Chyba że masz jakiegos płatnego to jeszcze lepiej

Opublikowano

Na prawdę nie wiem jaką sieć muszę znaleźć by dostać jakieś oferty/video. Hide IP oraz security kiss. Na prawdę nie mam pojęcia. help ? plox

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A to połączenie można włączyć jak mam włączony internet przez wifi ? tzn. że nie muszę włączac na początku startu systemu połączenia internetowego.

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...