Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mordekaiser czy się opłaca?

KhamulMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Morda nie jest zły:

- Tarcza pochłaniająca obrażenia

- Dobrze użyte ulti wygrywa tf 6v4

- Rewolwer xextech must have

- skille biorą HP

- Jego jeden skill wbija maczugi w dupska :D

Opublikowano

On jest świetny. Wbijasz w środek tf, w, e, q na adc, ult, dostajesz ducha i tylko czekasz na quadre/pente. on jest serio wykurwistą postacią. Sam teraz na niego zbieram.

Opublikowano

Ta, sam nim grałem i przewaliłem ranka. Poćwicz nim z miesiąc i śmiało graj, bo widziałem świetnych panów mordów, i to jest piękne :D Pęta za pętą

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Brak CC, brak escape, brak sustainu w early, ale za to dmg ma przyzwoity i jest dosyć wytrzymały. Poza tym w teamfighcie wystarczy dobrze rzucony ult i robisz jazdę klonem wrogiego ADC. Imo opłaca się go kupić.

Opublikowano

Oczywiscie ze oplaca sie go kupowac.

Argumenty za:

-bardzo wytrzymaly

-latwa farma

-ciezko jest nim przegrac na lini

-moze wzmocnic sojusznika "w"

-bardzo przydatne ulti dla druzyny

-kiedys byl bardzo op

-nie ma many

Minusy:

-malo dynamiczna postac przez co jak dla mnie szybko sie nudzi

u1lc.png
Opublikowano

Nie słucha ich i nie kupuje tego gówno. 0 cc, 0 dmg, tylko głupek nie wie jak grać na niego.

Postać musi mieć cc żeby coś robić. A morde nie ma czyli jest słaby?

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Jak to mawiają " Mordekaiser es numero uno " :D

Jest dobry nawet tankowaty z ciekawym ultem lecz moim zdaniem lepszy byłby kassadin który ma teleport na ulcie co pare sekund co nie pozwala go tak łatwo zabić..

+ League Of Legends.          + San Andreas Multi Player.         + Tibia.                    + Nfs World.

+ Counter - Strike.              + Metin 2.                                   + Mine Craft.           + L4D2 Multiplayer .

Opublikowano

Nie słucha ich i nie kupuje tego gówno. 0 cc, 0 dmg, tylko głupek nie wie jak grać na niego.

Rany! jak ja cię czytam, to po prostu nie tylko oczy bolą ale też żal dupę ściska, że takie debile na forum siedzą...

Nie słuchajcie go - nic sięnie zna na grze, pokazuje to już któryś raz z rzędu...

Co do Mordki (ahhh mojej ulubionej, ukochanej mordki) niestety nie ma CC, to fakt i jego największy -, ale za to posiada ogromny burst, heal i sustain czym przewyższa nie jednego APC. Ten ult + duch na adc i masz 98% szans na wygranie TF'a 6 vs 4 przy dobrym focusie. Shield ze skilli, Naprawdę silna postać. Polecam

Opublikowano

Mordekaiser jest dobry przeciwko low graczom. Tak naprawde jest niczym, jesli potrafisz na niego grac. Brak cc, brak escape, mocny push, bardzo latwo zgankowac. Jednak na low elo sie to sprawdza więc latwo nim wyjsc do np zlota. Dalej juz sie go nie pickuje, jest duzo mocniejszych pickow z wiekszym win ratem.

Opublikowano

Mordekaiser jest dobry przeciwko low graczom. Tak naprawde jest niczym, jesli potrafisz na niego grac. Brak cc, brak escape, mocny push, bardzo latwo zgankowac. Jednak na low elo sie to sprawdza więc latwo nim wyjsc do np zlota. Dalej juz sie go nie pickuje, jest duzo mocniejszych pickow z wiekszym win ratem.

4 real?! o.O ...honestly, I don't think so...

Tutaj macie mecz sprzed godziny, zaraz po poście zrobiłem sobie nim meczyk, bo mi się nudziło (a już myślałem, że nie mam czym grać na midzie :P )

ich team: Akali (mój lane), Yoric, Shen, Hecarim, TF (adc). 5 tankowałem i mnie ubić nie mogło, prawie quadre zrobiłem, no tylko ze 3 sek po czasie xD

z 4 vs 2 (ja i rengar z połową hp'a) zrobiłem triple - ubiłem TF'a Akali, Hecarima, dobił mnie (i rengara) Yoric. xD Tankowałem całą czwórkę. W TF'ach przyjmowałem cały dmg na pysk, bo oczywiście malph nie umiał dobrze w czas castnąć ulta, ale co tam, i tak TF'y wygrywaliśmy i wychodziłem z nich z życiem w 99,9% przypadków.

