Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Spis] Typy serwerów oraz hostingi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja polecam mineserv.eu

Bardzo dobry hosting miałem na nim 3 serwery 10 slotow ,40 slotow i 80 slotow i zero lagów.

A dotego częste promocje, można serwer kupić za połowe ceny.

Opublikowano

Na Fiber host mają teraz zarąbistą promocje servery dosłownie za grosze.

Szkoda że niema aktualizacji tematu bo by się przydało edytować masę rzeczy

Opublikowano

FiberHost to najlepszy z najtańszych hostingów. Sam go używam i serdecznie polecam.

736181470940422997756.png

Opublikowano

Przydała by się aktualizacja tematu - wiele informacji jest już nieprawdziwych. I w ankiecie brakuje mojego ulubionego typu serwera SKYBLOCK :)

Opublikowano

Może tak dodacie hosting yourserv.eu :)

Yourserv.eu <-- Zapraszam ja tam mam serwery i grają na nich po 80 osób dziennie. Miła administracja itp.

A ceny za slot:

1.30zł

Teraz mają promocje:

dostałem taki kod: extra.30

100 serwerów możesz kupić na nim :D

Parametry serwerów YR:

Intel Xeon E5 1620

32GB

DYSKI SSD

ŁĄCZE 1Gbps

Takiego dostałem screena z panelu administracyjnego od YR

Tak to teraz wygląda

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

A ja mam dla każdej osoby chcącej założyć tani serwer na FiberHost przestrogę. Te tanie serwery to ściema. Prawda jest taka, że kupując chest mamy kupę ramu, człowiek mysli, że to super, bo mamy 700MB, gdzie normalnie mamy za tą cenę od 400-512, ale jest haczyk, kosztowny haczyk. Otóż nie możemy grać na tym serwerze na innym niż standardowy silniku, ponieważ już przy 3 osobach na bukkicie bez modów można przekroczyć limit procesora [tak mają limit 80%] i dostać ostrzeżenie [20 ostrzeżeń = blokada serwera], serwer się wyłącza i trzeba ręcznie odpalać. Co ciekawe koszt dokupienia brakujących do szczęścia 20% to cena całego serwera, czyli 5zł. To nie jest najtańszy serwer minecraft, to najbardziej zakamuflowane zdzierstwo. Jedyne co mają dobre, to support.

Dodam, że serwer miałem tak na bukkicie 1.6.4, jak i na bukkicie 1.7.2/4, spigotach 1.6.4, 1.7.2 i na standardzie 1.6.2, bo innego nie dodali do panelu instalacyjnego [są tylko 3 standardowe, czyli 1.4.7, albo 1.5.2, 1.6.4 i 1.7.2, gdzie 1.7.2 jak pewnie każdy wie nadal jest zbugowany i wywala przy załadowaniu bad chunków] i na każdym miałem problemy z nie przekroczeniem limitów. Na ram też jest limit, tak samo 80%. Można sobie policzyć ile z tych 700 zostanie.

Jest antyreklama za wprowadzanie ludzi w błąd. Nigdzie nie spotkałem się jeszcze z limitami wykorzystania procesora, które dziwnie przekraczają się, jak się łowi ryby w 3 osoby -,-.

Szukajcie czegoś innego pod małe serwery.

Dodam, że ich panel też zostawia wiele do życzenia. Obiecywali listę pluginów zainstalowanych i możliwość wyłączania, nie ma. Konsola ma odpały, a część opcji z podstawowej konfiguracji, jak online-mode trzeba edytować ręcznie w server-properties, bo to na stronce nie działa.

Opublikowano

Obejrzałem .. Ogarnąłeś ;> . Fajne wszystko OK

=========================================================

Szukam skryptera  ;) .

Pisać na PW ..

=========================================================

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...