Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć ilość slotów na hostingowym serwerze?

CyanGP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zwiększyć za darmo ilość slotów na serwerze?

Witam w moim PIERWSZYM poradniku na tym forum...

Dzisiaj chciałbym wam przedstawić sposób w jaki powiększam

sloty na swoim serwerze...

KROK 1

Pobieramy plugin "BypassSlots" ze strony 

http://dev.bukkit.org/bukkit-mods/bypassslots/

Wchodzimy w config PermissionsEX i dodajemy każdej randze permissions...

bypass.slot

Gdy dodamy tą linijke do premissions i wpiszemy "/pex reload" mamy już "ominięty" limit wejsć na server...

KROK 2 

- Czyli jak zrobić żeby ludzie nie myśleli że jest tylko 5 slotów i nie opłaca się wejść na server?

To bardzo proste!

Pobieramy plugin "FakeSlots"

http://dev.bukkit.org/bukkit-mods/fakeslots/

Oczywiście jak po wgraniu każdego pluginu wpisujemy na naszym serverze " /reload "

Gdy pluginy sie już zrestartują wpisujemy na naszym serverze komende " /fakeslots * "

gdzie w miejsce gwiazdki wpisujemy ilość slotów która ma być widziana podczas ekranu wybierania serverów

Oczywiście nie ma sensu zakupu 5 slotów i robienia z tego 50 bo będą zbyt duże lagi.

To wszystko z mojej strony... Był to mój pierwszy poradnik na mpc forum tak więc prosze o łagodne podchodzenie do niego...

POWODZENIA!

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry hosting czy raczej maszyna VPS ?

Człowieku VPS Kosztuje 100-200zł + nie każdego na to stać ale zawsze można kupić 20 slotów za 20zł i zrobić z tego 50... : )

Opublikowano

Ilość slotów jest dostosowana do ilości ramu, może i będzie więcej slotów ale lagów będzie jeszcze więcej.

Opublikowano

Oczywiście nie ma sensu zakupu 5 slotów i robienia z tego 50 bo będą zbyt duże lagi.

Nie wiem po co sie tak spinacie...

Temat dotyczy "JAK ZWIEKSZYC ILOŚĆ SLOTOW NA SERVERZE"

a nie "Jak zrobic server 100 slotowy z 5 posiadającego 200mb ram"

Opublikowano

Może tak wspomnę o tym, że nie znalazłem jeszcze hostingu, który wyraża zgodę na samowolne zmienianie ilości slotów na zakupionych pakietach z określoną ich ilością! Polecam zapoznawać się z FAQ serwerowni ,bo można stracić serwer.

giphy.gif

Opublikowano

Po 1, takie coś moża dodać randze Vip lub podobnej,
2. takimi metodami można sobie uśmiercić server z powodu "przekoczenia" ilości ramu.

Opublikowano

dosłownie genialny pomysł, tylko temat powinien brzmieć: jak wyrzucić pieniądze w błoto, jak stracic server, na vps'ie to jest niepotrzebne, a na hostingu typu craftserve po wykonaniu takiego czegoś zablokują Ci server i nic Ci nie da tłumaczenie, że server opłacony jeszcze przez mies. Nie ma to jak genialne pomysły ....

Opublikowano

Może i powiększy się ilość slotów leć na hostingach jest dopisane do każdej osoby od 64-120 Ram na osobę czyli jak z 20 slotów zrobisz 40 to będzie jak nie wiem co lagować wiec poradnik jest nie potrzebny

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...