Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zalozyc serwer minecraft bez hamachi na routerze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanko jak założyć serwer MC bez hamachi na routerze ... ?

Odblokowałem porty na stronie routera czyli tak : 192.168.1.1

Ale w porgramie PortChecker mam zablokowane i gdy sprawdzam na necie tez sa poblokowane . Mial ktos tak jak ja , i to naprawil ? Prosze o pomoc . DZIEKUJE :)

Dane :

Router : TP-Link

Model : TL-WR340G

PS :. A wiec jeszcze jedno na poczatku mialem ip zmiene czyli jakos tak 192.168.1.100 lub koncowka 101 lub 1 i sciaglem program sonic proxy i dalem sobie stale ip i mam tera 192.168.1.154

Jeszcze raz dziekuje !

Pomogłem ? DAJ PLUSIKA :D

Opublikowano

Masz zewn. czy wewn. IP ? ;)

Ale ktore ? Ip publiczne zewn a ip kumputera wewn przecierz mam router -,- . Wiesz moze jak to zrobic ? Odblokowac te porty czy co kolwiek jak to zrobic ?

Opublikowano

Możesz zrobić tak tylko jeśli masz stałe ip, to Ip ktore podałeś to IP wewnętrzne sieci ktore nadaje router poszczególnym jednostkom . http://www.whatsmyip.org/ Pokazuje jakie masz IP. Jesli masz neta od neostrady neti itp to zapewne masz znienne,i musisz skorzystać z no-ip, Jesli używasz Vectry , UPC itp to zapewne masz stałe

Opublikowano

Łap :) -

Zobacze moze dziala

Możesz zrobić tak tylko jeśli masz stałe ip, to Ip ktore podałeś to IP wewnętrzne sieci ktore nadaje router poszczególnym jednostkom . http://www.whatsmyip.org/ Pokazuje jakie masz IP. Jesli masz neta od neostrady neti itp to zapewne masz znienne,i musisz skorzystać z no-ip, Jesli używasz Vectry , UPC itp to zapewne masz stałe

Mam neta radiowego a stale ip sobie przypisalem . A wiesz jak zrobic to przez no-ip ?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...