Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - kontroler Ethernet.

CrevaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest mały problem z zainstalowaniem sterów do kontrolera Ethernet, problem pojawił się jak można się domyślic - po formacie i zmianie systemu z Visty do XP (wersja okrojona, speed2). (w menedżerze urządzeń przy kontrolerze ethernet wyświetla się malutki wykrzyknik w żółtym trójkącie, informacja - brak sterowników)

Instaluje stery z płyty CD dołączonej do mobo ASUS P5KPL-AM z socketem dla Intela (nie wiem po co info o sockecie, ale niech będzie)

Otóż instaluję stery LAN, karta sieciowa wszystko pięknie ładnie, a kontroler Ethernet - brak sterowników, przy instalacji, dokładnie to na samym końcu wyskakuje error "Please install correct driver" czy też "Please install current driver" (dziewczyny komp więc już nie pamiętam).

Ściągnąłem najnowsze wersje sterów do tejże płyty ze strony asusa, nie pomogło (nie wiem czy to dobrze robiła bo akurat mnie nie było).

Cóżże mam uczynić w tej sytuacji? Zainstalować system jeszcze raz? Zainstalować inny system? (zwykły XP albo se7en np.)

Dodam jeszcze, że na moim kompie przy instalacji tego okrojonego XPka (okrojony by przyśpieszyć pracę) nie było żadnego typu problemu.

I jeszcze, czy może to być spowodowane rysami na płycie z Windą? Jeśli tak to definitywnie inny system jak mniemam

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...