Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Komputer Lepszu?

FTFCmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, który komp lepszy do gier? I Dlaczego

Zestaw Nr1:

Procesor Intel Core i5-3350P 3,10 GHz

Zasilacz SilentiumPC Deus 500W

Karta graficzna Sapphire HD7950 3GB DDR5

Pamięć Good Ram DDR3 8 GB 1333MHZ

Dysk Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III

Zestaw Nr2

procesor AMD FX-6100 3.3 GHz

Zasilacz ATX 500w

Dysk: 1TB Sata III Seagate

Pamięć Good Ram 12GB 1600MHz

Karta Graficzna Nvidia GeForce GT630 4gb ddr3

Zestaw numer 1 to mój zestaw a zestaw nr2 to zestaw sąsiada, i cały czas się sprzeczamy który zestaw lepszy do gier, wiec postanowiliśmy że, założę temat a wy stwierdzicie dlaczego dany zestaw lepszy i o ile. Tak wiem głupie zabawy ale no wiecie ^^

Widać że ma dużo lepszy, procek 6 rdzeni karta 4gb moja tylko 3, ale no cóż, powiedzcie o ile jest mój zestaw gorszy, mam nadzieje że się nie załamie :P

Za sensowne wypowiedzi daje likę.

Opublikowano

Nr 1 bije o głowe nr2.

W twoim masz porządny mocny procesor, solidny zasilacz, bardzo wydajną karte, szybki dysk.

Natomiast sąsiada : AMD dużo słabszy od twojego, zasilacz no-name, karta do pulpitu i starszych gier.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Człowieku nie porównuj tego ścierwa. Zestaw nr.1 jest 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 (nie chce mi sie wiecej zer pisac) lepszy od nr2. Zestaw nr.2 to zwykly gotowiec, nic wiecej, natomiast nr.1 to prawdziwa maszynka do gier :) Te wszytskie rdzenie i gigabajty to nie wszystko. Poczytaj stopgotowcom.pl

Zresztą jak chcecie sprawdzić, który lepszy, to włączcie jakąć wymagającą gre i zobaczycie roznice.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Testowaliśmy na grze dość nowej Skyrim na full detalach i jemu muliło a mi nie, i powiedział mi że ma złe sterowniki, czy to może być prawda?

Opublikowano

Wtf ? powiedz sąsiadowi żeby kitu nie wciskał. Jego karta nadaje się do pogrania co najwyżej na low w nowsze gierki(tj. znikoma wydajność), nawet ze sterownikami z kosmosu. W dodatku ma wiele słabszy procesor (nie wymieniając reszty którą może co najwyżej łysy grzywą o kant kuli rozbić)

Opublikowano

Po 1. gt630 to moze i nowa seria ale odgrzany zlomek 430 (ktory swego czasu koksil nawet)

Po 2. Do renderingu ma on lepszy pc, jesli chodzi o gry to zazwyczaj stwierdzenie niektorych dzieci ''intel lepszy do gier'' pasuje, z renderingiem jednak amd w tej cenie

Po 3. Ramu ma wiecej, ale to mu nic nie da, chyba ze do renderingu.

Po 4. Moba sa dosc podobne jakosciowa nie liczac mozliwosci rozbudowy w strone intela to ty masz jednak lepsza do rozbudowy, mozna wsadzic nawet jakas i7 (ale giga roznicy nie bedzie, mozesz sobie zbierac np na gtx 680 albo 690)

Po 5. Zasilacz masz duzo wydajniejszy i lepszy, mimo, ze tez niby 500w w obu ale tamten ma mocna linie 5v i sprawnosc 64-72% a ty 86%

Po 6. On ma dysk wiekszy, ale tycie wolniejszy, tu jednak ma tycie lepiej... ale taki jak on ma dysk nawet lepszy za 200zl kupisz ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...