Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

asus 1215n i podkrecanie + skyrim + cs 1.6

Piekarzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzien dobry.

Mam asusa 1215n... win 7 Home Premium 32 bit

staralem sie go podkrecic wg poradnika tutaj:

http://forum.eeeuser.com/index.php?showtopic=84026

ale:

1. po stworzeniu folderu startowego (po reinstalacji windowsa7 nie mialem ich wiec je stworzylem - podobno mozna, ja sie nie znam :D) w C/Users/Username/AppData/Roaming/Microsoft/

2. dodaniu tam skrotu do get FSB (jak w poradniku, dodane -w1 -123 na koncu linijki i wciepione do startowego)

3. w Nvidia tools ustawieniu 520/870/1210 (Graph/MemoryProcessor)

pojawia sie klopot. Po ponownym uruchomieniu kompa mam czarny ekran, wiatraczek sobie chodzi, ale nic innego sie nie dzieje.

Musze mojego "szpszeciora" wylaczac "na twardo", by sie odpalil na standardowych ustawieniach.

============

Kolejna rzecz: Skyrim

klasycznie, wchodze sobie na canyourunit, wklepuje skyrima, wyskakuje mi ze gra mi spokojnie pojdzie.

No to telefon do dziewczyny, biore jej konto steam, gdzie ma aktywowanego Skyrima, sciagam te 6.5gb, po czym odpalam... i doopa.

wyskakuje problem o taki:

Failed to initialize renderer. Hardware T&L required but not supported by Adapter.

szperalem w necie, ludzie pisali ze na takim sprzecie jak moj grali, CYRI mi pokazal ze grac moge... wiec o co chodzi?

=========

Ostatnia rzecz: CS 1.6

Odpalam go, menu glowne - 60-100fps

Gra - 15-30fps... strasznie tnie. ludzie grywali na lepszych obrotach w ta gre...

do tego po zrobieniu OC z getFSB i nvidia, gra mi strasznie przyspiesza, moja postac biegnie kilka metrow szybciej niz inni, by pozniej ja hamowalo... to samo bylo w LoL-u, tyle ze tam skill ladowal sie szybciej, niz byl dostepny do uzytku (po kliknieciu nan, nie dzialo sie nic :P)

Ma ktos rozwiazania na moje problemy? Dziekuje wszystkim chetnym do pomocy, bede obdzielal lajkami, plusami, czy co tam aktualnie jest dostepne :P

edit. na wszelkie pytania odpowiem, dopisze co trzeba, o ile bede wiedziec co i jak :-)

Opublikowano

zwłaszcza na Atomie to tylko do pisania w wordzie i netu. zapomnij o czymkolwiek marzyłeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

widocznie nie potrafi ustawić jak należny chipsetu i nie działa SET

ma być ICS9LPR427AGLF ... masakra !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...