Mam grubo ponad 600win'ów, więc nie gadaj mi, że tylko na low'ach się sprawdza, bo miałem gości mojego pokroju, a Akali +1100win'ów.

Wniosek: Morda zawsze się przyda.

w 10 minucie, +100 farmy

w 23 min., +200 farmy

P.S. (w tym meczu obczaiłem, że Yoric może zablokować ulti mordekaisera swoim ultem :D ) <- to tak jakby ktoś nie wiedział :P

post-11699-0-75243900-1370357762_thumb.jpg

Opublikowano

Thats all.

Postać musi mieć cc żeby coś robić. A morde nie ma czyli jest słaby?

Jest słaby bo nie ma CC przy żałosny zasięgu skilli które zmuszają do wejścia w melee range, dodatkowo jest niemobilny, przez nerfy dfg nie potrafi sam zburstować ADC.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Thats all.Jest słaby bo nie ma CC przy żałosny zasięgu skilli które zmuszają do wejścia w melee range, dodatkowo jest niemobilny, przez nerfy dfg nie potrafi sam zburstować ADC.

pewny jesteś?

w tym meczu o dziwo bez problemu sobie z ADC radziłem, jak w większości innych (dopóki adc nie ma dobrego escape mechanism)

Opublikowano

Mam wrażenie, że większość wypowiadających się tutaj flejmi morde, bo albo dostało od niego mocno w kość, albo samemu go nie ogarniają ;)

Każdy ma swój gamestyle, tak jak naprzykład jeden Czellendżer gra Fizzem 30 / 0 / 0 (masterki) i sporo AP na start w runach.

Morda jest mocny i koniec. Nie odstaje w przelicznikach, jedyne czego potrzebuje, to zdolnośc farmy. That's all. Taki Singed nawet bez farmy będzie coś robił - slow, przerzut - a taki Morde nie, ale to nie oznacza, że jest słabszy. Elo, L2P napinacze <:

http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Mordekaiser
Polecam.

Jedyny spell który nie zmusza nas w wejście w melee range ma 0.6 przelicznik ap i 250 bazy.

Poza tym przeliczników też za dobrych nie ma+musi stać w tf by zadać pełne dmg W.

Nie mówię że jest jakiś tragiczny jednak, w s2 był całkiem ok, gdyby dfg nadal było takie same jak w s2 to byłby dużo lepszy.

Opublikowano

a co ci nie pasuje w DFG teraz?!

-10% CDR (super dla niego!)

+120AP (o ile się nie mylę, był buff do tego i jest więcej niż w S2)

Active: Wpier***la 15%max HP'a! i na 4 sek zwiększa O 20% przyjmowane przez cel obrażenia MAGICZNE!

(btw. dodaj sobie do tego jeszcze jego ulta który z miejsca wysysa 17% hp'a na 3lvl'u, całościowo 34%) czyli na 18lvl'u DFG da ci bazowo bursta z rzędu 32%hp'a a twoje skille z powodzeniem przy normalnych statach itemach i farmie zabiorą celowi ok 50%hp'a. Jak umiesz dobrze grać, to zburstujesz cel z miejsca, zanim zdoła wykonać jakikolwiek ruch.

No i czego tu więcej chcieć od DFG?

Morda ma być tankowatym ap casterem (takie coś pokroju Gragasa, wpierdzieli się w środek, zabije i wyjdzie z 75-95% HP'a), mimo jak nawet robisz go pod glass canon'a to ten shield robi swoje i z powodzeniem możesz w TF'ie zablokować ok 2k DMG'a (jak nie więcej).

Opublikowano

W dfg mi nie pasuje to że wcześniej zabierało 50% hp bez użycia ulta, teraz 15%, dlatego morde osłabł.

Tankowaty może on być ale ciężko mu wyprowadzić swój dmg (kto da się złapać mordzie)

Opublikowano

W dfg mi nie pasuje to że wcześniej zabierało 50% hp bez użycia ulta, teraz 15%, dlatego morde osłabł.

Tankowaty może on być ale ciężko mu wyprowadzić swój dmg (kto da się złapać mordzie)

Coś zacios.

Dfg jak się nie myle miało o wiele mniej ap. Także dodali to odjeli tamto.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

kto się da złapać? otóż każdy, kto nie umie dobrze pozycjonować... Morda od tego ma shielda, żeby bezpiecznie móc podejść, wbić dmg i odejść z wymianą na swoją korzyść. Budując Ryail's masz praktycznie perma slow'a przez jakieś +10sek. Nic trudnego, poza tym od czegoś masz tanka do inicjacji. Przypominam, że APC nie inicjuje TF'ów, chyba że ma do tego tak zajebiste zdolności jak np. Cho, Diana czy nawet Zyra lub Liss.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...