Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Komputera (do 1500zł) żeby chodził mniecraft?

Prometeusz89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W komputroniku w swoim mieście złożysz fajny nowy komputer. Do minecrafta wystarczy byle badziew :) - to nawet za 300-400 zł dałoby coś rade wykminić. Skupmy się na 1,5k. Dostaniesz spokojnie procka 3,4GHz, jakąś solidną kartę geforce lub , płytę główną, z 8 gb ram. Nie zapomnij o dobrym zasilaczu, wentylatorze i dysku twardym. Poszperaj na stronie komputronika. Ja osobiście po sezonie mam zamiar składać kompa w granicach 2,2k i wiem, że spokojnie wystarczy mi na kilkadziesiąt lat :)

Najlepiej idź do komputronika i porozmawiaj szczerze ze sprzedawcą, z pewnością doradzi Ci coś super ;D

//Niekompetencja ~~Anoizm

Opublikowano

Niech idzie do tego Kompusronika, niech mu sprzedawca napisze propozycje i cene na kartce z wyszczególnionym wszystkim i niech potem zobaczy ile wyjdzie ;). Na forum pcformatu są fajne propozycje i tutaj też były. Najlepiej samemu poczytać, porównać i kupić w internecie, gdzie np. za darmo składają komputer, jeśli nie umiesz. Pogrzeb na tablica.pl, jak posiedzisz to możesz za 400zł dorwać fajnego kompa od kogos.

Opublikowano

@UP zartujesz, nie warto iść do komputronika bo napewno jakieś kity wkręci aby zarobić, napisz tutaj: http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

Bynajmniej tak nie ma u nas :) Ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń do komputronika w moim mieście. Chłopaki zawsze doradzą. Przykładowo ostatnio chciałem kupić obudowę... wydawała się ładna. Sprzedawca mi powiedział, że się nie opłaca, bo jest lipna blacha i wgl... no i faktycznie. Zamówiliśmy i to jeszcze tańszą ;D

Opublikowano

W komputroniku w swoim mieście złożysz fajny nowy komputer. Do minecrafta wystarczy byle badziew :) - to nawet za 300-400 zł dałoby coś rade wykminić. Skupmy się na 1,5k. Dostaniesz spokojnie procka 3,4GHz, jakąś solidną kartę geforce lub , płytę główną, z 8 gb ram. Nie zapomnij o dobrym zasilaczu, wentylatorze i dysku twardym. Poszperaj na stronie komputronika. Ja osobiście po sezonie mam zamiar składać kompa w granicach 2,2k i wiem, że spokojnie wystarczy mi na kilkadziesiąt lat :)

Najlepiej idź do komputronika i porozmawiaj szczerze ze sprzedawcą, z pewnością doradzi Ci coś super ;D

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=fujitsu+siemens+esprimo&search_scope=category-491 ja mam takiego i nie chodzi ;(

Opublikowano

Za 1500zł :
http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=15240&s=64210&s=71068&s=74774&s=74552&s=61601&s=74072&s=63363
Proszę bardzo - wydajny zestaw, na którym pograsz nie tylko w MC, ale w każdą grę, która miała już swoją premierę.
Trochę wykroczyło poza cenę. Z racji tego, że techplanet się stara coraz bardziej z zestawami :
http://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-dual-core-g2020-hd7770-czerwiec-2013,37832.html
Wady ? 2GB RAM mniej. No ale cena równiutka ;).

Obojętnie, którą opcję wybierzesz do domu przyjdzie poskładany komputer ;).

Opublikowano

Autorze chcesz komputer TYLKO do minecrafta czy inne gry też? Bo jak tylko do minecrafta i słabszych gier typu fifa to mozna wziąć cos z i3 i jakas słabsza karta np 5770 lub 460. Minecraft korzysta tylko z procesora.

Opublikowano

Autorze chcesz komputer TYLKO do minecrafta czy inne gry też? Bo jak tylko do minecrafta i słabszych gier typu fifa to mozna wziąć cos z i3 i jakas słabsza karta np 5770 lub 460. Minecraft korzysta tylko z procesora.

Nie zapominaj o shaderach + to, że stabilne 60FPS zapewnia już stary PDC lub C2D.

Opublikowano

Zapomniałem tez, ze cena 7770 przekracza troszkę 400zł, myślałem ze kosztuje 600. (yea) za 460 lub 5770 kosztuje 300/400zł wiec do i3 trzeba i tak dopłacić. Autorze bierz zestaw od jesusa, nie ma sie co zastanawiać, pograsz we wszystko, nowe tytuły low/medium.

Opublikowano

Łap : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=71068&s=76645&s=74774&s=74828&s=74018&s=70416&s=56456&s=63363

Ogólnie to prawie to samo co zestaw Sweet Jesus, ale zmieniłem obudowę na tańszą i dodałem sporo mocniejsza karte graficzną niż ta 7770.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Idz do Komputronika albo szukaj na allegro

Takich rad nie udzielaj, bo w komputroniku na 90% źle dobiorą podzespoły, drogo mają. Na allegro sprzedają szroty, albo nieopłacalne zestawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...